.
Κατηγορία Rally Dakar
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 18:37

Dakar 2024 - Ημέρα 7η, Shubaytah-Shubaytah

Οι αναβάτες ήρθαν αντιμέτωποι με μια κολασμένη ειδική σε πολύ απαιτητικό τερέν με δύσκολη πλοήγηση και κερδισμένος από αυτή βγήκε ο Ricky Brabec της Honda.

Η έκτη ειδική διαδρομή του Dakar - στην έβδομη μέρα του, συμπεριλαμβάνοντας και τον Πρόλογο - σηματοδοτείται ως 6Α από τους διοργανωτές και ο λόγος είναι πως πρόκειται για μια διπλή ειδική. Το όνομά της επισήμως είναι 48H Chrono και το σαραοκτάωρο που δηλώνεται ευθαρσώς στο όνομά της δηλώνει και τον χαρακτήρα της: διαρκεί δυο μέρες.

Έτσι δεν έχουμε επισήμως τελικά αποτελέσματα της ειδικής αυτής μέχρι να ολοκληρωθεί αύριο (12/1), ούτε αλλάζει κάτι ακόμη στην κατάταξη του ράλι, παρά μόνο οι προσωρινές σημερινές επιδόσεις των αναβατών.


Adrien Van Beveren (Honda)

Οι αναβάτες βρίσκονται στη νοτιοανατολική γωνία της Σαουδικής Αραβίας και με αφετηρία τη Shubaytah έγραψαν σήμερα έναν κύκλο 513 χιλιομέτρων σε βαθιά και απαλή άμμο, στην ερημική περιοχή που γλαφυρότατα ονομάζεται Empty Quarter, δηλαδή ... Άδεια.

Μάλιστα οι αναβάτες θα διανυκτερεύσουν σήμερα σε όποιο από τα επτά μπιβουάκ είναι πιο κοντά τους στη διαδρομή, καθώς λίγο πριν το τέλος της ημέρας είχε γίνει γνωστό πως μόνο 12 είχαν περάσει από το σημείο ελέγχου Ε και εν τέλει μόνο δύο εξ αυτών έφτασαν στο επόμενο (F) που βρίσκεται στο 513ο χιλιόμετρο της διαδρομής για να περάσουν εκεί το βράδυ.

Toby Price Red Bull KTM Factory Racing 2024 Dakar Rally
Toby Price (KTM)

Ως έχει τώρα η κατάταξη της ειδικής ταχύτερος όλων είναι ο Adrien Van Beveren (Honda), με δεύτερο τον Ricky Brabec (Honda, στην κεντρική φωτογραφία) και τρίτο τον Toby Price (ΚΤΜ).

Αν και επισήμως τίποτε δεν καταγράφεται ακόμη από τη σημερινή μέρα, με βάση τους χρόνους ο Brabec στη μέση της ειδικής έχει προσπεράσει τον Ross Branch (Hero) στην πρωτιά της κατάταξης.

107 magnustorquato02 21277 81379
Βασίλης Μπούδρος (Husqvarna)

Συνεχίζει κανονικά ο Βασίλης Μπούδρος (Husqvarna) τρέχοντας σήμερα στην 111η θέση της γενικής κατάταξης της ειδικής.

Στις εγκαταλείψεις της ημέρας σημειώνουμε μόνο τον Skyler Howes της Honda εξαιτίας βλάβης της μοτοσυκλέτας του, ενώ παραλίγο να χάσουμε και τον Pablo Quintanilla, επίσης της Honda. Ο νικητής της χτεσινής 5ης ειδικής έμεινε από βενζίνη περίπου 10 χιλιόμετρα από το σημείο ανεφοδιασμού, έχασε 1 ώρα και 26 λεπτά και, παρότι συνεχίζει, ουσιαστικά απώλεσε τις όποιες ελπίδες διάκρισης είχε στο φετινό Dakar.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και κατάταξη Dakar 2024 (έως και την 5η ειδική)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 18:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon