.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 12:48

TrialGP 2023, 3ος αγώνας, Ιαπωνία

Νέα νίκη του Jaime Busto, τον φέρνει ισόπαλο στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Toni Bou!

Εδώ και 16 συναπτά έτη ο Toni Bou (Montesa) τρομοκρατεί τον ανταγωνισμό του παγκοσμίου Trial, indoor και outdoor, κατακτώντας όλους τους τίτλους στο διάστημα αυτό. Ελάχιστοι μπόρεσαν να του κάνουν τη ζωή λίγο δύσκολη, όπως λ.χ. ο επί σειρά ετών Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης Adam Raga (TRRS), αλλά η πιο πρόσφατη πρόκληση για τον μόνιμο πρωταθλητή δείχνει και η πιο απειλητική.

Ο Jaime Busto (GASGAS) ξεκίνησε δυνατά τη χρονιά νικώντας τον Bou σε δύο αγωνιστικές μέρες σε Ισπανία και Πορτογαλία στα δύο πρώτα GP, καταφέρνοντας να είναι μαζί του στην κατάταξη ως και τώρα.

Rnd 3 2023 Hertz FIM Trial World Championship

Έτσι φτάνουμε στον τρίτο αγώνα της χρονιάς, το Tasei Rotec TrialGP of Japan στην περιοχή του Motegi, όπου η πρώτη μέρα του GP άνοιξε με μάλλον παραδοσιακό τρόπο: κυριαρχικός Bou και πρωτιά μπροστά από τον Busto και τον Raga τρίτο.

Η δεύτερη μέρα ωστόσο τραγουδούσε ένα άλλο τροπάρι. Ο Busto άρχισε δυναμικά και στον πρώτο γύρο της ημέρας έκλεισε με πρωτοπορία τριών βαθμών από τον Bou.

Στην δεύτερο γύρο όλοι περίμεναν την αντεπίθεση του πρωταθλητή, ωστόσο ο Busto οδήγησε μαεστρικά, ολοκλήρωσε 10 τμήματα του αγώνα με μόλις έναν βαθμό ποινής και ο Bou πλέον βρισκόταν έξι βαθμούς πιο πίσω.

Στις δύο τελευταίες δοκιμασίες ο κρισιμότητα φαίνεται πως επηρέασε τον νεαρό Ισπανό της GASGAS, ο οποίος “κατάφερε” να πάρει άλλους 10 βαθμούς ποινής, αλλά ο Bou στο τέλος δε μπόρεσε να καλύψει την απόσταση καθώς χρειαζόταν ένα πεντακάθαρο πέρασμα στην τελευταία δοκιμασία, κάτι που δεν έγινε.

Έτσι οι δύο μονομάχοι ισοβάθμησαν στο τελικό αποτέλεσμα της Ιαπωνίας, με τη νίκη να πηγαίνει τυπικά στον Busto καθώς είχε ολοκληρώσει την ίδια διαδρομή σε λιγότερο χρόνο από τον Bou.

Η νέα νίκη του Busto μεταφράζεται σε απόλυτη ισοβαθμία στην κορυφή της κατάταξης, με τους δύο να μοιράζονται από 111 βαθμούς μετά από τρία GP, ενώ ο Raga έπεται με 84.

emma bristow 230521 TrialGP Japan 1219 scaled

Στις Γυναίκες η Emma Bristow (Sherco) δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να κυριαρχήσει στην Ιαπωνία, νικώντας και τις δύο μέρες του GP, μπροστά από τη Berta Abellan (Scorpa) που ήρθε δύο φορές δεύτερη, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Andrea-Sofia Rabino (Beta).

Στην κατάταξη η Bristow ανέλαβε την προσωρινή ηγεσία με 112 βαθμούς, μόλις 4 περισσότερους από την Abellan (108), ενώ τρίτη είναι η Rabino με 81.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες TrialGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 9-11 Ιουνίου στη Baldasserona του San Marino.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon