.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 04:21

WSBK, 4ος γύρος, Assen

 

Μια του Rea, δυο του Rea

 

Τέταρτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes και επίσκεψη στην ιστορική πίστα του Assen στην Ολλανδία, όπου καραδοκούσε κρύο και βροχή. Αυτό πάντως ουδόλως πτόησε τον πρωταθλητή Jonathan Rea που οδήγησε την Kawasaki του σε έναν ακόμη διπλό θρίαμβο.

1ο Σκέλος


Ο Tom Sykes (Kawasaki) είχε την pole, αλλά στον πρώτο Σαββατιάτικο αγώνα του διημέρου η εκκίνηση μας βρήκε με μια γνώριμη εικόνα: δύο εργοστασιακά Kawasaki να αποπειρώνται να εξαφανιστούν. Σύντομα ωστόσο θα αποκτούσαν παρέα με αξιώσεις και δη τον Chaz Davies (Ducati), αλλά και τον τοπικό ήρωα Michael Van Der Mark (Honda). Αυτοί οι τέσσερεις θα ξεχώριζαν γρήγορα από τους υπόλοιπους.
Πρώτο θύμα του Assen έπεσε ο Sykes, με μια ανώδυνη μεν για την υγεία του πτώση, ιδιαιτέρως επώδυνη για τη θέση του στην κατάταξη ωστόσο, αφού θα έφευγε το Σάββατο με ένα μεγάλο μηδενικό στο άθροισμα των βαθμών του.
WSBK Assen podium1
Οι άλλοι τρεις συνέχισαν να μάχονται θεαματικά, ώσπου μια ανάλογη πτώση του Ολλανδού αναβάτη της Honda άφησε τους Rea και Davies μαλλιοτραβιούνται μέχρι καρό σημαίας. Εκεί πρώτος έφτασε ο Rea, με τον συμπατριώτη του της Ducati δεύτερο και τον μυαλωμένο Nicky Hayden (Honda) να καταφτάνει περιχαρής στο πρώτο του βάθρο στο WSBK.
Η εξάδα συμπληρώθηκε από τον επανακάμψα Leon Camier (MV Agusta) μετά από ένα τραγικό για την ομάδα του αγώνα στην Aragon, τον Jordi Torres (BMW) και τον Lorenzo Savadori (Aprilia).

2ο Σκέλος


Ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής λίγο μετά από βροχή, με την πίστα να είναι γεμάτη νερά και φυσικά κυρηγμένος ως βρόχινος. Ωστόσο μετά από πολύ λίγους γύρους είχε γίνει σαφές πως η άσφαλτος στέγνωνε τεχέως και ουδείς θα έβγαζε τον αγώνα με τα βρόχινα λάστιχα.
Κάπου στη μέση του αγώνα λοιπόν ξεκίνησε το γαϊτανάκι των αλλαγών ελαστικών, όπου εδώ γίνονται παραδοσιακά, δηλαδή νέα πατούμενα στην υπάρχουσα μοτοσυκλέτα και όχι αλλαγή με άλλη.
Η ιστορία έγραψε πως κερδισμένοι βγήκαν αυτοί που έσπευσαν πρώτοι για αλλαγή στα πιτς – ήτοι τις δύο εργοστασιακές Kawasaki που επέστρεψαν στην πίστα έχοντας μόνο τον θρασύ Lucas Mahias (Pedercini KawasakI) μπροστά τους – μόνο που αυτός ρίσκαρε μένοντας με τα βρόχινα περισσότερο στην πίστα με αποτέλεσμα να χάσει τελικώς πολλές θέσεις.
WSBK Assen Rea Sykes
Λίγο αργότερα ο αγώνας θα ολοκληρωνόταν με τον Rea ξανά νικητή, έχοντας καθαρίσει τη μάχη με τον Sykes με άνετη διαφορά 2.4 δευτερολέπτων.
Τρίτος και καταχαρούμενος τερμάτισε ο Van Der Mark, προς τέρψη του κοινού της πατρίδας του που είδε επιτέλους τη σημαία της Ολλανδίας να ανεμίζει στο βάθρο.
Ακολούθησε ο Lorenzo Savadori, ο Chaz Davies και ο Nicky Hayden.
Με τη νέα του σαρωτική επικράτηση ο Jonathan Rea (Kawasaki) επέκτεινε την πρωτοπορία του στη γενική κατάταξη με 181 βαθμούς, ακολουθούμενος από τους Chaz Davies (Ducati) 136, Tom Sykes (Kawasaki) 122, Michael Van Der Mark (Honda) 90, Nicky Hayden (Honda) 67 και Jordi Torres (BMW) 65.

World Supersport


Σε εντελώς αντίθετη μοίρα από το δεύτερο σκέλος των Superbikes, τα Supersport ξεκίνησαν τον αγώνα σε στεγνή πίστα και όλα έδειχναν πως θα δούμε έναν δυνατό αγώνα. Μόνο που λίγους γύρους μετά την εκκίνηση και μέσα σε ελάχιστο χρόνο η πίστα σκοτείνιασε και οι ουρανοί άνοιξαν.
Με τις μοτοσυκλέτες με σλικ λάστιχα η κατάσταση έγινε γρήγορα επικίνδυνη και μοιραία ακολούθησε κόκκινη σημαία.
Λίγη ώρα αργότερα οι μοτοσυκλέτες στήθηκαν εκ νέου στη σχάρα εκκίνησης, αυτή τη φορά με τη σειρά που είχαν τη στιγμή της κόκκινης σημαίας.
SSP Assen podium
Από το σημείο αυτό και μετά, και ενώ η πίστα έκρυβε πλέον πολλά σημεία-παγίδες για πτώσεις, η τριάδα των Kyle Smith (Honda), Gino Rea (MV Agusta) και Kenan Sofuoglu (Kawasaki) ξεχώρισε – ειδικά από το στιγμή που με πτώσεις αποχώρησαν οι έτεροι αρχικοί διεκδικητές της νίκης, Jules Cluzel (MV Agusta) και Patrick Jacobsen (Honda), ενώ ο Randy Krummenacher (Kawasaki) είχε μια έξοδο που του στέρησε την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.
Το βάθρο εν τέλει κατακτήθηκε από τον Smith, με τον Rea οκτώ δέκατα πιο πίσω και τον Sofuoglu άλλα 2.4 δευτερόλεπτα πιο πίσω.
Στη βαθμολογία ο Randy Krummenacher (Kawasaki) εξακολουθεί να προηγείται με 71 βαθμούς, ενώ ο πρωταθλητής Kenan Sofuoglu (Kawasaki) τον πλησίασε στους 61. Ακολουθούν οι Kyle Smith (Honda) 41, Jules Cluzel (MV Agusta) 38, Gino Rea (MV Agusta) 36 και Federico Caricasulo (Honda) 34.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 17:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK 2016, 3ος γύρος, Aragon WSBK, 5ος γύρος, Imola »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon