.
Κατηγορία Rally Dakar
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 11:06

Dakar 2024 - Ημέρα 3η, Al Henakiyah-Al Duwadimi

O Jose Cornejo Florimo με Honda πήρε την ειδική, αλλά ο Ross Branch με Hero παραμένει οδηγός της προσωρινής κατάταξης RallyGP.

Με μια ειδική διαδρομή 463 χιλιομέτρων και άλλα 192 συνδετικά (λιαιζόν) χιλιόμετρα ολοκληρώθηκε η τρίτη μέρα του Dakar Rally καθώς οι αναβάτες μετακινήθηκαν περαιτέρω προς την ενδοχώρα της Σαουδικής Αραβίας.

Η μάχη της δεύτερη ειδικής του αγώνα είχε ως τελικό νικητή τον Jose Cornejo Florimo της εργοστασιακής Honda, με τον πρωταθλητή Luciano Benavides (Husqvarna) στη δεύτερη θέση και έναν ακόμη αναβάτη της Monster Energy Honda Team, τον Pablo Quintanilla να ολοκληρώνει την πρωταγωνιστική τριάδα της ημέρας.

20240107DAK0102 A.S.O. Frederic Le Floch DPPI
Luciano Benavides (Husqvarna)

Στις απώλειες της ημέρας σημειώνουμε τον Mason Klein της Kove, ο οποίος έχασε περίπου δύο ώρες λόγω τεχνικού προβλήματος της μοτοσυκλέτας του, την οποία τελικώς και επισκεύασε και κατάφερε να φέρει ως τον τερματισμό, αλλά με το "καπέλο" που έφαγε πολύ δύσκολα θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός στην κορυφή του αγώνα.

Δύο άλλοι αναβάτες ωστόσο δεν είχαν την ίδια τύχη, καθώς ο Ισπανός Carles Falcon (KTM) είχε ένα ατύχημα στο 448ό χιλιόμετρο της ειδικής και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο με αναφορές για σοβαρό τραυματισμό.

Ο έτερος άτυχος δεν χτύπησε, αλλά εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη και μιλάμε για τον Lorenzo Santolino που είχε πάρει την πέμπτη θέση στην ειδική του Σαββάτου (6/1). Ο Ιταλός αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα μόλις στο 17ο χιλιόμετρο της ειδικής μετά από βλάβη της Sherco 450 SEF Rally του.

Ο Βασίλης Μπούδρος ανέβηκε λίγο στην κατάταξη τερματίζοντας 65ος την Κυριακή κι έτσι έχει βρεθεί στην 63η θέση της γενικής κατάταξης και 12ος στην κατηγορία Original by Motul που συμμετέχει.

20240107DAK0402 A.S.O. Eric Vargiolu DPPI
Ross Branch (Hero)

Στη γενική κατάταξη του Dakar ο Ross Branch εξακολουθεί να προηγείται με τον Jose (Nacho) Cornejo να έχει ανέβει δεύτερος και τρίτος βρίσκεται ο Ricky Brabec (Honda).

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και κατάταξη Dakar Rally 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon