.
Κατηγορία Rally Dakar
Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 14:23

Η Kove στο Rally Dakar 2024

Μεγαλύτερες προκλήσεις – Υψηλότεροι στόχοι! (δελτίο τύπου)

To Dakar Rally αποτελεί τον πιο σκληρό και απαιτητικό χωμάτινο αγώνα στον πλανήτη, που ωθεί αναβάτες, μοτοσυκλέτες και ομάδες στο όριο, καθιστώντας απλώς και μόνο τον τερματισμό ως έναν πραγματικό άθλο. Από την πρώτη διοργάνωση του 1978, με αφετηρία το Παρίσι και τερματισμό στο Dakar της Σενεγάλης, ο αγώνας άλλαξε αρκετές φορές μορφή και τερέν, λόγω των γεωπολιτικών αλλαγών που συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια, περνώντας στην αμερικάνικη ήπειρο, προτού καταλήξει στις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας τα τελευταία χρόνια. Αυτό που έμεινε αναλλοίωτο, εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, είναι η αντοχή, το ψυχικό σθένος, η αφοσίωση και η αξιοπιστία που καλούνται να επιδείξουν άνθρωποι και μηχανές, προκειμένου να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού, προσελκύοντας την ελίτ των αγωνιζομένων για να συμμετάσχουν στον σκληρό αυτό αγώνα.

Οι διαδρομές του Dakar Rally περιλαμβάνουν από βραχώδη εδάφη και ορεινά περάσματα, μέχρι αχανείς αμμόλοφους και ερήμους που δεν συγχωρούν το παραμικρό λάθος. Η ικανότητα πλοήγησης, η μηχανολογική υπεροχή και η προσήλωση στο στόχο, θεωρούνται βασικοί άξονες για να ανταπεξέλθουν οι συμμετέχοντες σε μια πραγματική οδύσσεια που ξεπερνά τα συνήθη πλαίσια ενός αγώνα.

Η περσινή διοργάνωση σηματοδότησε την πρώτη συμμετοχή της KOVE στο Dakar Rally  η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς τερμάτισαν και οι τρεις μοτοσυκλέτες που αποτέλεσαν την επίσημη εργοστασιακή συμμετοχή, βάζοντας το εργοστάσιο στον "χάρτη" των ελάχιστων κατασκευαστών παγκοσμίως που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για το πενταετές πλάνο που έχει σχεδιάσει ο πρόεδρος της εταιρείας, Zhagn Xue, θέτοντας ως στόχο τον τερματισμό όλων των μοτοσυκλετών. Φέτος, το πλάνο προβλέπει κατάταξη μέσα στην πρώτη 25άδα και προκειμένου να επιτευχθεί ο φετινός στόχος η KOVE ενισχύει το "οπλοστάσιό" της τόσο με άψυχο όσο και με έμψυχο υλικό!

Για το 2024, το εργοστάσιο ρίχνει στη μάχη την 450 Rally EX, τη μοτοσυκλέτα που για πρώτη φορά είδαμε από κοντά στην EICMA του Μιλάνου πριν από λίγους μήνες. Η μοτοσυκλέτα κατασκευάστηκε και εξελίχθηκε από την KOVE, διαθέτοντας νέο πλαίσιο και καινούργιο κινητήρα, ενώ θα συμμετέχει παράλληλα και με την προηγούμενη αγωνιστική έκδοση της 450 Rally. Η εργοστασιακή ομάδα θα αποτελείται φέτος από τέσσερις αναβάτες, με συμμετοχές σε δύο κατηγορίες: την RallyGP (για το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Rally-Raid) και την Rally2 (για το παγκόσμιο κύπελλο Rally-Raid).

O Sunier Sunier ήταν ένας από τους αναβάτες που έφεραν της μοτοσυκλέτες της KOVE πέρσι στον τερματισμό του Dakar και φέτος θα προσπαθήσει να φτάσει ακόμη ψηλότερα στην τελική κατάταξη. Παρά τον τραυματισμό που υπέστη 45 μέρες πριν την έναρξη του αγώνα, ο Sunier ήταν αποφασισμένος να στηθεί στη ράμπα εκκίνησης κάμπτοντας και τις αντιστάσεις που είχε από το εργοστάσιο προκειμένου να προστατευθεί η υγεία του. Από την άλλη, ο 19 ετών Fang Xiang Liang θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο θρυλικό αγώνα, έχοντας να αντιμετωπίσει και αρκετούς επικριτές οι οποίοι θεωρούσαν ότι ο νεαρός αναβάτης δεν είναι ακόμη έτοιμος για μια τέτοιου είδους πρόκληση. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της KOVE επέλεξε να του δώσει την ευκαιρία για να δοκιμάσει τα όριά του, έχοντας ως στόχο τον τερματισμό. Την εργοστασιακή συμμετοχή συμπληρώνουν δύο έμπειροι αναβάτες rally, ο Neels Theric και ο Xavier Flick, αποτελώντας ένα πολύτιμο "όπλο" σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα.

Εκτός των εργοστασιακών συμμετοχών, θα τρέξουν δύο ακόμη αναβάτες με μοτοσυκλέτες της KOVE ως ανεξάρτητες συμμετοχές και ξεχωριστές ομάδες, αλλά με την απαραίτητη υποστήριξη από το εργοστάσιο:

Ο Αμερικανός Mason Klein εντυπωσιάστηκε από τις επιδόσεις της KOVE στο περσινό Dakar Rally και τον τελευταίο χρόνο ενεπλάκη ενεργά στην εξέλιξη της 450 Rally EX, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται λίγες μέρες πριν την έναρξη του αγώνα. Ο Klein είναι ένα από τα ταλέντα με ραγδαία εξέλιξη και ο συγκεκριμένος συνδυασμός αναβάτη-μοτοσυκλέτας έχει δημιουργήσει μεγάλη προσμονή στο κοινό των αγώνων rally.

Ο έτερος ιδιώτης, ο Ιταλός Cesare Zaccheti, θα συμμετέχει στην κατηγορία Original με μία πρώτης γενιάς 450 Rally.

Μείνετε συντονισμένοι για τις εξελίξεις, αλλά και για να μαθαίνετε σε πραγματικό χρόνο την πορεία της KOVE απέναντι στις προκλήσεις του πιο σκληρού αγώνα rally στον κόσμο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 14:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon