.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 11:41

World SBK 2015, 13ος αγώνας, Qatar

 

Διπλή θριαμβευτική νίκη για την Aprilia

 

 

Ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WSBK 2015, στην πίστα του Κατάρ, επιφύλασσε μια διπλή νίκη-έκπληξη απο τους κόκκινους διαβόλους της Aprilia, καθώς το πρώτο σκέλος πήγε στον Jordi Torres, και το δεύτερο στον Leon Haslam.

1ο σκέλος – Πρώτη νίκη για Torres

 
Το προτελευταίο σκέλος για το 2015 έλαβε χώρα στη γνωστή πίστα του Qatar, και όπως συνηθίζεται τη νύχτα, λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Ο Tom Sykes της KRT οδήγησε την αρχική κούρσα των αναβατών, πριν τον περάσουν οι Rea και Torres, με τον rookie Ισπανό να κάνει ένα απίστευτο προσπέρασμα στον πρώην πρωταθλητή, από την εξωτερική, στα μέσα του αγώνα. Ο πρωταθλητής του 2015 Jonathan Rea κυνήγησε τον Torres, αλλά τελικά αναγκάστηκε να αρκεστεί στη δεύτερη θέση, παίρνοντας ταυτόχρονα το 65ο βάθρο της καριέρας του. Τρίτος τερμάτισε ο Sykes, που έκανε ένα μοναχικό αγώνα, με τους Davies (Ducati) και van der Mark (Honda) να κλείνουν την πρώτη πεντάδα. Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Haslam με το έτερο Aprilia. Ο Alex Lowes τα πήγαινε περίφημα με τη μοτοσυκλέτα της Suzuki, καθώς βρισκόταν στην 3η θέση, μέχρι που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη στον 8ο γύρο. Βλάβη όμως παρουσίασε και η MV Agusta του Leon Camier στη σχάρα εκκίνησης, οδηγώντας τον Βρετανό σε εγκατάλειψη.

2ο σκέλος – Νίκη Haslam και νταμπλ για την Aprilia


Το τελικό σκέλος του 2015 έδωσε αγωνία στους θεατές μέχρι και τον τελευταίο γύρο, όπου και κρίθηκε η νίκη, με τον Leon Haslam να παίρνει τη 2η νίκη του για το 2015, 110 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Davies που με αυτή την επίδοση σιγούρεψε την 2η θέση του στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Τρίτος τερμάτισε ο Tom Sykes, κοντά και αυτός στους πρώτους 2 (0.388 δευτερόλεπτα πίσω από τον Haslam), τέταρτος ο van der Mark, και πέμπτος ο Guintoli. Ο Leon Camier, που είχε μηχανικό πρόβλημα στο πρώτο σκέλος, κατάφερε να ξεκινήσει τον αγώνα, όμως δυστυχώς για μία ακόμη φορά την ίδια μέρα εγκατέλειψε πριν τον τερματισμό. Τέλος, οι ελπίδες του Jonathan Rea για νέο ρεκόρ όσον αφορά στη συγκομιδή βαθμών τελείωσαν στον 6ο γύρο, όταν η μοτοσυκλέτα του παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα. Έτσι τελείωσε το πρωτάθλημα του 2015, με τον τίτλο να πηγαίνει στον Jonathan Rea της Kawasaki, 2 αγώνες πριν τον τελευταίο στο Qatar.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες βάθρου

Αποτελέσματα και τελική κατάταξη

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 20:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon