.
Κατηγορία Rally Dakar
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 18:10

Dakar 2024 - Ημέρα 2, Alula-Al Henakiyah

Με νίκη του Ross Branch, και μάλιστα μετά από μια πράξη αυταπάρνησης, άνοιξε λογαριασμό το κυρίως μενού του Dakar, με την πρώτη τριάδα της προσωρινής κατάταξης RallyGP να μετρά κατά σειρά μια Hero, μια Honda και μια Kove.

Η πρώτη γεμάτη ημέρα δράσης του Dakar Rally 2024 ταξίδεψε από τη βάση της εκκίνησης - όπου έγινε και ο Πρόλογος - στην πόλη Alula με κατεύθυνση νοτιοανατολικά προς την Al Henakiyah και περιελάμβανε ειδική διαδρομή 414 χιλιομέτρων με απλή (λιαιζόν) 127 χιλιομέτρων.

Νικητής της πρώτης αυτής ειδικής αναδείχθηκε ο Ross Branch της Hero, καταφέροντας μάλιστα να το κάνει με ηρωικότατο στυλ. Ο έμπειρος αναβάτης από τη Μποτσουάνα ήταν πρώτος στην προσωρινή κατάταξη του αγώνα στο 240ό χιλιόμετρο της ειδικής, όταν σταμάτησε για να βοηθήσει τον Tosha Schareina (Honda) που είχε πέσει και τραυματίσει το χέρι του. Ο νικητής του Προλόγου ήταν στη δεύτερη θέση της κατάταξης της κορυφαίας κατηγορίας RallyGP πίσω από τον Branch.


Ross Branch (Hero)

Εν τέλει ο αναβάτης της Hero έφτασε στον τερματισμό της ημέρας μόλις 16ος, ωστόσο όπως αναμενόταν ο χρόνος που εσκεμμένα έχασε για να βοηθήσει τον συναθλητή του επεστράφη από τους διοργανωτές. Με τα 25 λεπτά που πήρε πίσω ο Branch ανέβηκε στην πρώτη θέση της ημέρας και μάλιστα με διαφορά.

Ο δεύτερος της ειδικής, Ricky Brabec (Honda) απείχε 10′54″ από τον νικητή και ο τρίτος, Mason Klein (Kove), 11′19″.

20240106DAK0022 A.S.O. F.Le Floch DPPI
Ricky Brabec (Honda)

Η πρώτη αυτή μέρα σηματοδότησε και το τέλος του αγώνα για τον Schareina, ενώ την ίδια τύχη είχε συναντήσει αρκετά νωρίτερα, το 82 χιλιόμετρο της ειδικής, ο ομόσταυλος του Branch στη Hero, Joaquim Rodrigues. Αμφότεροι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο για νοσηλεία με πιθανά κατάγματα.

20240106DAK0031 A.S.O. F.Le Floch DPPI
Mason Klein (Kove)

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally-Raid 2023, Luciano Benavides (Husqvarna) τερμάτισε μόλις 15ος την ημέρα αυτή, μια θέση μπροστά από τον Toby Price (KTM).

Ο Βασίλης Μπούδρος (Husqvarna) - που αγωνίζεται στην κατηγορία Rally2 και μάλιστα στην ακόμη πιο απαιτητική κλάση Original by Motul που πρακτικά τρέχει χωρίς υποστήριξη - έκλεισε την ημέρα στην 66η θέση.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και προσωρινή κατάταξη Dakar 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 18:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Kove στο Rally Dakar 2024 Dakar 2024 - Ημέρα 3η, Al Henakiyah-Al Duwadimi »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon