.
Κατηγορία Rally Dakar
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 19:09

Dakar 2024 - Ημέρα 6η, Al Hofuf-Shubaytah

Επιστροφή στην κορυφή για τον Ross Branch της Hero, αλλά τέσσερεις Honda συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και να κυνηγούν από κοντά με αυτή του Pablo Quintanilla να παίρνει τη σημερινή νίκη.

Την Τρίτη 9/1 ο Nacho Cornejo κέρδισε τη μέρα και ανέβασε τη Honda του στην πρωτιά της κατάταξης. Σήμερα, Τετάρτη 10/1 μια άλλη Honda CRF450 Rally με αναβάτη τον Quintanilla έγραψε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας.

Δεύτερος τερμάτισε ένας ακόμη αναβάτης Honda, Adrien Van Beveren, ενώ το βάθρο της ημέρας συμπληρώθηκε από τον Toby Price της εργοστασιακής ΚΤΜ.


Adrien Van Beveren (Honda)

Δεδομένου όμως ότι ο Nacho Cornejo δεν κατάφερε να διακριθεί στη σημερινή ειδική, τερματίζοντας 13ος, ο Χιλιανός υποχώρησε δεύτερος και επέστρεψε την πρώτη θέση της κατάταξης του Dakar στον Branch, ο οποίος τερμάτισε 6ος την ημέρα κερδίζοντας πάνω από 2.5 λεπτά από τον Cornejo.

Στη γενική κατάταξη μετά την έκτη μέρα και την 5η ειδική διαδρομή του Dakar ο Branch οδηγεί με 1:14 λεπτά απόσταση από τον Cornejo, ενώ τρίτος παραμένει ο Ricky Brabec (Honda) σε επίσης πολύ κοντινή χρονική απόσταση 3:47 λεπτών από τον πρώτο.

Toby Price Red Bull KTM Factory Racing 2024 Dakar Rally
Toby Price (KTM)

Για την ακρίβεια, τον Branch καταδιώκουν στην κατάταξη οι τρεις Honda των Cornejo, Brabec και Van Beveren, ενώ ακολουθεί η ΚΤΜ του Kevin Benavides και μετά άλλη μια Honda του Quintanillia.

Με τέσσερεις μοτοσυκλέτες στην εξάδα και όλες σε απόσταση μικρότερης των 30 λεπτών από τον πρωτοπόρο, μπορεί κανείς να πει πως η Honda κλέβει τις εντυπώσεις ως τώρα.

stage 4 ricky brabec
Ricky Brabec (Honda)

Το ευχάριστο είναι πως η σημερινή μέρα δεν είχε καμιά εγκατάλειψη στις μοτοσυκλετιστικές κατηγορίες με 17 αναβάτες να συνεχίζουν στην κορυφαία κατηγορία RallyGP.

Μεταξύ αυτών ο Luciano Benavides τα χρειάστηκε για τα καλά όταν στο τελευταίο κομμάτι της ειδικής διαδρομής η Husqvarna του μόλις που κατάφερε να τερματίσει ασθμαίνοντας στην 50ή θέση. Ο Αργεντίνος παγκόσμιος πρωταθλητής Rally-Raid του 2023 έδειχνε στα πρώτα στάδια της σημερινή ειδικής πως είχε ρυθμό βάθρου, ωστόσο στο τέλος έπεσε στην 11η θέση της κατάταξης με πάνω από 45 λεπτά απόσταση από την κορυφή, καθώς η ετυμηγορία των μηχανικών της ομάδας ήταν σαφής: αλλαγή κινητήρα, δηλαδή 15 λεπτά καπέλο.

107 dudabairros 003271 81379
Βασίλης Μπούδρος (Husqvarna)

Ο Βασίλης Μπούδρος (Husqvarna) τερμάτισε την ημέρα στην 70ή θέση, λίγο πιο χαμηλά από χτες, και βρίσκεται στην 61η θέση της γενικής κατάταξης, αλλά και 9ος μεταξύ των αναβατών του Original by Motul.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και βαθμολογίες Dakar Rally 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon