.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 11:05

World SBK 2015, 12ος αγώνας, Magny-Cours

 

5η διπλή νίκη για τον πρωταθλητή Rea

 

 

Δεν έχει το Θεό του ο Jonathan Rea της Kawasaki, φετινός πανάξιος πρωταθλητής SBK, καθώς μετά την κατάκτηση του τίτλου στον προηγούμενο αγώνα, τώρα πήρε μία ακόμη διπλή νίκη, στο Magny-Cours, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Troy Bayliss με 22 βάθρα σε μία σεζόν!

1ο σκέλος - Νίκη Rea στο βρεγμένο

Βρεγμένο το πρώτο σκέλος, με τους διοργανωτές να μειώνουν τη διάρκεια του στους 19 γύρους, για την ασφάλεια των αναβατών. Μπορεί στην αρχή να προηγήθηκε ο Tom Sykes, όμως ο πρωταθλητής 2015 Jonathan Rea πέρασε μπροστά στην 8η κιόλας στροφή, για να τερματίσει 4.7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομόσταυλο του. Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη στη συγκεκριμένη πίστα για τον Rea.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Sylvain Guintoli, της Honda, που έτρεχε “στο σπίτι του”, μέσα στο Magny Cours. Τέταρτος βρέθηκε ο Michael can der Mark, με τη δεύτερη Honda, καταφέρνοντας να επιβληθεί του Leon Camier με την MV Agusta. Στις θέσεις έξι και επτά βρέθηκαν ο Chaz Davies της εργοστασιακής Ducati, και ο Matteo Baiocco της Althea Racing -ο καλύτερος τερματισμός στην ιστορία της Althea.

Ο Alex Lowes της Suzuki ήταν όγδοος, με ένατο τον Leandro Mercado και με τον Niccolo Canepa να κλείνει τη δεκάδα. Η εργοστασιακή ομάδα της Aprilia δεν τα κατάφερε και τόσο καλά, καθώς μόλις 12ος βρέθηκε ο Jordi Torres, με τον Haslam να τερματίζει στην απογοητευτική 16η θέση, ύστερα από λανθασμένη επιλογή ελαστικών, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει από την pole position!

2ο σκέλος - Η χρονιά του Jonathan Rea

Προσπαθήστε να αναλογιστείτε αυτό που έκανε ο Jonathan Rea το 2015. Μετά από χρόνια παραμονής στη Honda, με μια μη ανταγωνιστική μοτοσικλέτα, εμφανίστηκε στην Kawasaki, και διέλυσε προγνωστικά και ρεκόρ με το κιλό!

Έκανε πέρα τον πολύ ανταγωνιστικό ομόσταυλο του και πρώην πρωταθλητή Tom Sykes, που είχε ήδη προσαρμοστεί στη μοτοσυκλέτα της Kawasaki, και εδραίωσε την παραμονή του στο βάθρο, όλη τη σεζόν. Στο μόνο GP που έχασε το βάθρο ήταν στο Jerez, με 2 τέταρτες θέσεις. Όλη την υπόλοιπη σεζόν ήταν πρώτος, πρώτος, πρώτος, άντε και δεύτερος, και λίγο τρίτος. Σταθερός, ταχύτατος, ολοκληρωμένος. Τελικά, μόνο η μοτοσυκλέτα του έλειπε για να δείξει τις πραγματικές ικανότητες του.

Στο 2ο -και πιο ανταγωνιστικό- σκέλος του Magny Cours, ο Rea πήρε μία ακόμη πειστική νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον Chaz Davies, και τρίτο τον Sykes. Η συγκεκριμένη κατάληξη στις 2 τελευταίες θέσεις του βάθρου σημαίνει πως η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα θα μπορούσε να πάει είτε στον αναβάτη της Ducati, είτε στον αναβάτη της Kawasaki, και όλα θα κριθούν στα επόμενα, και τελευταία 2 GP.

Πίσω από την πρώτη τριάδα βρέθηκε ο Michael van der Mark της Honda που κατάφερε να επικρατήσει του Leon Haslam της Aprilia λίγους γύρους πριν από το τέλος. Έκτος στο στεγνό ο Sylvain Guintoli, έβδομος ο Torres της Aprilia, που επιβλήθηκε του Luca Scassa που έτρεχε στη θέση του Giugliano με την εργοστασιακή Ducati. Η δεκάδα έκλεισε με τον Leon Camier της Suzuki.

Φωτογραφίες και αποτελέσματα

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 12:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « World SBK 2015, 11ος αγώνας, Jerez World SBK 2015, 13ος αγώνας, Qatar »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon