.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 13:10

WorldSBK 2018, 11ος αγώνας, Magny-Cours (Γαλλία)

Καλωσήλθατε στη ζώνη των #REAcords

Θα πρέπει να υπήρξαν πραγματικά ελάχιστοι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο που να πίστευαν πως υπήρχε περίπτωση να χάσει το πρωτάθλημα ο Jonathan Rea. Συμπληρώσαμε αισίως τον 11ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes με τον Γαλλικό αγώνα στην πίστα του Nevers Magny-Cours, όπου ο Βορειοϊρλανδός αναβάτης της Kawasaki Racing Team ήρθε με μια υγιέστατη διαφορά 116 βαθμών και έναν απλό στόχο: να φύγει από τη Γαλλία απέχοντας τουλάχιστον 100 βαθμούς από τον δεύτερο.

Αρχίζοντας τον πρώτο εκ των τριών τελικών ωστόσο ήταν ο Tom Sykes, ομόσταυλος του Rea, που πήρε την pole position μετά από μια χορταστική Superpole, κατά την οποία αμφότεροι οι εργοστασιακοί αναβάτες της Kawasaki έσπασαν το ρεκόρ πίστας. Πρώτα το έκανε το Rea, αλλά ο Sykes έκλεισε την προκριματική διαδικασία με ένα νέο ταχύτερο γύρο για την 47η pole στης καριέρας του στο WorldSBK. Τρίτος εκκίνησε ο Lorenzo Savadori της Milwaukee Aprilia.

Πρώτος αγώνας

Ο Sykes ξεκίνησε δυνατά εκμεταλλευόμενος την πρώτη του θέση στη σχάρα εκκίνησης, αλλά ο Rea βρισκόταν στη ρόδα του και από νωρίς έδειξε πως δε θα αρκεστεί σε ένα καλό πλασάρισμα, μα θα ζητήσει τη νίκη.

Όπερ και εγένετο, καθώς χρειάστηκε λίγο σχετικά χρόνο για να περάσει πρώτος και να παραμείνει εκεί ως και την καρό σημαία.

wsbk11 3

Ο Sykes τον ακολούθησε χωρίς να μπορέσει ξανά να τον απειλήσει, ανεβαίνοντας δεύτερος στο βάθρο τρία δευτερόλεπτα πιο πίσω, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Xavi Fores (Ducati), έχοντας καταφέρει να υπερνικήσει δύσκολα τις προσπάθειες του Savadori.

Ο δεύτερος του πρωταθλήματος, Chaz Davies (Ducati) ήρθε στο Magny-Cours ταλαιπωρημένος από δύο διαδοχικά σπασίματα της ίδιας κλείδας και στον πρώτο αυτόν αγώνα περιορίστηκε στην πέμπτη θέση.

wsbk11 9

Με αυτό το αποτέλεσμα, η έβδομη συνεχόμενη νίκη του Rea του εξασφάλισε και τον τίτλο του 2018 από το Σάββατο, γεγονός που φυσικά γιορτάστηκε δεόντως - και με το σχετικό θεατρικό, όπου άλλοι τρεις "Rea" τον περίμεναν για μια παρτίδα πόκερ, στην οποία φυσικά ο πρωταθλητής κέρδισε με καρέ του άσου.

wsbk11 1

Δεύτερος αγώνας

Ο Rea κατέβηκε με τον άσο στην Kawasaki ZX-10RR του, ενώ στην εκκίνηση ήταν ο Davies που έφυγε πρώτος. Ο πρωταθλητής ξεπέρασε γρήγορα το χαλαρό του ξεκίνημα και μέσα σε τρεις γύρους είχε περάσει τον Michael van der Mark (Yamaha) για να βρεθεί δεύτερος.

wsbk11 6

Η μάχη μεταξύ των δύο πρώτων του πρωταθλήματος ήταν σκληρή και συνεχίστηκε για κάμποσους γύρους με τον Davies να αντιστέκεται. Τουλάχιστον αυτό έκανε ως τον 12ο γύρο, καθώς τότε επέτρεψε στον αντίπαλό του να δει μια μικρή πορτούλα στην εσωτερική της στροφής 9 και να την αρπάξει με αποφασιστικότητα.

Τέλος.

Ο ρυθμός του Rea ήταν πολύ γρήγορος για να ακολουθήσει ο Davies και κάπως έτσι οι δυο τους τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις με 1.8 δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν.

Περίπου άλλο τόσο πιο πίσω τερμάτισε και ολοκλήρωσε το βάθρο ο vd Mark, αφού προηγουμένως έκαμψε την αντίσταση του Sykes και τον άφησε εκτός τριάδας.

wsbk11 5

Ο Jonathan Rea συμπλήρωσε οκτώ σερί νίκες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που κρατούσε ο Troy Bayliss από το 2006. Με μια νίκη στο πρώτο σκέλος του επόμενου αγώνα θα κάνει δικό του άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ.

Αυτό πάντως που ήδη έχει εξασφαλίσει είναι μια πολύ σπουδαία επίδοση: έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Παγκοσμίου SBK που κατακτά τέσσερεις συνεχόμενους τίτλους. Και η ιστορία συνεχίζεται.

wsbk11 2

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία WorldSBK

Αποτελέσματα 1ου αγώνα WorldSBK

Αποτελέσματα 2ου αγώνα WorldSBK

Βαθμολογία Αναβατών WorldSBK

Βαθμολογία Κατασκευαστών WorldSBK

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 13:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon