.
Κατηγορία Rally Dakar
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 19:26

Rally Dakar 2017: 8η μέρα, Uyuni-Salta

 

Δεύτερη νίκη για Joan Barreda, ο Sunderland παραμένει 1ος γενικής

 

O Joan Barreda του HRC πήρε τη 2η νίκη του στο Rally Dakar 2017, μην μπορώντας όμως να μαζέψει τον χρόνο που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης Sam Sunderland της ΚΤΜ.

Το Dakar κατευθύνθηκε προς την Αργεντινή, με τη διαδρομή να χαρακτηρίζεται από αμμόλοφους, αλλά και από τον κακό καιρό, που θα ακύρωνε αργότερα την 9η μέρα.

Ο Joan Barreda έκανε την επίθεση του, όμως με 5 μέρες να απομένουν -αν δεν ακυρωθούν κι άλλες διαδρομές- είναι σίγουρα δύσκολο να καλύψει την απόσταση της μιας ώρας και των 10 λεπτών που τον χωρίζουν από τον πρώτο γενικής Sam Sunderland. Φυσικά στο Rally Dakar ποτέ μην λες ποτέ, οπότε ίδωμεν.

Δεύτερος για την 8η μέρα ήταν ο Matthias Walkner της ΚΤΜ που βρίσκεται 4ος γενικής.

Τρίτος ήρθε ο πρώτος γενικής Sam Sunderland, ο οποίος έχει μια μικρή διαφορά ασφαλείας 20 λεπτών από τον 2ο γενικής Pablo Quintanilla της Husqvarna.

Στην τέταρτη θέση κατετάγη ο Michael Metge της Honda, που είναι 13ος γενικής.

Και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον Pedrero της Sherco, σε μία ακόμα δυνατή εμφάνιση κόντρα στους αναβάτες των μεγάλων εργοστασίων. Ο Pedrero βρίσκεται στην 20η θέση γενικής.

Οι αναβάτες της Yamaha έχασαν έδαφος στην 8η μέρα, με τον Xavier de Soultrait να τερματίζει 9ος (6ος γενικής), και με τον Adrien van Beveren 11ο (3ος γενικής, φωτό άνω). Παρόλα αυτά βρίσκονται ακόμα σε απόσταση βολής για τον τίτλο, δίνοντας ελπίδες στους φαν της ιαπωνικής φίρμας.

Εικοστή ήταν η Laia Sanz, που βρίσκεται στην 24η θέση της γενικής, αρκετά μακριά από την κορυφή από ότι συνηθίζει.

Σε άλλες εξελίξεις στο Rally Dakar, ο ταλαιπωρημένος Toby Price της ΚΤΜ μετά την χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη στο σπασμένο του μηριαίο οστό (το οποίο είχε γίνει 4 κομμάτια) πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Στα Quad ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Ignacio Casale, με τον Χιλιανό να παίρνει την πρώτη νίκη ειδικής για το 2017. Πρώτος γενικής είναι ο Ρώσος Sergey Karyakin που βρέθηκε μόλις 5.39 λεπτά πίσω από τον Casale την 8η μέρα. Και τα 3 πρώτα Quad είναι Yamaha Raptor, ενώ η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρή, ώστε ακόμα να μην έχει κριθεί τίποτα. Τέταρτο είναι ένα Quad της Can-Am, πολύ πίσω όμως (2 ώρες) για να απειλήσει.

Τέλος στα UTV, η νίκη πήγε στον Κινέζο Li Dongsheng, ενώ στη γενική συνεχίζει να προηγείται με τεράστια διαφορά μιάμισης ώρας ο Βραζιλιάνος Leandro Torres παρά την ποινή μιας ώρας που δέχτηκε! Και τα 5 οχήματα είναι Polaris RZR, ενώ όλα ανήκουν στην γαλλική αγωνιστική ομάδα Xtreme+!

Γενική κατάταξη Μοτοσυκλετών

Γενική κατάταξη ATV

Γενική κατάταξη UTV

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα το βίντεο της 8ης μέρας, από τη διοργάνωση.

Κατόπιν δείτε το βίντεο του HRC για την ίδια μέρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 20:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon