Κατηγορία Rally Dakar
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 19:32

Rally Dakar 2017 - Ακυρώθηκε και η 9η μέρα

 

Μεγάλες καταστροφές αλλά και νεκροί από κατολίσθηση στη διαδρομή

 

Ανυπέρβλητα δείχνουν για τη φετινή έκδοση του Rally Dakar τα προβλήματα με τον καιρό, καθώς μετά την ακύρωση της 6ης μέρας τώρα η διοργάνωση ακύρωσε και την 9η μέρα Salta-Chilecito λόγω τεράστιας κατολίσθησης που είχε δυστυχώς και θύματα από τον τοπικό πληθυσμό στο χωριό Volcan, το οποίο θα διέσχιζε η διαδρομή.

Η κατολίσθηση έγινε στον δρόμο που συνδέει το Bivouac με τη διαδρομή, 40 χλμ. βόρεια του Jujuy, και 160 χλμ. από τη Salta, στο χωριό Volcan, και οι εικόνες και τα βίντεο είναι τρομακτικά!

Σύμφωνα με τις αρχές της Αργεντινής υπάρχουν θύματα από τον πληθυσμό (τουλάχιστον 2 νεκροί) και σοβαρές ζημιές.

Η διοργάνωση πρόσφερε όποια βοήθεια μπορούσε στις τοπικές αρχές, ενώ ο δρόμος παραμένει αποκομμένος, και τα οχήματα των αγωνιζομένων, της διοργάνωσης και της βοήθειας κατευθύνονται σε εναλλακτική διαδρομή, μέσα από το San Antonio de los Cobres, που επιμηκύνει τη σύνδεση για περίπου 200 χλμ. Κατά συνέπεια, δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στην ώρα τους στο Bivouac της Salta για να ξεκινήσουν τον αγώνα για την 9η μέρα. Μάλιστα κάποια πιο μεγάλα οχήματα δεν θα μπορέσουν καν να χρησιμοποιήσουν την εναλλακτική διαδρομή!

Έτσι η μέρα που θα διεξαγόταν η 9η διαδρομή του αγώνα θα χρησιμεύσει για να μαζευτεί ξανά όλο το καραβάνι του Dakar στο Chilecito, ώστε να επανεκκινήσει και πάλι το Rally στις 12 Ιανουαρίου, για την 10η μέρα Chilecito-San Juan

Φωτογραφίες

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 20:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rally Dakar 2017: 8η μέρα, Uyuni-Salta Rally Dakar 2017: 7η μέρα, La Paz - Uyuni »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT