.
Κατηγορία World Rally Championship
Τετάρτη, 04 Μαϊος 2011 10:00

Π.Π. Rally 2011, 2ος αγώνας - Rally Tunisie - 1η μέρα

 


Ο Rodriguez κερδίζει

 


Του Χρήστου Σώκου

Ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος rally ξεκίνησε την 1η Μαίου στην Τυνησία. Το συγκεκριμένο rally διοργανώνεται εδώ και 30 χρόνια και φέτος όλες οι διαδρομές είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά στην Τυνησία. Συνολικά οι αγωνιζόμενοι έχουν να καλύψουν 1.500 χιλιόμετρα σε έξι ημέρες.
Οι δύο πρώτες ημέρες του αγώνα όμως δεν ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς. Με το καλημέρα, οι σκληρές συνθήκες της πρώτης ειδικής στην έρημο έπιασαν αδιάβαστους τους συμμετέχοντες ενώ η δεύτερη ημέρα ακυρώθηκε λόγω αμμοθύελλας.

1η ημέρα


Διακόσια εξήντα τρία χιλιόμετρα είχαν να καλύψουν οι συμμετέχοντες με εκκίνηση από την πόλη Tozeur και τερματισμό στην Ksar Ghilane. Τα «αγκάθια» της διαδρομής ήταν η πολύ μαλακή άμμος, στην οποία βούλιαζαν κυριολεκτικά οι μοτοσυκλέτες, οι υψηλές θερμοκρασίες και ο δύσκολος προσανατολισμός.
Ο Francisco Lopez (Aprilia) ξεκίνησε πολύ δυνατά και περίπου στα 2/3 του αγώνα τον έφτασε ο Helder Rodriguez (Yamaha). Δέκα χιλιόμετρα πριν το τέλος ο Lopez έκανε ένα σημαντικό λάθος στον προσανατολισμό, γεγονός που άνοιξε την πόρτα στον Rodriguez να πάρει τη νίκη της πρώτης ημέρας. Τρίτος ήρθε ο Jakub Przygonski (KTM), ο οποίος περίμενε να κάνει ακόμα καλύτερο ξεκίνημα αλλά ταλαιπωρήθηκε επίσης από λάθη στον προσανατολισμό. Σίγουρα ο Jordi Viladoms (Yamaha) θα θέλει να ξεχάσει την σημερινή ημέρα, αφού έχασε μισή ώρα προσπαθώντας να βάλει μπροστά την μοτοσικλέτα του μετά το πέμπτο Control Point.

Rodriguez: “Ήταν πολύ δύσκολα για πρώτη ημέρα. Οι αμμόλοφοι ήταν μαλακοί και ο προσανατολισμός δύσκολος. Κόλλησα στην άμμο κάποια στιγμή και μου πήρε 2 λεπτά για να φύγω.”

Lopez: “  Ήταν υπέροχα. Οδηγούσα τον αγώνα για 200 χλμ αλλά μετά με έφτασε ο Rodriguez και έκανα ένα λάθος στον προσανατολισμό.”

Przygonski: “Ξεκίνησα όγδοος και έφαγα πολλή σκόνη μέχρι να φτάσω πιο μπροστά. Μετά οδήγησα αρκετά μόνος μου. Περίμενα ότι θα έκανα τον καλύτερο χρόνο αλλά χάθηκα περίπου για ένα λεπτό λίγο πριν το τέλος.”

2η ημέρα


Ήταν προγραμματισμένη διαδρομή 208 χλμ κοντά στην όαση Ksar Ghilane αλλά από το πρωί η έντονη αμμοθύελλα έκανε αδύνατη την εκκίνηση των αγωνιζόμενων. Οι διοργανωτές έκαναν προσπάθειες να πραγματοποιηθούν έστω τα 50 χλμ αλλά ούτε αυτό ήταν εφικτό.

Stephane Clair (διοργανωτής): “ Κάναμε ό, τι καλύτερο μπορούσαμε. Περιμέναμε μήπως πιο αργά το πρωί βελτιωθούν οι συνθήκες αλλά μάταια. Η διαδρομή ήταν εκπληκτική αλλά προέχει η ασφάλεια όλων. Για αύριο οι μετεωρολόγοι λένε ότι οι άνεμοι θα υποχωρήσουν οπότε όλοι ελπίζουμε για κάτι τέτοιο. Inshallah όπως λένε εδώ…”

Αποτελέσματα

{arttinytable}

Θέση Αναβάτης Χρόνος
1 RODRIGUES Helder
11:00:00
2 LOPEZ Chaleco 11:02:00
3 PRZYGONSKI Jakub 11:04:00
4 CZACHOR Jacek 11:06:00
5 DABROWSKI Marek 11:08:00
6 VILADOMS Jordi 11:10:00
7 NABLI Anis 11:12:00
8 MUNK Jes 11:14:00
9 PAVLOV Dmitry 11:16:00
10 PAGES Phillipe 11:18:00

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video 1ης μέρας

2ο Video 1ης μέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon