.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 17:08

WSBK 2016, 3ος γύρος, Aragon

 
 

Όλα για τη Ducati 

 
Επί Ισπανικού εδάφους η Ducati με μια εμφατική διπλή νίκη του Chaz Davies έστρεψε για πρώτη φορά φέτος τα φώτα της δημοσιότητας σε κάτι που δεν είναι πράσινο. Εντυπωσιακή η Ducati Panigale, καθάρισε τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου και στη Superstock 1000.
 
Μόνο στα Supersport κατάφερε η Kawasaki να σπάσει το κόκκινο με μια επίδειξη οδήγησης από τον συνήθη ύποπτο Kenan Sofuoglu.
 
Στα Superbikes και στη διαδικασία της Superpole ο Tom Sykes επιβεβαίωσε την δύναμη της Kawasaki κατακτώντας την pole position, μπροστά από τις δύο Yamaha των Sam Lowes και Sylvain Guintoli που δείχνουν σταδιακά να βρίσκουν τον δρόμο τους. Έκπληξη πρέπει να θεωρείται η πρόκριση στην πέμπτη θέση του πρωταθλητή και πρωτοπόρου της κατάταξης Jonathan Rea, πίσω ακριβώς από τη Ducati του Chaz Davies.
 

WSBK – 1ο Σκέλος

Ο Chaz Davies ξεκίνησε από τη δεύτερη σειρά εκκίνησης, αλλά χρειάστηκε μόλις τρεις γύρους για να φτάσει και να περάσει τους προπορευόμενους αναβάτες και οδηγήσει τον αγώνα. Επιτυγχάνοντας έναν εντυπωσιακό ρυθμό, απλώς δεν άφησε καμιά ελπίδα στον Tom Sykes να τον πλησιάσει ξανά ως και τον τερματισμό.
 
Μάλιστα ο Sykes εν τέλει τερμάτισε τρίτος, καθώς ο ομόσταυλός του τον πέρασε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.
 
Τέταρτος τερμάτισε ο «τοπικός» Xavi Fores (Ducati) στο καλύτερο αποτέλεσμα της ως τώρα καριέρας του στην κατηγορία, νικώντας μάλιστα τον εργοστασιακό Davide Giugliano (Ducati), ενώ η έκτη θέση πήγε στον Nicky Hayden (Honda).
 
Αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τη φθορά των ελαστικών τους, οι δύο εργοστασιακές Yamaha απέτυχαν να μετουσιώσουν την εξαιρετική τους πρόκριση σε ένα αντίστοιχα καλό αποτέλεσμα, μένοντας τελικά στην όγδοη και ένατη θέση.
 

WSBK – 2ο Σκέλος

Σε μια επανάληψη του αγώνα του Σαββάτου, ο Chaz Davies ξανά είχε τρελό ρυθμό και δεν έχασε την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει επ’ αυτού. Στον δεύτερο μόλις γύρο πέρασε τον Sykes για να οδηγήσει την κούρσα και ουδέποτε ξανακοίταξε πίσω, για να κερδίσει με σχεδόν 6.5 δευτερόλεπτα διαφορά.
 
Οι δύο εργοστασιακές Kawasaki έτρεχαν μόνες τους για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου, με τον Sykes αυτή τη φορά να επικρατεί και να αφήνει τρίτο τον Jonathan Rea.
 
Η τέταρτη θέση πήγε ξανά στον εντυπωσιακό Xavi Fores, ο οποίος τερμάτισε μπροστά από τον Jordi Torres (BMW), ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Davide Giugliano.
 
Άτυχος ο Nicky Hayden, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με τεχνικό πρόβλημα στη Honda του, ενώ ξανά οι δύο Yamaha των Lowes και Guintoli υποχώρησαν στην ένατη και δέκατη θέση αντιστοίχως.
 
Στη βαθμολογία ο Jonathan Rea (Kawasaki) απολαμβάνει την άνεση της κορυφής με 131 βαθμούς, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε στην Ισπανία ο Chaz Davies (Ducati) με 105. Ακολουθούν οι Tom Sykes (Kawasaki) 102, Michael Van Der Mark (Honda) 74, Davide Guigliano (Ducati) 56 και Sylvain Guintoli (Yamaha) 53.
 

SSP

Στα Supersport ο Τούρκος τρέχων πρωταθλητής της κατηγορίας, Kenan Sofuoglu (Kawasaki), δεν είχε αντίπαλο. Πήρε την pole position με άνετη διαφορά 8 δεκάτων και επανέλαβε την κυριαρχία του και στον αγώνα καθώς δεν άφησε κανέναν άλλο αναβάτη να πιστέψει στη νίκη.
 
Δεύτερος, όπως και στη σχάρα εκκίνησης, ο Randy Krummenacher (Kawasaki), ενώ ο τρίτος της Superpole, Jules Cluzel (MV Agusta), τερμάτισε μια θέση πίσω απ’ ότι ξεκίνησε χάνοντας το τελευταίο σκαλί του βάθρου από τον Nico Terol (MV Agusta) που είχε ξεκινήσει μόλις όγδοος.
 
Με τη νίκη του αυτή ο Sofuoglu πλησίασε λίγο τον ομόσταυλό του Krummenacher στην κορυφή της βαθμολογίας, η οποία πλέον έχει ως εξής: Randy Krummenacher (Kawasaki) 58, Kenan Sofuoglu (Kawasaki) 45, Jules Cluzel (MV Agusta) 38, Federico Caricasulo (Honda) 29, Patrick Jacobsen (Honda) 27 και Nico Terol (MV Agusta) 21.
 

Φωτογραφίες

 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 23:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK, 2ος γύρος, Buriram, Ταϊλάνδη WSBK, 4ος γύρος, Assen »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon