.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 12:09

TrialGP 2023, 2ος αγώνας, Gouveia (Πορτογαλία)

Toni Bou – Jaime Busto: 1 – 1

Μετά από 32 συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους και άλλους δύο να αχνοφαίνονται για το 2023, κάποια στιγμή ο Toni Bou (Montesa) μοιραία θα γνωρίσει τον διάδοχό του, αυτόν που θα τον γκρεμίσει από την κορυφή σταματώντας το ανεπανάληπτο σερί του.

Ίσως να είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για διαδοχή, πάντως αυτή τη στιγμή το πέρασμα του Jaime Busto (GASGAS) στην ωριμότητα του δίνει το προβάδισμα για να γίνει αυτός που μια μέρα θα κλέψει τον τίτλο από τον κυρίαρχο συμπατριώτη του.

Για δεύτερη φορά φέτος ο Busto κατάφερε να κερδίσει τον Bou σε μια αγωνιστική ημέρα, προσπερνώντας τον μάλιστα στην κατάταξη οριακά!

Ο δεύτερος αγώνας της Outdoor σεζόν έγινε στην Πορτογαλία και άνοιξε την πρώτη του μέρα συνηθισμένα: ο Bou έκανε έναν εντυπωσιακό πρώτο γύρο στον αγώνα και πήρε τη νίκη με άνεση, αν και στο τέλος μάλλον χαλάρωσε αρκετά ώστε να πάρει βαθμούς ποινής που δεν τον έριξαν δεύτερο μεν, αλλά επέτρεψαν στον Busto να τον πλησιάζει αρκετά στο τέλος.

Τη δεύτερη μέσα, ωστόσο, η κατάσταση γύρισε τούμπα. Ο μεν Bou ξεκίνησε εξίσου δυνατά όπως και την προηγούμενη, κρατώντας την πρωτοπορία στο πρώτο μέρος του αγώνα, ωστόσο στο δεύτερο ο Busto αντεπιτέθηκε και οδηγώντας με εντυπωσιακή ακρίβεια έκλεισε τον αγώνα πρώτος, επικρατώντας του αντιπάλου του για έναν μόλις βαθμό ποινής.

Με αυτή του τη νίκη ο Busto ισοβάθμησε με τον Bou στους 74 βαθμούς και τυπικά αυτή τη στιγμή οδηγεί την προσωρινή κατάταξη του πρωταθλήματος, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Gabriel Marcelli (Montesa) με 58.

Στις Γυναίκες η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022, Αγγλίδα Emma Bristow (Sherco), ανέκαμψε από τον πρώτο αγώνα και αυτή τη φορά πήρε δύο νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές μέρες του GP, αφήνοντας τη Berta Abellan (Scorpa) δεύτερη.

Στη βαθμολογία ωστόσο η Abellan εξακολουθεί να προηγείται με 74 βαθμούς, ενώ ο Bristow την πλησίασε στους 72, με τη Sofia Rabino (Beta) στην τρίτη θέση με 56 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες TrialGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 19-21 Μαΐου στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon