.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 18:11

Trial των Εθνών 2022, Monza (Ιταλία)

Υπάρχει κανείς που δεν ήξερε εκ των προτέρων ποια χώρα θα νικούσε;

Όταν κατεβάζεις μια ανδρική ομάδα που απαρτίζεται από τους κατά σειρά τρεις κορυφαίους αναβάτες των παγκοσμίων πρωταθλημάτων Trial, η περιγραφή ως φαβορί είναι το λιγότερο.

Η πραγματικότητα είναι πως το παγκόσμιο Trial έχει γίνει πια ένα ισπανικό κυρίως άθλημα, στο οποίο οι Ίβηρες απλά δεν έχουν αντίπαλο. Έτσι η εθνική ομάδα της Ισπανίας που ταξίδεψε στη Monza για το Trial των Εθνών μετρούσε τους εξής τρεις αναβάτες: Toni Bou (Montesa), Jaime Busto (Vertigo) και Adam Raga (TRRS). Δηλαδή τους τρεις πρώτους του άρτι ολοκληρωθέντος παγκοσμίου TrialGP, και δη τον 32 συναπτές φορές πρωταθλητή (Bou) παρέα με δύο εξαιρετικά έμπειρους και πρωταγωνιστικούς αναβάτες τόσο στο indoor όσο και στο outdoor Trial.

Εν ολίγοις, κερδίστε τους αν μπορείτε. Και αυτοί δε μπόρεσαν.

Τι κι αν η βροχή της προηγούμενης νύχτας έκανε τη διαδρομή πολύ πιο γλιστερή; Η μαγική τριάδα των Ισπανών έπιασε πρώτη θέση από νωρίς και έμεινε εκεί ως το τέλος, κλείνοντας το αγωνιστικό σκέλος συγκεντρώνοντας 9 βαθμούς ποινής.

Στη δεύτερη θέση κατετάγη η Ιταλία – Matteo Grattarola (Beta), Luca Petrella (GASGAS), Lorenzo Gandola (Beta) – με 31 βαθμούς, σε μια απτή αριθμητική απόδειξη του πόσο μακριά ήταν οι Ισπανοί, ενώ στην τρίτη θέση με 52 βαθμούς βρέθηκε η Αγγλία των Jack Peace (Sherco), Billy Green (Scorpa) και Toby Martyn (TRRS).

TrialGP Women

Η Ισπανία όμως δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς κατέκτησε το νταμπλ, παίρνοντας τη νίκη και στις Γυναίκες. Με πρωταγωνίστρια τη Berta Abellan (Scorpa) – τέσσερεις φορές δευτεραθλήτρια κόσμου, τρις νικήτρια του Trial των εθνών με τη χώρα της και μια φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης – και δίπλα της την έμπειρη Sandra Gomez (TRRS) και την Alba Villegas (Beta), η Ισπανία είχε ένα πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην Αγγλία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Emma Bristow (Sherco) και των Alicia Robinson (Beta) και Kaytlyn Adshead (TRRS).

Ο αγώνας των Γυναικών, σε αντίθεση με αυτόν των Ανδρών, είχε αγωνία και η νικήτρια προέκυψε με ανατροπή, καθώς οι Αγγλίδες προηγούνταν στον πρώτο γύρο του αγώνα και έχασαν στο τέλος, μένοντας στη δεύτερη θέση.

Τρίτες τερμάτισαν οι Ιταλίδες Andrea Sofia Rabino (Beta), Martina Gallieni (TRRS) και Sara Trentini (Vertigo).

International Trophy

Στην κατηγορία International, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Τσεχίας με αναβάτες τους Martin Kroustek (TRRS), Martin Matejicek (GASGAS) και David Fabian (Beta).

Σε αυτήν την κλάση συμμετείχε και η ομάδα της Ελλάδας, με αναβάτες τους Άγγελο-Ιωάννη Παγώνη (Vertigo), Γιώργο Διαμαντίδη (GASGAS) και Λευτέρη Καρέτσο (Montesa), και η οποία κατετάγη στη 18η και τελευταία θέση της κατάταξης.

TDN Challenge

Τέλος, μια νέα κατηγορία που εισήχθη από φέτος στο Trial των Εθνών είναι τα μικτά ζευγάρια, δηλαδή ομάδες με έναν άνδρα και μια γυναίκα. Σε αυτή την κατηγορία η πρωτιά πήγε στο ζεύγος από την Ιταλία των Mirko Pedretti (Beta) και Alessia Bacchetta (GASGAS).

Αναλυτικά αποτελέσματα Trial των Εθνών 2022

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon