.
Κατηγορία Rally Dakar
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 14:23

Rally Dakar 2017: 7η μέρα, La Paz - Uyuni

 

O Ricky Brabec ταχύτερος, στο 1ο μέρος του Marathon Stage

 

Μετά την ακύρωση της 6ης μέρας του Rally Dakar 2017, μετά και την μέρα ξεκούρασης, φτάσαμε στην 7η μέρα αγώνα του εμβληματικού Rally. Στη διαδρομή La Paz - Uyuni, πρώτο μέρος του marathon stage, όπου το βράδυ οι αγωνιζόμενοι πρέπει να κάνουν οι ίδιοι επισκευές και συντήρηση στα οχήματα τους, ο Ricky Brabec της Honda πήρε την πρώτη του νίκη.

Η έναρξη της μέρας έγινε από τη La Paz της Βολιβίας, την ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου. Από εκεί οι αγωνιζόμενοι κατευθύνονται προς τις αλατώδεις εκτάσεις της ερήμου Uyuni, που με το αλάτι τους έχουν καταπιεί πολλές μοτοσυκλέτες ανά τα χρόνια.

Η διαδρομή άλλαξε (κόντυνε) λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ενώ είχε αρκετές αμμώδεις εκτάσεις, ικανές να δημιουργήσουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των αναβατών. Επιπλέον όλοι έπρεπε να είναι διπλά προσεκτικοί όσον αφορά σε πτώσεις / φθορές γιατί το βράδυ στο Bivouac κανείς δεν θα είχε τη βοήθεια των μηχανικών, λόγω marathon stage.

Ο Αμερικανός αναβάτης της Honda Ricky Brabec πήρε την 1η του νίκη, στην 7η μέρα του αγώνα, μπροστά από τους πιο γνωστούς ομόσταυλους του, ενώ βρίσκεται στην 13η θέση γενικής. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως σε 6 μέρες (7 είναι αλλά η μία ακυρώθηκε, κι έτσι οι ειδικές που έγιναν είναι 6) έχουμε 6 διαφορετικούς νικητές, κάτι που δίνει επιπλέον ενδιαφέρον στον αγώνα.

Δεύτερος ήταν ο Paulo Goncalves που είναι ο πρώτος αναβάτης του HRC στη γενική, καθώς βρίσκεται στην 8η θέση, μια θέση μπροστά από τον Barreda.

Tρίτος στην 7η μέρα, διατηρώντας την πρωτιά στη γενική, ο Βρετανός Sam Sunderland της ΚΤΜ.

Στη γενική κατάταξη η πρώτη 5άδα στις μοτοσυκλέτες απαρτίζεται από τους Sunderland (KTM), Quintanilla (Husqvarna), Van Beveren (Yamaha, φωτό άνω), Farres Guel (KTM) και Matthias Walkner (KTM).

Μεγάλες ανατροπές ή ανακατατάξεις δεν είχαμε γενικά στον πίνακα, ενώ ο Rodrigues με την Hero Speedbrain βρίσκεται 11ος, και ο Pedrero (Sherco) 22ος.

Στα Quad η νίκη πήγε στον Sergey Karyakin, η πρώτη νίκη του Ρώσου για φέτος, νίκη που του έδωσε για πρώτη φορά την πρωτιά στη γενική. Τα 4 πρώτα Quad ανήκουν στη Yamaha, με το 5ο γενικής να είναι της Can-Am.

Στη νέα κατηγορία UTV, νικητής ήταν ο Ρώσος Maganov, ενώ στη γενική προηγείται με τεράστια διαφορά (2 ώρες και 33 λεπτά) ο Βραζιλιάνος Leandro Torres. Όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με Polaris RZR.

Γενική κατάταξη Μοτοσυκλετών

Γενική κατάταξη ATV

Γενική κατάταξη UTV

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα το βίντεο της 7ης μέρας, από τη διοργάνωση.

Κατόπιν δείτε το βίντεο του HRC για την ίδια μέρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 14:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon