.
Κατηγορία Rally Dakar
Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 23:10

Rally Dakar 2017: 4η μέρα, San Salvador de Jujuy - Tupiza

 

Εκτός αγώνα ο Toby Price, εξοντωτικές ποινές για το HRC!

 

Η τέταρτη μέρα του Rally Dakar 2017 ήταν μοιραία για τον περυσινό νικητή Toby Price, ο οποίος είχε μια άσχημη πτώση, σπάζοντας το αριστερό μηριαίο οστό του, και εγκαταλείποντας τον αγώνα. Σχεδόν εξίσου καταστροφική ήταν η μέρα όμως και για τον Joan Barreda, αλλά και για όλη την ομάδα του HRC καθώς φορτώθηκαν με καπέλο μιας ολόκληρης ώρας!

Έτσι είναι το Rally Dakar. Σκληρό κι απρόβλεπτο. Ο Toby Price της εργοστασιακής ομάδας της ΚΤΜ ήταν ένας από τους κύριους διεκδικητές του φετινού αγώνα, όμως μία γερή πτώση με 90 χλμ/ώρα την 4η μέρα ήταν αρκετή για να τον “φιλοδωρήσει” με κάταγμα μηριαίου οστού και να τον βγάλει εκτός μάχης για φέτος.

Η διαδρομή San Salvador de Jujuy – Tupiza είχε συνολικό μήκος 521 χιλιόμετρα με 416 χλμ. ειδικής, σε υψόμετρο περίπου 3.500 μέτρων.

Ταχύτερος αναβάτης στον τερματισμό της τέταρτης μέρας αναδείχθηκε ο Matthias Walkner (KTM), με δεύτερο τον Joan Barreda του HRC, που έδειχνε να παραμένει πρώτος γενικής, όπως και την 3η μέρα.

Δεύτερος είπαμε στη μέρα ο Joan Barreda; Όχι ακριβώς, καθώς αργότερα η διοργάνωση τον τιμώρησε με την εξοντωτική ποινή της μίας ώρας, για ανεφοδιασμό εκτός της καθορισμένης περιοχής! Έτσι ο Ισπανός αναβάτης της Honda έπεσε στην 32η θέση για την 4η μέρα, και στην 9η θέση γενικής, 41 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα πίσω από τον νέο 1ο γενικής, Pablo Quintanilla της Husqvarna.

Καθίστε όμως γιατί οι ποινές είχαν συνέχεια, και για τους υπόλοιπους εργοστασιακούς αναβάτες του HRC, οι οποίοι όλοι υπέπεσαν στο σφάλμα του Barreda, και ανεφοδιάστηκαν εκτός καθορισμένης περιοχής. Ως αποτέλεσμα, οι Michael Metge, Ricky Brabec και Paulo Goncalves (και νομίζουμε και ο Franco Caimi) πήραν από μία ώρα ποινής έκαστος! Καταστροφική μέρα για το HRC!

Εδώ να σταθούμε στον Paulo Goncalves, ο οποίος για μία ακόμη φορά σταμάτησε να βοηθήσει τραυματισμένο αναβάτη, και συγκεκριμένα τον Toby Price. Υπόδειγμα αθλητή ο Goncalves, κερδίζει κάθε φορά τον σεβασμό και τον θαυμασμό μας. Ελπίζουμε η διοργάνωση να του αφαιρέσει τον χρόνο που έχασε όταν βοήθησε τον Price.

Μετά την ποινή του Barreda, 2ος για την τέταρτη μέρα πίσω από τον Walkner αναδείχθηκε ο Xavier de Soultrait της Yamaha που βρέθηκε 6ος γενικής.

Τρίτος τόσο στην κατάταξη ημέρας όσο και στη γενική κατάταξη ήταν ο Stefan Svitko (ΚΤΜ).

Τέταρτος βρέθηκε για την συγκεκριμένη μέρα ο Pablo Quintanilla (Husqvarna), που με την ποινή Barreda ανέβηκε στην 1η θέση γενικής, 2 λεπτά μπροστά από τον Matthias Walkner.

Η πρώτη πεντάδα για την τέταρτη μέρα έκλεισε με τον Farres Guel (ΚΤΜ), ο οποίος είναι και 5ος γενικής.

Η Laia Sanz έγραψε οργισμένη στο facebook, πως κατά τη διάρκεια της 4ης μέρας χάθηκε, και ρώτησε για κατευθύνσεις αναβάτη (δίχως να κατονομάζει ποιον), ο οποίος την εξαπάτησε, δίνοντας της εσκεμμένα λάθος οδηγίες! Στο τέλος της ημέρας η Ισπανίδα ήταν στην 31η θέση, και στην 24η γενικής.

Από τη μεριά της Sherco, ο Adrien Metge βρέθηκε στην 39η θέση, με τον Pedrero να έχει μια κακή μέρα, τερματίζοντας 63ος. Στη γενική κατάταξη οι 2 πιλότοι βρίσκονται στις θέσεις 54 και 31 αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτη η περιπέτεια του Ivan Jakes που κατάφερε να τερματίσει 14ος, και να βρεθεί 11ος γενικής, παρότι χτυπήθηκε από... κεραυνό κοντά στο Jujuy! Αλεξικέραυνος ο Σλοβάκος, καθώς ο κεραυνός έπεσε 5 μέτρα μακριά από τη μοτοσυκλέτα του, ενώ μέχρι και τον τερματισμό δεν μπορούσε να δει καθόλου από το αριστερό μάτι του! Στον τερματισμό της μέρας παρέμεινε 4 ώρες στο ιατρικό κέντρο, πριν του δώσουν οι γιατροί το πράσινο φως για τη συνέχιση του αγώνα.

Οι εγκαταλείψεις τρανταχτών ονομάτων ήταν αρκετές την 4η μέρα, καθώς εκτός του Toby Price, ο αγώνας τελείωσε για τους Thierry Bethys (o τελευταίος από τους 5 αναβάτες Zongshen που ξεκίνησαν τον αγώνα), David Megre, Walter Terblanche, Alessandro Botturi, Rodney Faggotter, Jorge Lacunza, Ronald ter Beek, Armand Monleón και Jurgen van den Goorbergh.

Στα ATV τη νίκη πήρε ο Walter Nosiglia με Honda, ανεβαίνοντας στην 4η θέση γενικής, πίσως από 3 Yamaha Raptor, με πρώτο γενικής τον Sergey Karyakin.

Στα UTV, o αγώνας εξελίσσεται σε υπόθεση της Polaris, καθώς την 4η μέρα είχαμε εγκατάλειψη και από το τελευταίο Yamaha του αγώνα, κι έτσι ως αποτέλεσμα παρέμειναν στο Rally 5 πληρώματα, όλα με Polaris. Την πρωτιά πήρε ο Mao Ruijin, ο οποίος προηγείται στη γενική για 2 ώρες από τον 2ο, Βραζιλιάνο Leandro Torres.

Γενική κατάταξη Μοτοσυκλετών

Γενική κατάταξη ATV

Γενική κατάταξη UTV

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα το βίντεο της 4ης μέρας, από τη διοργάνωση.

Και κατόπιν δείτε το βίντεο του HRC για την ίδια μέρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 09:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon