.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016 16:04

MotoGP 2016, 10ος αγώνας, Αυστρία

 

Νίκη για Iannone!

 


Του Τάκη Μανιάτη


Ένας αχτύπητος Andrea Iannone, κατάφερε να πάρειτ ην Pole Position και να κερδίσει τον αγώνα της Αυστρίας, δίνοντας την νίκη στην Ducati μετά από 6 χρόνια!

Διαφορετική επιλογή


Στην pole position βρισκόταν ο Andrea Iannone ο οποίος έχοντας τον ταχύτερο γύρο, επέλεξε να τοποθετήσει και μαλακή γόμα μπροστά και μέτρια πίσω, προκειμένου να κάνει την διαφορά από την αρχή του αγώνα.
Στην εκκίνηση, οι Iannone και Dovizioso στρίβουν πρώτοι, ο Rossi βρίσκει την ευκαιρία και περνάει τρίτος, εκμεταλλευόμενος την στιγμή που ακουμπούν στην πρώτη στροφή οι Lorenzo με Marquez. Ο Rossi δείχνει επιθετικός από την αρχή και λίγες στροφές μετά, πριν ακόμη κλείσουν γύρο, περνάει τον Dovizioso και αμέσως μετά τον Iannone! Ο Iannone κολλάει πάνω του και καταφέρνει να τον περάσει λίγο μετά. Πάνω στη μάχη, ο Lorenzo βρίσκει την ευκαιρία και πετάγεται την στιγμή που ο Dovizioso επιτίθεται στον Rossi, και περνάει 2ος! Iannone, Lorenzo, Dovizioso, Rossi, Marquez, Vinales, Barbera, συμπληρώνουν τον 2ο γύρο. Ο Rossi περνάει τον Dovizioso ξανά, αλλάζουν ξανά θέσεις, ενώ ο Rossi τελικά μένει 4ος. Μπροστά τους, ο Lorenzo κάνει ταχύτερο γύρο και επιτίθεται στον Iannone. O Marquez περνάει τον Rossi αλλά τον περνάει ξανά ο Ιταλός. Ο Lorenzo επιτίθεται και περνάει για λίγο μπροστά, αλλά ο Iannone έχει άλλη γνώμη και περνάει ξανά. Πίσω τους έρχεται ο Dovizioso με τον Marquez να έχει περάσει τον Rossi και να παραμένει στην 4η θέση και τον Vinales να έχει φτάσει τον Rossi.

Σταθερές οι Ducati

O Ιαννονε παραμένει 1ος ενώ ο Lorenzo χάνει μία θέση από τον Dovizioso που τον περνάει, ενώ ο Rossi, έχει περάσει τον Marquez και βλέπει μπροστά του πλέον τον Lorenzo και ετοιμάζεται για επίθεση. Μπροστά ο Iannone συνεχίζει να προηγείται αλλά ο Dovizioso πλέον τον απειλεί, ενώ πιο πίσω, ο Rossi ‘’ζυγίζει’’ τον Lorenzo. O Dovizioso πιέζει και περνάει τον Iannone που δείχνει να έχει κόψει κάπως τον ρυθμό του, ενώ οι δυο τους έχουν ανοίξει την διαφορά από τους Lorenzo – Rossi, όπως και αυτοί από τους Marquez – Vinales.
Ενώ οι Crutchlow, Bautista, Brandl Hernadez, περνάνε από τα πιτς λόγω ποινής που χρεώθηκαν για άκυρη εκκίνηση, ο Barbera δεν βλέπει την προειδοποίηση, και η οργάνωση του βγάζει μαύρη σημαία, ακυρώνοντας τον.
Παράλληλα, ο Dovizioso ξεφεύγει από τον Iannone τον οποίο πλησιάζει πλέον ο Lorenzo, αλλά και ο Rossi που ψάχνει ευκαιρία να περάσει. Με το πέρας του μισού αγώνα, ο Iannone δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την επιλογή των ελαστικών του, και μάλιστα κάνει τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα, πλησιάζοντας ξανά τον Dovizioso. O Lorenzo πλησιάζει και αυτός μαζί με τον Rossi, να κολλήσουν πάνω στους δύο πρώτους.
Ο Dovizioso δεν το βάζει κάτω και κάνει ξανά ταχύτερο γύρο, μετά από 18 γύρους, ενώ Iannone, Lorenzo και Rossi, είναι κοντά. Τρία δευτερόλεπτα πιο πίσω βρίσκεται ο Marquez με τον Vinales να τον πιέζει, ενώ ακολουθούν οι Redding, Smith και Laverty.
Ξανά ο Iannone αρχίζει και πιέζει τον Dovizioso δείχνοντας πως θέλει αυτός την νίκη, αφού αλλά ο χρόνος του είναι ταχύτερος. Μέσα σε έναν γύρο, ο Iannone καλύπτει 0,6’’ από τον Dovizioso, και αφήνει αντίστοιχα πίσω τους Lorenzo και Rossi. Και πραγματικά, ο Iannone κάνει επίθεση και περνάει τον Dovizioso αλλά αυτή η κόντρα επιτρέπει στον Lorenzo να μειώσει την διαφορά κάτω από το δευτερόλεπτο, αφού έχει και ταχύτερο γυρολόγιο. Απομένουν πέντε γύροι και ο Rossi πρέπει να κάνει κάτι καλό για να μπορέσει να περάσει τον Lorenzo και να κατακτήσει την 3η θέση του βάθρου. Μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι ο Iannone έχει κάνει την καλύτερη επιλογή, και με τα μαλακότερα λάστιχα, γράφει άλλον ένα ταχύτερο γύρο. Πίσω του ακολουθεί ο Dovizioso, αλλά ο Lorenzo έχει αυξημένη διαφορά, στο 1,7’’, ενώ και ο Rossi δεν δείχνει ικανός να ανέβει στο βάθρο. Με δύο γύρους να απομένουν, ο Dovizioso προσπαθεί να κλείσει το κενό και να επιτεθεί για να πάρει την νίκη, αλλά και ο Iannone κρατάει καλά.

Νικητής ο Iannone!

Μπαίνουμε στον τελευταίο γύρο και ο Iannone τα δίνει όλα, με τον Dovizioso να βρίσκεται πολύ κοντά. Όλα δείχνουν ότι ο Dovizioso θα κρατήσει την 2η θέση, κι έτσι, ο Iannone παίρνει την 1η του νίκη στην μεγάλη κατηγορία, την 1η νίκη για την Ducati μετά από 6 χρόνια, από τον Casey Stoner στην Αυστραλία!`
Dovizioso, Lorenzo, Rossi, Marquez, Vinales, Pedrosa, Redding, ακολουθούν.
Ο Iannone ήθελε να αποδείξει ότι ήταν αυτός που έπρεπε να μείνει στην ομάδα της Ducati, και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.
Ο Marquez συνεχίζει να προηγείται στην βαθμολογία με 43 βαθμούς από τον Lorenzo, ενώ απομένουν άλλοι 6 αγώνες.

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team
1 Andrea IANNONE Ducati Team
2 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team
3 Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP
4 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP
5 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team
6 Maverick VIÑALES Team SUZUKI ECSTAR
7 Dani PEDROSA Repsol Honda Team
8 Scott REDDING OCTO Pramac Yakhnich
9 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3
10 Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3
11 Danilo PETRUCCI OCTO Pramac Yakhnich
12 Michele PIRRO Ducati Team
13 Loris BAZ Avintia Racing
14 Tito RABAT Estrella Galicia 0,0 Marc VDS
15 Cal CRUTCHLOW LCR Honda
16 Alvaro BAUTISTA Aprilia Racing Team Gresini
17 Yonny HERNANDEZ Pull & Bear Aspar Team
18 Eugene LAVERTY Pull & Bear Aspar Team
19 Stefan BRADL Aprilia Racing Team Gresini
Not Classified
  Aleix ESPARGARO Team SUZUKI ECSTAR
  Hector BARBERA Avintia Racing

Βαθμολογία

Pos. Rider Bike Points
1 Marc MARQUEZ Honda 181
2 Jorge LORENZO Yamaha 138
3 Valentino ROSSI Yamaha 124
4 Dani PEDROSA Honda 105
5 Maverick VIÑALES Suzuki 93
6 Andrea IANNONE Ducati 88
7 Andrea DOVIZIOSO Ducati 79
8 Pol ESPARGARO Yamaha 78
9 Hector BARBERA Ducati 65
10 Scott REDDING Ducati 53
11 Eugene LAVERTY Ducati 53
12 Aleix ESPARGARO Suzuki 51
13 Jack MILLER Honda 42
14 Bradley SMITH Yamaha 42
15 Cal CRUTCHLOW Honda 41
16 Stefan BRADL Aprilia 37
17 Alvaro BAUTISTA Aprilia 35
18 Danilo PETRUCCI Ducati 29
19 Michele PIRRO Ducati 23
20 Tito RABAT Honda 20
21 Loris BAZ Ducati 11
22 Yonny HERNANDEZ Ducati 3

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 14:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2016, 9ος αγώνας, Sachsenring MotoGP 2016, 11ος αγώνας, Τσεχία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon