.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 11:29

WorldSBK, 9ος αγώνας, Misano (Ιταλία)

Ό,τι θέλει κάνει ο Rea

Με το πρωτάθλημα να οδεύει προς μια μεγάλη καλοκαιρινή διακοπή, οι αναβάτες ρίχτηκαν στη μάχη του Misano World Circuit “Marco Simoncelli” με στόχο να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούν ενόψει της επιστροφής στη δράση στις 16 Σεπτεμβρίου στο Portimao της Πορτογαλίας.

wsbk 09 misano 2

Ο Jonathan Rea για μια φορά ακόμη έδειχνε εξαρχής γρήγορος και κρατούσε την pole position στα χέρια του, πριν του την κλέψει ο Tom Sykes στις τελευταίες ανάσες της Superpole 2. Παρόλα αυτά ο πρωταθλητής δεν πτοήθηκε και με δύο νίκες σε ισάριθμα σκέλη του αγώνα απλώς επιβεβαίωσε πως δεν έχει αντίπαλο ούτε και φέτος στο WorldSBK, διεύρυνε το προβάδισμά του στη βαθμολογία και παράλληλα συνέχισε να τσιμεντώνει τον σπουδαίο ρεκόρ του ως πολυνίκης του θεσμού, έχοντας αφήσει πίσω του την ισοφάριση της επίδοσης του Carl Fogarty εδώ και τρεις αγώνες.

Πρώτος αγώνας

Από την πρώτη θέση ξεκινούσε ο Sykes, μα δεν πρόλαβε να το χαρεί και πολύ, καθώς ο Rea τον πέρασε με το που έπεσαν τα φώτα της εκκίνησης. Ο πρωταθλητής οδήγησε από την αρχή του αγώνα στον δικό του ρυθμό, γυρνώντας σε χρόνο που οι αντίπαλοί του δε μπορούσαν να πιάσουν και σύντομα χάθηκε στον ορίζοντα.

wsbk 09 misano race1 5

Η συνέχεια ήταν προφανώς μια μάχη για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου, όπου ο αρχικά ήταν οι Eugene Laverty και Chaz Davies στη διεκδίκηση, ενώ λίγο αργότερα προστέθηκε και ο Michael Van Der Mark, αφού πρώτα καθάρισε με τον Sykes που οπισθοχωρούσε.

Στη μάχη αυτή νικητής αναδείχθηκε ο αναβάτης της Ducati, αφήνοντας το τρίτο σκαλί του βάθρου για τον Laverty – ο οποίος πάντως θα είναι περιχαρής καθώς, μετά από μια τριετία μακριά από τα βάθρα, αυτός χάρισε στην Aprilia το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο της.

wsbk 09 misano race1 8

Δεύτερος αγώνας

Σε πλήρη αντίθεση με το πρώτο σκέλος, ο Rea ούτε έφυγε πρώτος από την αρχή, ούτε και κυριάρχησε των αντιπάλων του με άνεση. Απεναντίας, χρειάστηκε να δώσει σκληρές μάχες από τον πρώτο κιόλας γύρο, καθώς μετά την εκκίνηση βρέθηκε στην πέμπτη θέση.

Πρώτα έπρεπε να περάσει τις δύο Ducati των Chaz Davies και Marco Melandri, ενώ μετά να περάσει από τον ομόσταυλό του, Sykes.

wsbk 09 misano race2 18

Σε όλη αυτή την ώρα ο Michael Van Der Mark οδηγούσε τον αγώνα και άνοιγε τη διαφορά του, καθώς οι Rea και Melandri μάχονταν μεταξύ τους για τη δεύτερη θέση. Ο αναβάτης της Kawasaki ήταν αυτός που βγήκε κερδισμένος και στη συνέχεια βάλθηκε να μαζέψει τη διαφορά του από τον πρώτο.

Το κατάφερε περίπου πέντε γύρους πριν το τέλος, έχοντας παρασύρει μαζί του και τον Melandri που ουδέποτε έχασε επαφή με τον προπορευόμενό του. Τρεις γύρους πριν την καρό σημαία, ο Rea έκανε την κίνησή του στον VD Mark και πέρασε πρώτος για να πάρει άλλη μια νίκη, ενώ ο Ολλανδός της Yamaha αντιστάθηκε επιτυχώς και επικράτησε της Ducati του Melandri για το μεσαίο σκαλί του βάθρου.

wsbk 09 misano race2 19

Με τη νέα του διπλή νίκη, ο Rea μεγάλωσε τη διαφορά του από τον δεύτερο, Davies, στους 92 βαθμούς, ενώ από την τρίτη θέση της κατάταξης και πίσω φαίνεται να φουντώνει μια εξόχως ενδιαφέρουσα, όσο και απρόβλεπτη μάχη μεταξύ των Michael VD Mark, Tom Sykes, Marco Melandri και Alex Lowes.

Αποτελέσματα και Βαθμολογίες

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του 1ου Αγώνα SBK

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του 2ου Αγώνα SBK

Δείτε εδώ τη βαθμολογία αναβατών SBK

Δείτε εδώ τη βαθμολογία κατασκευαστών SBK

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 11:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon