.
Κατηγορία Superbike
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 09:37

WSBK, 2ος γύρος, Buriram, Ταϊλάνδη

 

Η Kawasaki και οι άλλοι



 

 

Δεύτερος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, με την επίσκεψη στην Ταϊλάνδη και την πίστα Buriram, όπου αναμενόμενα τους περίμενε άφθονη ζέστη και πυκνή υγρασία.
 
Η pole position πήγε προς γενική έκπληξη στον νεαρό Ολλανδό Μichael VD Mark (Honda), με τα δύο Kawasaki στο κατόπι του να γράφουν τον ίδιο ακριβώς χρόνο, μόλις δύο δέκατα πιο αργά από τον αναβάτη της Honda.
 
Στους δύο αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής ωστόσο, οι δύο εργοστασιακές Kawasaki ZX-10R δεν είχαν αντίπαλο, τερματίζοντας στις δύο πρώτες θέσεις εναλλάξ και με κάμποσα δευτερόλεπτα διαφορά από τον τρίτο αναβάτη.

1ο Σκέλος

Ο VD Mark έκανε μια κακή εκκίνηση για να μείνει λίγο πίσω, καθώς ο Tom Sykes πήρε την πρωτοκαθεδρία του αγώνα με την Kawasaki του, ακολουθούμενος από τον ομόσταυλο Jonathan Rea. Σύντομα ο VD Mark θα πλησίαζε τις δύο πράσινες μοτοσυκλέτες, μάλιστα για μερικούς γύρους γυρνούσε ταχύτερα. Για να το κάνει αυτό ο Ολλανδός ωστόσο πίεσε περισσότερο απ’ όσο τον έπαιρνε, με αποτέλεσμα να γλιτώσει από ένα high-side την τελευταία στιγμή, χάνοντας δύο δευτερόλεπτα και κάθε άλλη ελπίδα για κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση.
 
Μπροστά στο μεταξύ ο Rea με μια τελική αντεπίθεση τέσσερις γύρους προ του τερματισμού πέρασε τον Sykes και οδήγησε ως την τρίτη του συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα του 2016.
 
Την εξάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά τo δύο Ducati του Chaz Davies, η BMW του Markus Reiterberger και η Yamaha του Alex Lowes.
 
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η προσπάθεια του Davide Giugliano (Ducati) να πιάσει στον ομόσταυλό του Davies που τον οδήγησε σε μια έξοδο με κόστος τον τερματισμό του εκτός βαθμολογούμενων θέσεων. Αντίστοιχα κακή μέρα είχε και ο Nicky Hayden (Honda), ο οποίος είχε μια έξοδο, ξαναμπήκε στον αγώνα μα στον 11ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικού προβλήματος.

2ο Σκέλος

Γνώριμη η εικόνα με δύο πράσινες μοτοσυκλέτες να εξαφανίζονται στον ορίζοντα. Sykes μπροστά, Rea πίσω του, αλλά και δύο ακόμη αναβάτες που δεν έχασαν επαφή με το γκρουπάκι των πρωτοπόρων: Davies (Ducati) και VD Mark (Honda). Στα μέσα του αγώνα ένα λάθος του VD Mark τον έστειλε εκτός μάχης βάθρου, αν και κράτησε άνετα την τέταρτη θέση χωρίς να πιεστεί περεταίρω.
 
Μπροστά η τριάδα συνέχισε τη μάχη, με την Rea να κάνει την επίθεσή του στον 14ο γύρο. Πρώτος έμεινε ελάχιστα, καθώς ένα λάθος τον έβγαλε εκτός γραμμής και οι δύο αναβάτες ποιυ ακολουθούσαν τον πέρασαν ακαριαία. Ο Rea στη συνέχεια πίεσε, κατάπιε τη Ducati του Davies και βάλθηκε να ξαναπεράσει τον Sykes, μόνο που αυτή τη φορά ο πρωταθλητής του 2013 κράτησε τη θέση του ως το τέλος. Οι δύο τελευταίοι γύροι μας χάρισαν μια μαγική μονομαχία από τους δύο πράσινους αναβάτες που κατά πώς φαίνεται θα μονοπωλήσουν και φέτος το πρωτάθλημα.
 
Τρίτος και ευχαριστημένος ο Davies, τέταρτος ο VD Mark, πίσω του περίπου πέντε δευτερόλεπτα μακριά ο Nicky Hayden (Honda) σε ένα θετικότατο αποτέλεσμα και την εξάδα συμπλήρωσε άλλα τρία δευτερόλεπτα πιο πίσω ο πρωταθλητής του 2014, Sylvain Guintoli με την νέα του Yamaha.
 
Στη βαθμολογία ο Jonathan Rea με 95 βαθμούς έχει ήδη ανοίξει μια διαφορά άνω του ενός αγώνα από τον δεύτερο Tom Sykes στους 66. Ακολουθούν οι Michael VD Mark (Honda) 65, Chaz Davies (Ducati) 55, Sylvain Guintoli (Yamaha) 40, Davide Giugliano (Ducati) 35, Jordi Torres (BMW) 33, Nicky Hayden (Honda) 31, Markus Reiterberger (BMW) 28 και Leon Camier (MV Agusta) 19.

Supersport

Παρά την αφόρητη ζέστη υπό την οποία έγινε ο αγώνας των Supersport, η τετραπλή μάχη για τη νίκη μας προσέφερε άφθονο θέαμα και αγωνία, ενώ ανέδειξε ως νικητή τον βασικό διεκδικητή του περσινού τίτλου. Ελπίζοντας να αφήσει πίσω του μια χρονιά με πολλούς τραυματισμούς, ο Γάλλος Jules Cluzel ανέβασε την MV Agustra F3 675 του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
 
Ξεκινώντας από την pole position, για να φτάσει ως τη νίκη έπρεπε να κερδίσει μια σκληρή μάχη με τους Patrick Jacobsen (Honda), Kenan Sofuoglu (Kawasaki) και Randy Krummenacher (Kawasaki). Ο Αμερικανός Jacobsen ήταν αυτός που οδήγησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο οι 18 γύροι στην κεφαλή δεν έφτασαν για να του δώσουν τη νίκη, καθώς μόλις στον τελευταίο γύρο έπεσε θύμα της τρικύλινδρης MV του Cluzel. Στη συνέχεια μάλιστα έχασε άλλη μια θέση από τον Τούρκο πολυπρωταθλητή της κατηγορίας, Sofuoglou, για να τερματίσει εν τέλει τρίτος, με τον Krummenacher τέταρτο.
 
Στη βαθμολογία οδηγεί ο Krummenacher (Kawasaki) με 38 βαθμούς και ακολουθούν οι Jacobsen (Honda) 27, Cluzel (MV Agusta) 25, Sofuoglou (Kawasaki) 20, Federico Caricasulo (Honda) 20 και Alex Baldolini (MV Agusta) 20.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 10:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK 2016, Πρώτος γύρος, Phillip Island WSBK 2016, 3ος γύρος, Aragon »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon