.
Κατηγορία Rally Dakar
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 11:38

Dakar 2024 - Ημέρα 4η, Al Duwadimi-Al Salamiya

Ο νικητής του περσινού ράλι Dakar, Kevin Benavides, πήρε την πρώτη του φετινή νίκη σε ειδική και πρώτη για μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ.

Στον τερματισμό της 3ης Ειδικής Διαδρομής του Dakar τον καλύτερο χρόνο είχε ο Pablo Quintanilla (Honda), μετά από ένα ρεσιτάλ οδήγησης στα 438 χιλιόμετρά της. Ωστόσο λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως τόσο ο Χιλιανός αναβάτης, όσο και αρκετοί άλλοι αναβάτες όπως οι Joan Barreda (Hero), Ross Branch (Hero) και Ricky Brabec (Honda), θα δέχονταν ποινές χρόνου καθώς είχαν παραβιάσει όρια ταχύτητας σε κάποια σημεία της ειδικής.

Η ανακατάταξη που έφεραν τα έξι λεπτά καπέλο που δέχτηκε ο Quintanilla είχαν ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 7η θέση της ημέρας, ενώ η νίκη της ειδικής διαδρομής πήγε στον Kevin Benavides (KTM).

07 QUINTANILLA Pablo (chl), Monster Energy Honda Team, Honda, Motul, Moto, FIM W2RC, action07 QUINTANILLA Pablo (chl), Monster Energy Honda Team, Honda, Motul, Moto, FIM W2RC, action during the Stage 3 of the Dakar 2024 on January 8, 2024 between Al Duwadimi and Al Salamiya, Saudi Arabia
Pablo Quintanilla (Honda)

Δεύτερος μετά τις διορθώσεις στους χρόνους αναδείχθηκε ο Brabec και τρίτος ο Andrien Van Beveren (Honda).

Παρόλα αυτά στην προσωρινή γενική κατάταξη του ράλι εξακολουθεί να προηγείται (από την πρώτη μέρα) ο Branch, έχοντας πίσω του τον Nacho Cornejo (Honda) σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη των τριών λεπτών και τρίτο τον Brabec, περίπου ένα πεντάλεπτο από την κορυφή.

stage 3 ricky brabec
Ricky Brabec (Honda)

Η ημέρα σημαδεύτηκε από την εγκατάλειψη του Sam Sunderland (GASGAS) λόγω μηχανικού προβλήματος της μοτοσυκλέτας του, καθώς επίσης και του Sebastian Bühler (Hero). Ο Γερμανός αναβάτης της ινδικής ομάδας είχε μια πτώση στο 360ό χιλιόμετρο της ειδικής και δέχτηκε αμέσως βοήθεια από τους Toby Price (KTM) και Skyler Howes (Honda) που ήταν μάρτυρες του συμβάντος, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο για εξετάσεις με πόνους στην πλάτη.

Πλέον η Hero έχει μείνει με δύο αναβάτες, τον πρωτοπόρο Branch και τον Barreda, μετά τις εγκαταλείψεις του Joachim Rodrigues προχτές και του Bühler χτες.

Τεχνικά προβλήματα αντιμετώπισε και ο Mason Klein, ο οποίος εξελίσσει στα δύσκολα του Dakar τη νέα Kove 450 Rally EX - οι υπόλοιποι αναβάτες της εταιρείας τρέχουν με το προηγούμενο μοντέλο - ωστόσο κατάφερε να την επισκευάσει ο ίδιος και να φτάσει στο μπιβουάκ το βράδυ, με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά πάντως χωρίς να εγκαταλείψει τον αγώνα.

107 victoreleuterio 020770 81379
Βασίλης Μπούδρος (Husqvarna)

Ο Βασίλης Μπούδρος με τη Husqvarna και υποστήριξη από τη DNA τερμάτισε στην 73η θέση χτες και έτσι βρίσκεται στην 62η θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και κατάταξη Dakar Rally 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon