.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 18:09

TrialGP 2023, 4ος αγώνας, Baldasserona (San Marino)

Η απάντηση του πρωταθλητή Toni Bou στην έντονη πίεση του νέου διεκδικητή Jaime Busto ήταν η πρώτη διπλή νίκη του 2023.

Μετά από 16 χρόνια αδιάκοπης κυριαρχίας και 32 σερί παγκοσμίων πρωταθλημάτων σε X-Trial (indoor) και TrialGP (outdoor), ο Toni Bou (Montesa-Honda) έχει φέτος απέναντί του έναν αντίπαλο που του βάζει δύσκολα.

Ο 26χρονος Jaime Busto (GASGAS) έχει καταφέρει να κερδίσει τη μια μέρα καθενός από τα τρία φετινά Grand Prix της outdoor σεζόν ως τώρα, ισοβαθμώντας με τον Bou στην κατάταξη πριν φτάσουμε στο κρατίδιο του Άγιου Μαρίνου στην Ιταλία για τον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος.

Με τη βροχή να έχει προσθέσει μια πολύ γλιστερή και απρόβλεπτη παράμετρο στη διαδρομή του αγώνα, η πρώτη μέρα ήταν υπόθεση Bou, καθώς ο πρωταθλητής πήρε την πρωτιά της ημέρας βασιζόμενος κυρίως στην απόδοσή του στον πρώτο από τους δύο γύρους του Σαββάτου 10/6.

Εκεί ο Bou μάζεψε μόνο 10 βαθμούς ποινής, την ώρα που οι αντίπαλοί του έπαιζαν όλοι πάνω από τους 20, έτσι στον δεύτερο γύρο μπορούσε να χαλαρώσει λίγο κλείνοντας την εναρκτήρια μέρα του GP στην πρώτη θέση, την ώρα που ο βασικός του αντίπαλος Busto βρισκόταν τρίτος.

Την Κυριακή όμως η εικόνα άλλαξε, καθώς ο Busto εμφανίστηκε πιο απειλητικός, οδήγησε με λιγότερα λάθη και ως τη μέση της κυριακάτικης δράσης οδηγούσε με 9 βαθμούς ποινής απόσταση από τον Bou.

Ο πρωταθλητής της Montesa-Honda βρήκε τον εαυτό του στο δεύτερο μισό της ημέρας με μια σειρά άψογων περασμάτων που έβαλαν άφθονη πίεση στις πλάτες των αντιπάλων του και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη και της δεύτερης ημέρας για μόλις δύο βαθμούς διαφορά από τον Busto.

Τρίτος στον αγώνα του Αγίου Μαρίνου αναδείχθηκε ο ομόσταυλος του Bou, Gabriel Marcelli.

Στην κατάταξη αυτή η διπλή νίκη έδωσε τον Bou μια καθαρή πρωτιά με 151 βαθμούς, με τον Busto να μένει στους 143 και τον Marcelli τρίτο με 111.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες TrialGP 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 16-18 Ιουνίου, στο κρατίδιο της Ανδόρρας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon