.
Κατηγορία Trial
Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 13:32

TrialGP 2023, 1ος αγώνας, Arteixo (Ισπανία)

Αρχή με μοιρασμένες νίκες για Toni Bou και Jaime Busto και ισοβαθμία στην κορυφή της κατάταξης.

Έχοντας τρέξει τέσσερεις αγώνες, το παγκόσμιο πρωτάθλημα X-Trial 2023 που διεξάγεται σε κλειστούς χώρους (indoor) διακόπηκε μέχρι τον Οκτώβριο, για να δώσει τη θέση του στο TrialGP που διοργανώνεται σε ανοικτούς χώρους (outdoor) και το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο για να γίνει το Trial των Εθνών πριν να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι τρεις αγώνες της indoor σεζόν το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Στον εναρκτήριο αγώνα του TrialGP, μόλις μια εβδομάδα μετά τον πρόσφατο αγώνα της Γαλλίας για το X-Trial, που φιλοξενήθηκε στην ισπανική πόλη Arteixo, η δράση ξεκίνησε με την πρώτη αγωνιστική ημέρα το Σάββατο 15/4 και με μια έκπληξη.

2023 FIM Trial World Championships & Prizes-Round 1 - TrialGP of Spain - Arteixo (Spain), April 16
Toni Bou (Montesa)

Όπως συνέβη και στο X-Trial πριν μερικούς μήνες, το outdoor παγκόσμιο πρωτάθλημα άνοιξε λογαριασμό με τον Jaime Busto (GASGAS) να κερδίζει καθαρά τον Toni Bou (Montesa), ενώ στην τρίτη θέση της πρώτης μέρας βρέθηκε ο Gabriel Marcelli (Montesa).

Τη δεύτερη μέρα του αγώνα οι διοργανωτές άλλαξαν μερικά σημεία της διαδρομής κάνοντάς την πιο δύσκολη και απαιτητική, με αποτέλεσμα όλοι οι αναβάτες να γράψουν περισσότερους βαθμούς ποινής από την πρώτη μέρα.

Ο Bou αυτή τη φορά κατάφερε να πάρει την πρωτιά παρότι μάζεψε εννιά βαθμούς ποινής – έναν περισσότερο από την προηγούμενη μέρα. Ο δε Busto συγκέντρωσε τώρα 17 βαθμούς ποινής στη διαδρομή του αγώνα, με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του να πάρει μια καθαρή νίκη την Κυριακή 16/4.

Αυτή τη φορά το βάθρο της ημέρας ολοκλήρωσε ο Adam Raga (TRRS), αφήνοντας τέταρτο τον Marcelli σε μια πλήρη αντιστροφή του αποτελέσματος της προηγούμενης μέρας.

berta abellan
Berta Abellan (Scorpa)

Στην κατηγορία των Γυναικών, η Berta Abellan (Scorpa) ήταν καταιγιστική κερδίζοντας και τις δύο μέρες του αγώνα και αφήνοντας την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Emma Bristow (Sherco) δεύτερη, με τρίτη τη Sofia Rabino (Beta).

Στην κατάταξη της TrialGP οι Bou και Busto ισοβαθμούν με 37 βαθμούς στην κορυφή, με τον Raga τρίτο στους 28 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες TrialGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 21-23 Απριλίου 2023 στη Gouveia της Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 13:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon