.
Κατηγορία Rally Dakar
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 10:59

Rally Dakar 2017: 2η μέρα, Resistencia - San Miguel de Tucuman

 

O Toby Price δείχνει τα δόντια του

 

Μπορεί την πρώτη μέρα του Rally Dakar 2017 ο περυσινός πρωταθλητής Toby Price να ήταν 17ος, όμως την δεύτερη άστραψε και βρόντησε, ανεβαίνοντας στην 1η θέση τόσο της ημέρας, όσο και της γενικής!

Πειστικός, ταχύτατος, αλάνθαστος. Ο Price έδειξε για ποιο λόγο θεωρείται το φαβορί για φέτος, στην διαδρομή Resistencia – San Miguel de Tucuman της 2ης μέρας του Dakar 2017.

Στο τέλος της ημέρας, ο Αυστραλός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της KTM είχε δημιουργήσει διαφορά 2.54 λεπτών στη γενική κατάταξη, από τον δεύτερο Paulo Goncalves της Honda, και 3.23 λεπτών από τον τρίτο, Sam Sunderland (ΚΤΜ).

Συνολικό μήκος διαδρομής για την συγκεκριμένη ημέρα, 803 χιλιόμετρα, με ειδική διαδρομή μήκους 275 χιλιομέτρων.

Η 2η μέρα χαρακτηρίστηκε από τις μεγάλες ευθείες -με τις μοτοσυκλέτες να πηγαίνουν τελικιασμένες για πολλή ώρα- από τη ζέστη και τη σκόνη, τους επικίνδυνους αλλά και χρήσιμους (κρύωναν τα ελαστικά) νερόλακκους, και από τις αγελάδες που έκαναν τα πράγματα ακόμα πιο επικίνδυνα.

Στη διαδρομή, ο Matthias Walkner ήταν εκείνος που ακολούθησε τον Toby Price από κοντά, όμως στο τέλος μια ποινή 5 λεπτών τον έριξε στην 13η θέση για την ημέρα, και στην 11η γενικής.

Έτσι, δεύτερος στη μέρα και στη γενική ήταν ο Paulo Goncalves της Honda, με τρίτο τον μη εργοστασιακό αναβάτη της Yamaha, Xavier de Soultrait (4ος γενικής).

Τέταρτος ήταν ο Sam Sunderland της ΚΤΜ (3ος γενικής) και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον Pablo Quintanilla της Husqvarna (5ος γενικής).

Ο Joan Barreda ήταν 8ος ενώ στην ίδια θέση φιγουράρει και στη γενική. 

Από την Sherco, ο Joan Pedrero Garcia ήταν 11ος, ενώ βρίσκεται 9ος γενικής. Δυστυχώς ο Ινδός team-mate του (Aravind) είχε μια πτώση και χτύπησε το χέρι του.

Πρώτη γυναίκα ήταν και πάλι η Laia Sanz στην 24η θέση (26η γενικής).

Το κινέζικο όνειρο της Zongshen μάλλον τελειώνει νωρίς, καθώς οι 4 από τους 5 αναβάτες τα βρήκαν σκούρα στο Dakar από πολύ νωρίς. Την πρώτη μέρα είχαν πιάσει τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, ενώ τη δεύτερη τερμάτισε μόλις ένας, ο Thierry Bethys στην 116η θέση. Θα τα καταφέρει ο Bethys να τερματίσει στο Dakar, έστω και στις τελευταίες θέσεις; Ή θα δούμε και αυτόν να εγκαταλείπει τις επόμενες μέρες;

Στα Quad, ο Pablo Copetti ήταν εκείνος που βγήκε νικητής στη μάχη του με τον Nelson Sanabria, για να πάρει την 1η θέση στην ημέρα. Έτσι ο Αργεντινός αναβάτης είναι και νέος ηγέτης γενικής, μέσα στη χώρα του -χαράς ευαγγέλια.

Στη νεότευκτη κατηγορία των UTV τώρα είχαμε ευτράπελα από την διοργάνωση του Rally, τα οποία έχουν ως εξής: Την τελευταία στιγμή, πριν την έναρξη της πρώτης ημέρας του αγώνα, είχαμε δει με έκπληξη τους διοργανωτές να προσθέτουν στην κατηγορία και 2 Suzuki Swift Buggy των δίδυμων αδερφών Coronel (Tim & Tom)! Καμία σχέση με UTV, καθώς τα οχήματα των Coronel ήταν χαμηλωμένα, ειδικά buggy, με χωρητικότητα κινητήρα μεγαλύτερη των 1.000 κ.εκ. και κατά συνέπεια τα 2 αδέλφια επικράτησαν εύκολα στην 1η μέρα. Όμως, πιθανώς μέσω ενστάσεων και τσακωμών, τη 2η μέρα η διοργάνωση έβγαλε τους 2 αδελφούς από την κατηγορία UTV, για να τους βάλει στα αυτοκίνητα -εκεί που αγωνίζονταν και στο παρελθόν.

Ταυτόχρονα, «εξαφάνισαν» και τις επιδόσεις των Coronel από την 1η μέρα στα UTV, κι έτσι η νίκη πήγε… ετεροχρονισμένα στους Ρώσους Ravil Maganov & Shubin Kirill που αγωνίζονται με Polaris RZR. Η Polaris λοιπόν είναι η εταιρεία που πήρε την πρώτη νίκη στη νέα κατηγορία UTV στην ιστορία του Dakar.

Την δεύτερη μέρα στα UTV, και τα 3 πρώτα πληρώματα οδηγούσαν Polaris RZR, με τη νίκη να πηγαίνει στους Mao Ruijin & Sebastien Delaunay που οδηγούν και τη γενική, με την τεράστια διαφορά των 55 λεπτών (!) από το δεύτερο πλήρωμα (επίσης με Polaris).

Γενική κατάταξη Μοτοσυκλετών

Γενική κατάταξη ATV

Γενική κατάταξη UTV

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα το βίντεο της 2ης μέρας, από τη διοργάνωση.

Και κατόπιν δείτε το βίντεο του HRC για την ίδια μέρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 12:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon