.
Κατηγορία Rally Dakar
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 10:17

Dakar 2024 - Ημέρα 5η, Al Salamiya-Al Hofuf

Ανατροπή στην κορυφή της κατάταξης καθώς ο Nacho Cornejo κέρδισε τη μέρα και ανέβασε τη Honda του στην πρωτιά.

Σε μια σχετικά πιο χαλαρή μέρα συγκριτικά με τις προηγούμενες δύο, μετρώντας "μόνο" 299 χιλιόμετρα ειδικής και άλλα 332 απλής, η 4η ειδική διαδρομή του Dakar 2024 χαρακτηρίστηκε από τη συνεχιζόμενα δυνατή απόδοση δύο εργοστασιακών Honda.

09 BRABEC Ricky (usa), Monster Energy Honda Team, Honda, Motul, Moto, FIM W2RC, action during the Stage 4 of the Dakar 2024 on January 9, 2024 between Al Salamiya and Al-Hofuf, Saudi Arabia
Ricky Brabec (Honda)

O Jose Cornejo Florimo, γνωστότερος ως Nacho Cornejo, ήταν άπιαστος στην ειδική προς Al Hofuf και εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο μια άτυχη στιγμή του ως χτες πρωτοπόρου, Ross Branch (Hero). Πίσω από τον Cornejo δεύτερος τερμάτισε ο ομόσταυλος Ricky Brabec (Honda) και τρίτος ο Kevin Bevanides (KTM).

47 BENAVIDES Kevin (arg), Red Bull KTM Factory Racing, KTM, Moto, action during the Stage 4 of the Dakar 2024 on January 9, 2024 between Al Salamiya and Al-Hofuf, Saudi Arabia
Kevin Bevanides (KTM)

Ο Branch είχε μια πτώση στη διαδρομή και τερμάτισε με στραβό τιμόνι στην 4η θέση της ημέρας, ωστόσο σε χρόνο η απώλειά του δεν ήταν δραματική. Πάντως ήταν αρκετή για να του κοστίσει την πρωτιά στην κατάταξη, όπου πλέον προηγείται ο Cornejo με 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα, ενώ στην τρίτη θέση ο Brabec είναι πολύ κοντά, με λιγότερο από 5 λεπτά διαφορά από τον πρώτο.

107 dudabairros 011775 81379
Βασίλης Μπούδρος (Husqvarna)

Ο Βασίλης Μπούδρος με τη Husqvarna του συνεχίζει δυναμικά, καθώς στη μέρα αυτή τερμάτισε πολύ καλά, 54ος γενικής, γεγονός που τον ανέβασε στην 60ή θέση της κατάταξης και 6ο μεταξύ των αναβατών του θεσμού Original by Motul.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και βαθμολογίες Dakar Rally 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 15:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon