.
Κατηγορία Rally Dakar
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 15:31

Rally Dakar 2017: 3η μέρα, San Miguel de Tucuman - San Salvador de Jujuy

 

Απόλυτη επικράτηση Joan Barreda

 

Πολλά τα προβλήματα πλοήγησης στην 3η μέρα του Dakar 2017, με αρκετούς πρωταγωνιστές -όπως ο Toby Price- να χάνουν πολύ χρόνο. Αντίθετα, ο Joan Barreda της Honda βρήκε τα σημάδια και τον ρυθμό του, διαλύοντας τον συναγωνισμό, κατακτώντας την πρωτιά τόσο στη μέρα όσο και στη γενική, με διαφορά μάλιστα!

Όταν ο Joan Barreda δεν... διαλύει τη μοτοσυκλέτα του, όλοι ξέρουν πως είναι από τους ταχύτερους αναβάτες Rally του κόσμου. Και την τρίτη μέρα του Rally Dakar 2017 ο Ισπανός αναβάτης του HRC έπιασε μαγική απόδοση, καταφέρνοντας να βρεθεί από 8ος γενικής (τη 2η μέρα)... πρώτος, με 10 ολόκληρα λεπτά διαφορά από τον δεύτερο Sam Sunderland!

Αντίθετα με τον Barreda, ο περσινός νικητής Toby Price είχε μια άσχημη μέρα, πέφτοντας από 1ος γενικής στην... 5η θέση, 16 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον Barreda.

Η τρίτη ημέρα του Rally Dakar 2017 έφερε αλλαγή σκηνικού, και απότομο ανέβασμα σε υψόμετρο, πάνω από τα 5.000 μέτρα (αντίο ζέστη, καλημέρα κρύο). Η συνολική απόσταση που έπρεπε να καλύψουν οι αγωνιζόμενοι ήταν 780 χιλιόμετρα, με μεγάλη ειδική διαδρομή 364 χιλιομέτρων.

Από νωρίς φάνηκε η υπεροχή του Barreda, καθώς στο πρώτο σημείο ελέγχου ο αναβάτης της Honda είχε κάνει διαφορά... 20 λεπτών από τον Toby Price!

Από το στρατόπεδο της KTM ξεχώρισε ο Sam Sunderland, που τερμάτισε 2ος την 3η μέρα, 12 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα πίσω από τον Barreda, και ανέβηκε στη 2η θέση της γενικής, 10.20 πίσω από τον αναβάτη του HRC.

Στις θέσεις 3 και 4 την τρίτη μέρα βρέθηκαν 2 πιλότοι της Husqvarna, δηλαδή ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΜΧ3 Pela Renet (φανταστική απόδοση μόλις στο 2ο Dakar του, ενώ είναι και 8ος γενικής) και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally 2016 Pablo Quintanilla -4ος γενικής.

Η πρώτη πεντάδα έκλεισε από τον πάντα σταθερό Paulo Goncalves της Honda που είναι 3ος γενικής.

Πρώτος αναβάτης με Yamaha ήταν ο “σουζάκιας” Adrien Van Beveren, στην 6η θέση -στην ίδια θέση βρίσκεται στη γενική.

Από την μεριά της Sherco, ο Juan Pedrero βρέθηκε στην 16η θέση (14ος γενικής).

Μία θέση πίσω από τον Pedrero είχαμε την Laia Sanz, που βρίσκεται 21η γενικής. 

Στα Quad, πρώτος ήταν ο Gaston Gonzalez (και πλέον 2ος γενικής), δεύτερος ο Ignacio Casale (1ος γενικής, φωτό άνω) και τρίτος ο Josed Machachek (6ος γενικής), όλοι με Yamaha Raptor. Σημειώστε πως τα... 7 πρώτα Quad στη γενική είναι Yamaha Raptor!

Τέλος στην κατηγορία UTV, η νίκη πήγε για 3η φορά στην Polaris -που έχει μονωπωλήσει τις νίκες τις 3 πρώτες μέρες, κάθε φορά με διαφορετικό πλήρωμα- αυτή τη φορά με τον Βραζιλιάνο Leandro Torres (2ος γενικής). Δεύτερο ήταν ένα ακόμη Polaris, του Mao Ruijin (1ος γενικής με διαφορά σχεδόν... 2 ωρών, φωτό άνω), και τρίτο ένα Yamaha YXZ1000R (το μόνο που έχει απομείνει στον αγώνα), με τον Joan Font (4ος γενικής).

Γενική κατάταξη Μοτοσυκλετών

Γενική κατάταξη ATV

Γενική κατάταξη UTV

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα το βίντεο της 3ης μέρας, από τη διοργάνωση.

Και κατόπιν δείτε το βίντεο του HRC για την ίδια μέρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 15:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon