.
Κατηγορία World Rally Championship
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 18:57

Rally Tuareg 2018, 1η και 2η μέρα - Κυριακοπούλου και Αθανασουλόπουλος στην μάχη!

 

Ξεκίνησε ο αγώνας

 

Το Rally Tuareg έχει ήδη ξεκινήσει και η Πολυτίμη Κυριακοπούλου αφού πέρασε τεχνικό έλεγχο με φόντο τον χιονισμένο Άτλαντα ξεκίνησε τον αγώνα της από το Camp. Η διαδρομή της πρώτης μέρας περιελάμβανε ανάβαση στον Άτλαντα και οδήγηση σε μεγάλα υψόμετρα, διάσχιση φαραγγιών αλλά και πλοήγηση σε αμμόλοφους. Η πρώτη της μέρα τερμάτισε πρώτη στην Mersuga όπου και θα παραμείνουν οι αναβάτες για τρεις μέρες. Εκεί η διαδρομή θα είναι κυκλική με κατάληξη στο ίδιο μέρος, και οδήγηση σε αμμόλοφους με το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής να βρίσκεται πάνω σε άμμο. Ένα δύσκολο πεδίο οδήγησης το οποίο θα κρίνει και την συνέχεια για την παραμονή της στην κατηγορία Expert τις επόμενες μέρες.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται πρώτη στις γυναίκες μιας και η αντίπαλος της έχει δεχτεί ώρες ποινής.
Μετά τα πρώτα 414 χιλιόμετρα της πρώτης μέρας, και τα 300 της δεύτερης, συνεχίζει ακάθεκτος και ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος στους απαιτητικούς αμμόλοφους της Merzouga.
Ένα λάθος σε επισκευές στην μοτοσυκλέτα του αφού είχε δώσει την κάρτα των χρόνων, του στοίχισε 15 λεπτά ποινής, κάτι που αντιμετώπισε σκληρά στην εκκίνηση της επόμενης μέρας.
Στους πέντε κύκλους των 80 χιλιομέτρων της τρίτης μέρας του αγώνας, οι δύο Έλληνες αναβάτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν συνθήκες που ταιριάζουν καλύτερα σε πιτσιρικάδες αναβάτες motocross που έχουν μάθει να οδηγούν σε τέτοιες συνθήκες άμμου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 19:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon