.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 10:30

WSBK 2016, Πρώτος γύρος, Phillip Island

 

Το double ο πρωταθλητής 2015 Jonathan Rea

 

Καλύτερη αρχή δεν θα μπορούσε να κάνει για τη σεζόν WSBK του 2016, ο Πρωταθλητής 2015 Jonathan Rea. Ο πιλότος της Kawasaki κέρδισε και τα 2 σκέλη του αυστραλέζικου αγώνα, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν ο Van Der Mark και εναλλάξ οι 2 πιλότοι της εργοστασιακής Ducati.

1ο σκέλος

race1

Η νίκη μάλιστα του Jonathan Rea στο 1ο σκέλoς (που έγινε το Σάββατο) ήταν εκπληκτική, καθώς ο Ιρλανδός κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Chaz Davies στον τελευταίο γύρο, στην τελευταία στροφή, περνώντας πρώτος τη γραμμή του τερματισμού μόλις για 0.063 δευτερόλεπτα!

sykes

Στην αρχή του πρώτου σκέλους, ήταν ο pole-man Tom Sykes που οδήγησε την κούρσα, όμως ο Jonathan Rea είχε άλλες ιδέες. Έτσι πέρασε μπροστά, με το δίδυμο των ducatisti Giugliano και Davies, και τον ταλαντούχο Van Der Mark να ακολουθούν από κοντά.

podium1

Ο Giugliano τελικά έμεινε πίσω, με τη μάχη να εξελίσσεται μεταξύ Rea, Davies και vd Mark. Ο Davies πήρε τελικά την πρωτοπορία στον τελευταίο γύρο, όμως ο Rea ήταν μαχητικότατος, και με μια πολύ ωραία κίνηση στην τελευταία στροφή του αγώνα πέρασε μπροστά, τερματίζοντας νικητής. Τρίτος ήταν ο vd Mark, τέταρτος τερμάτισε ο Giugliano, και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον Tom Sykes.

hayden2

Ο Hayden δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από μια 9η θέση, ενώ πολύ καλά τα πήγε ο Sylvain Guintoli τερματίζοντας 6ος με το Yamaha YZF-R1.

2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος έλαβε χώρα την επόμενη μέρα (Κυριακή), με τον Jonathan Rea να παίρνει μία ακόμα νίκη, κάνοντας το double, που είχε να γίνει στο Phillip Island από το 2011, με τον Carlos Checa!

Ο Tom Sykes έφυγε καλά στην εκκίνηση, και κρατήθηκε πρώτος για αρκετούς γύρους. Όμως 12 γύρους πριν το τέλος έκανε το λάθος, και ανοίχτηκε, επιτρέποντας στον Rea να περάσει εκείνος μπροστά, ακολουθούμενος από τους Van Der Mark και Davies, όπως και στο πρώτο σκέλος.

giugliano

Λίγο πιο πίσω, ο Giugliano προσπαθώντας κι εκείνος να περάσει τον Sykes, συγκρούστηκε ελαφρά μαζί του, κι έτσι ανοίχτηκαν και οι 2, με τους Hayden και Guintoli να περνούν μπροστά.

Rea και Davies πάλευαν σώμα με σώμα στον τελευταίο γύρο, αλλάζοντας θέσεις, με τον Davies να δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει τον Rea να επαναλάβει τον άθλο του πρώτου σκέλους.

davies2

Δυστυχώς το πείσμα του Davies οδήγησε τον Ουαλό σε πτώση, αφήνοντας ανενόχλητο τον Rea στην πορεία του προς τη νίκη.

vdmark3

Δεύτερος τερμάτισε ο Van Der Mark -που πέρυσι ήταν rookie στο πρωτάθλημα!-, ενώ μάχη είχαμε για την 3η θέση μεταξύ Hayden και Giugliano. Κι ενώ όλα έδειχναν Hayden, ο Ιταλός αναβάτης της Ducati κατάφερε να περάσει το Kentucky Kid, και να πάρει εκείνος την τελευταία θέση του βάθρου.

Επόμενη στάση του WSBK είναι η πίστα του Buriram στην Ταϊλάνδη, όπου ο Rea είχε κάνει το πρώτο του double για το 2015.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους

https://www.bikeit.gr/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2016/wsbk/race1.pdf

Αποτελέσματα 2ου σκέλους

https://www.bikeit.gr/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2016/wsbk/race2.pdf

Δείτε την Βαθμολογία για το πρωτάθλημα αναβατών ΕΔΩ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 16:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « World SBK 2015, 13ος αγώνας, Qatar WSBK, 2ος γύρος, Buriram, Ταϊλάνδη »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon