.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 16:11

MotoGP 2016, 11ος αγώνας, Τσεχία

 

Απίστευτη νίκη Cal Crutchlow!

 

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Ερχόμενος από την 13η θέση, ο Cal Crutchlow κατάφερε να δικαιωθεί για την επιλογή των ελαστικών του και να τερματίσει πρώτος, κερδίζοντας για την Μεγάλη Βρετανία, για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, από την νίκη του Barry Sheene!

Άπιαστος Iannone


Ένας απίστευτος Marc Marquez, αφού κατάφερε να σώσει μία βέβαια πτώση από γωνία κλίσης 67 μοιρών, πήρε την Pole Position γράφοντας ταυτόχρονα και ρεκόρ πίστας. Έτσι, με τον Jorge Lorenzo να ξεκινάει πίσω του και τον Andrea Iannone στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, και τους Aleix Espargaro, Hector Barbera και Valentino Rossi, στην δεύτερη σειρά, ο αγώνας θα ήταν ''περίεργος”. Περίεργος γιατί μέχρι και στον αγώνα της κατηγορίας Moto2, η βροχή συνεχιζόταν, κάτι που είχε ξεκινήσει νωρίτερα από την Moto3. Με καλύτερη θερμοκρασία, χωρίς βροχή αλλά βρεγμένο οδόστρωμα, προφανώς οι αναβάτες θα ξεκινούσαν με ενδιάμεσα ελαστικά, με πιθανότητα να αλλάξουν μοτοσυκλέτες με στεγνά αργότερα, στην περίπτωση που θα στέγνωνε η πίστα.
Iannone, Μarquez, Lorenzo περνάνε μπροστά, με τον Valentino Rossi να έχει κάνει κακή εκκίνηση, και τον Dovizioso να έχει φτάσει και περάσει τον Iannone πριν καλά-καλά καλά συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος. Ο Marquez περνάει 1ος στον πρώτο γύρο με τους Dovizioso, Iannone, Aleix Espargaro, Vinales, Redding, Pol Espargaro, Barbera, Smith και Petrucci, με τους Lorenzo και Rossi να μένουν εκτός δεκάδας! Ενώ ο Marquez παραμένει πρώτος και ο Dovizioso τον ακολουθεί, ο Redding έχει βρεθεί στην 4η θέση, ενώ ο Dovizioso επιτίθεται και περνάει 1ος! Λίγο μετά επιτίθεται και ο Iannone και περνάει τον Marquez που είναι τώρα τρίτος, με τον Redding τώρα να τον απειλεί! Λίγες στιγμές αργότερα, ο Marquez μένει 4ος αφού ο Redding έχει καλύτερο ρυθμό και τον περνάει. Πίσω, ο Rossi περνάει τον Lorenzo στην 12η θέση, ενώ και οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί της Yamaha δείχνουν ότι έχουν προβλήματα πρόσφυσης στο βρεγμένο. Μπροστά, οι τρεις Ducati έχουν απομακρυνθεί πάνω από ένα δευτερόλεπτο από τον Marquez, ενώ ο Iannone κάνει την επίθεση του και περνάει τον Dovizioso και βρίσκεται πρώτος. Τον καλύτερο χρόνο όμως τον κάνει ο Redding ο οποίος περνάει στην 2η θέση και πλησιάζει σύντομα τον Iannone, ο οποίος πάλι απομακρύνεται. Πιο πίσω, ο Barbera παίρνει την εσωτερική και περνάει τον Vinales βάζοντας στο στόχαστρο τον Aleix Espargargo που βρίσκεται πίσω από τον Marquez.

Ξαφνικές αλλαγές

Πιο πίσω, ο Rossi παραμένει στην 12η θέση ενώ ο Lorenzo είναι 16ος, και βρίσκεται εκτός βαθμών!
Στην 4η θέση, ο Marquez απειλείται πλέον από τον Barbera που βρίσκεται πίσω του, ενώ ο Crutchlow που έχει τα σκληρά βρόχινα ελαστικά, περνάει τον Rossi και βρίσκεται αυτός 12ος, έχοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.
Ο Crutchlow είναι ταχύτερος κατά 1,3'' από τον Iannone που προηγείται, και σύμφωνα με τους 15 γύρους που απομένουν, μπορεί και να πάρει την νίκη! Η απόδειξη είναι ότι ο Crutchlow περνάει 9ος σύντομα. Ο Rossi περνάει τον Pol Espargaro και βρίσκεται αυτός στην 10η θέση, αλλά η απόσταση από τον 9ο Crutchlow, είναι μεγάλη. Και ενώ ο Crutchlow επιτίθεται και περνάει τον Petrucci και είναι τώρα 8ος, ο Dovizioso σηκώνει το χέρι και οδηγείται σε εγκατάλειψη! Ο Crutchlow συνεχίζει την επίθεση και περνάει τον Vinales και είναι τώρα 6ος, ενώ οι μηχανικοί του Dovizioso βάζουν βρόχινα ελαστικά στην δεύτερη μοτοσυκλέτα του που είχε τα slick, για να συνεχίσει και να πάρει βαθμούς!
Μπροστά, συνεχίζει να προηγείται ο Iannone με τον Redding κοντά του και τον Barbera σε πολύ καλό ρυθμό, ενώ ο Marquez που ακολουθεί, νιώθει την ανάσα του Crutchlow. Με 11 γύρους να απομένουν, ο Crutchlow περνάει τον Marquez και λίγο μετά, επιτίθεται και στον Barbera για την 3η θέση! Λίγο πιο πίσω, ο Rossi που έχει και αυτός σκληρό πίσω βρόχινο λάστιχο, έχει περάσει τον Vinales και είναι 6ος, πίσω από τον Marquez. O Crutslow έχει περάσει ήδη 2ος, πάει πολύ άνετα και βρίσκεται στην ουρά του Iannone, ο οποίος δεν έχει κάποια απάντηση σε αυτό το ρυθμό.
Με 7 γύρους να απομένουν, ο Lorenzo μπαίνει στα πιτς και αλλάζει στην μοτοσυκλέτα με τα slick ελαστικά, κίνηση που είχε κάνει λίγο πριν ο Brandley Smith.
O Marquez αντιλαμβάνεται την απειλή του Rossi και περνάει τον Redding, αλλά ο Rossi έρχεται πιο γρήγορος και περνάει και τους δύο, και είναι πλέον 4ος. Ο Crutchlow περνάει άνετα τον Iannone και ο Rossi πλησιάζει τον Barbera, και δείχνει ότι μπορεί πλέον να περάσει ακόμη και στην 2η θέση.

Crutchlow στην κορυφή!

Η δοκιμή του Lorenzo με τα slick απέτυχε και ο Ισπανός μπήκε ξανά στα πιτς, ενώ οι μηχανικοί του του λένε να μπει ξανά, για να πάρει κάποιους βαθμούς. Ο Rossi μπροστά, περνάει τον Barbera και βρίσκεται 3ος, ενώ κολλάει στην ουρά του Iannone! Έχοντας πέντε γύρους ακόμη, ο Rossi περνάει στην 2η θέση και μάλιστα, κάνει και διαφορά και δείχνει ικανός να κυνηγήσει και τον Crutchlow για την 1η θέση, αλλά η διαφορά τους βρίσκεται ήδη στα 5''. Ενώ ο Iannone δεν μπορεί να ανεβάσει ρυθμό, πίσω του κολλάει ο Barbera, αλλά και ο Marquez, που αρχίζει την μάχη για να πάρει την 3η θέση του βάθρου. Σε μία μάχη μεταξύ Iannone και Barbera, ο Marquez βρίσκει την ευκαιρία και περνά σε λίγες στροφές και τους δύο, και βρίσκεται 3ος! Δύο γύρους πριν το τέλος, το μπροστινό λάστιχο του Iannone αρχίζει και διαλύεται και φεύγουν κομμάτια, και είναι θέμα τύχης αν θα τερματίσει. Ο Barbera έχει την δική του μάχη με τον Loriz Baz, ο οποίος περνά στην 3η θέση, και τώρα βάζει στόχο τον Marquez.

Απομένει ένας γύρος και ο Baz δεν μπορεί να μειώσει την διαφορά των 2,7'' ενώ ο Iannone κατρακυλά στην 7η θέση.
Ο Crutchlow τερματίζει για 1η φορά πρώτος στα MotoGP, με τον Rossi να έρχεται 2ος, και τον Marquez να συμπληρώνει το βάθρο.
Ο Baz ακολουθεί με τον Laverty, Petrucci, Iannone, Vinales και Rabat να συμπληρώνουν την δεκάδα.
Είναι η πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια και την νίκη του Bary Sheene, που κερδίζει Βρετανός στην μεγάλη κατηγορία των GP!
Με τον τερματισμό του Rossi μπροστά από τον Marquez μειώνεται η διαφορά στους 53 βαθμούς με τον Rossi να έρχεται 2ος, αφού ο Lorenzo δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί, τερματίζοντας εκτός 15άδας.

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Cal CRUTCHLOW LCR Honda 47'44.290
2 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP 7.298
3 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 9.587
4 Loris BAZ Avintia Racing 12.558
5 Hector BARBERA Avintia Racing 13.093
6 Eugene LAVERTY Pull & Bear Aspar Team 13.812
7 Danilo PETRUCCI OCTO Pramac Yakhnich 23.414
8 Andrea IANNONE Ducati Team 24.562
9 Maverick VIÑALES Team SUZUKI ECSTAR 24.581
10 Tito RABAT Estrella Galicia 0,0 Marc VDS 37.131
11 Yonny HERNANDEZ Pull & Bear Aspar Team 39.911
12 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 41.097
13 Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 43.202
14 Stefan BRADL Aprilia Racing Team Gresini 45.687
15 Scott REDDING OCTO Pramac Yakhnich +1'02.201
16 Alvaro BAUTISTA Aprilia Racing Team Gresini +1'18.841
17 Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP 1 Lap
Not Classified
  Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 7 Laps
  Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 8 Laps
  Aleix ESPARGARO Team SUZUKI ECSTAR 9 Laps

Βαθμολογία

Pos. Rider Bike Points
1 Marc MARQUEZ Honda 197
2 Valentino ROSSI Yamaha 144
3 Jorge LORENZO Yamaha 138
4 Dani PEDROSA Honda 109
5 Maverick VIÑALES Suzuki 100
6 Andrea IANNONE Ducati 96
7 Pol ESPARGARO Yamaha 81
8 Andrea DOVIZIOSO Ducati 79
9 Hector BARBERA Ducati 76
10 Cal CRUTCHLOW Honda 66
11 Eugene LAVERTY Ducati 63
12 Scott REDDING Ducati 54
13 Aleix ESPARGARO Suzuki 51
14 Jack MILLER Honda 42
15 Bradley SMITH Yamaha 42
16 Stefan BRADL Aprilia 39
17 Danilo PETRUCCI Ducati 38
18 Alvaro BAUTISTA Aprilia 35
19 Tito RABAT Honda 26
20 Loris BAZ Ducati 24
21 Michele PIRRO Ducati 23
22 Yonny HERNANDEZ Ducati 8

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 00:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2016, 10ος αγώνας, Αυστρία MotoGP 2016, 12ος αγώνας, Silverstone »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon