.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 14:48

WorldSBK, 8ος αγώνας, Laguna Seca (ΗΠΑ)

Κυρίαρχος Rea στο πάνθεον των ρεκόρ

Στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια έκανε την όγδοη στάση του το τρένο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes, με τον Jonathan Rea να προέρχεται από ένα ιστορικό ρεκόρ στον προηγούμενο αγώνα στο Brno. Εκεί έγινε ο πιο πολυνίκης αναβάτης στην ιστορία του θεσμού, φτάνοντας στις 60 νίκες και πλέον με το νέο του διπλό στη Laguna Seca απλά διευρύνει την επίδοσή του εξασφαλίζοντας πως θα χρειαστεί ένας εξίσου τεράστιος πρωταθλητής για να μπορέσει στο μέλλον να το σπάσει.

wsbk 8 laguna 2

Ο Άγγλος είχε δείξει τα δόντια του από τη διαδικασία των προκριματικών, παλεύοντας μέχρι τέλους με τους Chaz Davies και Tom Sykes για την pole position, η οποία τελικώς κρίθηκε υπέρ του Davies, με τις δύο Kawasaki να ακολουθούν κατά πόδας σε ένα session όπου οι πρώτοι ξεχώρισαν για εκατοστά του δευτερολέπτου, ενώ ολόκληρη η πρώτη δεκάδα έπαιζε μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Πρώτος αγώνας

wsbk 8 laguna 20

Ο Davies κεφαλαιοποίησε την εκκίνησή του από την πρώτη θέση παίρνοντας την κεφαλή του αγώνα, ενώ πίσω του ο Rea πέρασε γρήγορα τον Sykes και κυνήγησε τον πρωτοπόρο. Χρειάστηκε επτά γύρους για να βρει την ευκαιρία που ζητούσε στην είσοδο της Corckscrew, πέρασε πρώτος και δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω του.

Στη συνέχεια ο Davies οδήγησε την Ducati του στη δεύτερη θέση χωρίς να δεχτεί ιδιαίτερη πίεση, ενώ λίγο πιο πίσω ήταν η Yamaha του Alex Lowes που θα ανέβαινε στο τρίτο σκαλί του βάθρου – άλλο ένα συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα για τη Yamaha που έχει πλέον μπει στο παιχνίδι για τα καλά.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα αυτού, η τέταρτη θέση του Eugene Laverty με την Aprilia, καθώς και ο τερματισμός στη δέκατη θέση για τον James Gagne στο καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα με το νέο Honda Fireblade, αλλά και το τρομακτικό highside του Toprak Razgatlioglu (Kawasaki) μέσα στη στροφή Corkscrew, με αποτέλεσμα ένα σπασμένο δάκτυλοπ στο πόδι και αποχή από τον Κυριακάτικο αγώνα - τουλάχιστον.

Δεύτερος αγώνας

wsbk 8 laguna 5

Για μια ακόμη φορά, ο Rea ήταν κυρίαρχος και στον αγώνα της Κυριακής. Ο πρωταθλητής της Kawasaki δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μόνος και χαλαρός.

Στη μάχη για τη δεύτερη θέση ο Davies δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα , με το ενδιαφέρον να εστιάζεται πιο πίσω, εκεί που οι Lowes και Laverty πάλεψαν για αρκετή ώρα, παρέα με τον Michael Van Der Mark (Yamaha).

Ο τελευταίος ωστόσο εξάντλησε τα λάστιχά του αρκετά πριν το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα στους τελευταίους γύρους να αναγκαστεί σε υποχώρηση, τερματίζοντας τελικά μόλις 5ος.

Το βάθρο συμπληρώθηκε εν τέλει από τον Laverty, ο οποίος επικράτησε του Lowes που περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.

Μετά από τον αγώνα της Καλιφόρνια ο Rea άνοιξε κι άλλο τη διαφορά του στους 75 βαθμούς από τον δεύτερο Davies και τους 105 από τον τρίτο VD Mark, με 5 (διπλούς) αγώνες να απομένουν.

Επόμενη στάση του WorldSBK στο Misano, στις 8 Ιουλίου.

 

Αποτελέσματα και Βαθμολογίες

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του 1ου Αγώνα SBK

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του 2ου Αγώνα SBK

Δείτε εδώ τη βαθμολογία αναβατών SBK

Δείτε εδώ τη βαθμολογία κατασκευαστών SBK

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 14:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon