.
Κατηγορία Rally Dakar
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 09:27

Rally Dakar 2017: 5η μέρα, Tupiza - Oruro

 

Ο Sam Sunderland της ΚΤΜ κερδίζει μέρα και πρωτιά γενικής!

 

Την 5η μέρα του Rally Dakar 2017, ο εργοστασιακός αναβάτης της ΚΤΜ Sam Sundterland έκλεψε την παράσταση, και με άψογη πλοήγηση τερμάτισε 1ος, ενώ έτσι ανέβηκε και στην πρώτη θέση της γενικής. Έτσι με την 6η μέρα να ακυρώνεται λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, και με την 7η να είναι μέρα ξεκούρασης, ο Βρετανός αναβάτης τερμάτισε στην κορυφή, την 1η εβδομάδα του Rally.

Η 5η μέρα του Rally Dakar 2017 έλαβε χώρα στη διαδρομή Tupiza - Oruro στη Βολιβία, μια διαδρομή μήκους 683 χιλιομέτρων γενικής, και 438 χιλιομέτρων ειδικής. Σε μεγάλο υψόμετρο, και με την κούραση να παίζει πλέον καθοριστικό παράγοντα, η μέρα χαρακτηρίστηκε από δύο διαδρομές σε αμμόλοφους προς το τέλος της ειδικής διαδρομής.

Ο Sam Sunderland επέδειξε άψογες ικανότητες πλοήγησης (ήταν ο μοναδικός αναβάτης που δεν χάθηκε), εκμεταλλευόμενος τις δυσκολίες των ανταγωνιστών του, και πήρε τη νίκη στο Oruro, σε μια ειδική που τελικά κόπηκε στο 219ο χιλιόμετρο, λόγω κακού καιρού, με τον ίδιο καιρό να ακυρώνει την επόμενη, 6η μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός πως ο Sunderland έγινε ο 5ος διαφορετικός νικητής στις 5 πρώτες ημέρες του Rally Dakar 2017, με τις υπόλοιπες μέρες να πηγαίνουν στους Juan Pedrero, Toby Price, Joan Barreda (φωτό άνω) και Matthias Walkner! Ούτε το MotoGP του 2016 να ήταν.

Αντίθετα με τον Sunderland, οι υπόλοιποι αναβάτες πέρασαν δύσκολες στιγμές, χάνοντας πολύ χρόνο προσπαθώντας να βρουν το δρόμο τους. Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που φορτώθηκαν με καθυστέρηση και οι Pablo Quintanilla, Xavier de Soultrait (φωτό άνω), Matthias Walkner και Joan Barreda.

Μετά από την ποινή της μιας ώρας που δέχθηκε την 4η μέρα, και το χάσιμο της 5ης που τον “φόρτωσε” με επιπλέον 37 λεπτά, ο Joan Barreda βρέθηκε από 1ος γενικής με διαφορά 18 λεπτών, μόλις στην... 11η θέση, μία ώρα, δώδεκα λεπτά και 39 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sunderland!

Στη γενική κατάταξη δεύτερος γενικής βρίσκεται ο Pablo Quintanilla της Husqvarna, 12 λεπτά πίσω από τον Sunderland.

Τρίτος γενικής είναι ο Adrien van Beveren της Yamaha, 16 λεπτά πίσω από τον Sunderland.

Στην τέταρτη θέση γενικής βρίσκουμε τον Gerard Farres Guel της ΚΤΜ, και η πρώτη πεντάδα κλείνει με τον Matthias Walkner της ΚΤΜ.

Πρώτος αναβάτης της Honda είναι ο Paulo Goncalves στην 9η θέση, μία ώρα και 8 λεπτά πίσω από τον Sunderland.

Φοβερή η απόδοση του Joaquim Rodrigues της Hero Speedbrain που βρίσκεται 10ος στη γενική κατάταξη, μία θέση πάνω από τον Joan Barreda!

Πολύ καλός και ο Joan Pedrero της Sherco, που τερμάτισε την 1η εβδομάδα του αγώνα στην 24η θέση της γενικής, με τον ομόσταυλο του Adrien Metge να βρίσκεται 46ος.

Πρώτη γυναίκα στη γενική αυτή τη στιγμή η Laia Sanz, στην 25η θέση του αγώνα, 2 ώρες και 8 λεπτά πίσω από τον Sunderland.

Στα Quad η νίκη πήγε στον Kees Koolen, με μεγάλη διαφορά από τον 2ο Gustavo Gallego. Πρώτος γενικής είναι ο Simon Vitse, με Yamaha.

Στα UTV τώρα είχαμε μια απίστευτη ποινή 2 ωρών στον προπορευόμενο Mao Ruijin, με αποτέλεσμα να βρεθεί 2ος πίσω από τον Leandro Torres (αμφότεροι με Polaris.) Και τα 5 εναπομείναντα οχήματα του αγώνα ανήκουν στην Polaris.

Όπως προαναφέραμε, η 6η μέρα του αγώνα ακυρώθηκε, ενώ η 7η ήταν μέρα ξεκούρασης και ανασυγκρότησης. Και το Rally Dakar 2017 συνεχίστηκε την Δευτέρα 9/1/2017.

Γενική κατάταξη Μοτοσυκλετών

Γενική κατάταξη ATV

Γενική κατάταξη UTV

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα το βίντεο της 5ης μέρας, από τη διοργάνωση.

Κατόπιν δείτε το βίντεο του HRC για την ίδια μέρα.

Ακολουθεί το βίντεο της Hero για την 5η μέρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 14:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon