.
Κατηγορία MotoGP
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 19:53

MotoGP 2023, Κατάρ – Νίκη Martin στον αγώνα Sprint, στους -7 από το Bagnaia!

Στην πάντα εντυπωσιακή πίστα του Κατάρ, ο Jorge Martin πήρε μια νίκη που στέλνει στην Valencia το ποιος θα κριθεί Πρωταθλητής.

Μια νίκη που κρίθηκε εν πολλοίς στην πολύ καλή του εκκίνηση που εκτόπισε το Bagnaia, αφού στα προηγούμενα sessions μόνο ανταγωνιστικός δεν ήταν. Παλεύοντας στο φινάλε να αποδείξει την αξία του, δεύτερος τερμάτισε ο Fabio Di Giannantonio, με το βάθρο να συμπληρώνει ο poleman -και ίσως προσεχώς αναβάτης της Repsol Honda- Luca Marini.

Πρώτος εκτός βάθρου αναβάτης ο Alex Marquez, ο οποίος φλέρταρε και με τη νίκη εκκινώντας τρίτος. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Francesco Bagnaia, ο οποίος πιθανότατα επιλέγει μια πιο συντηρητική τακτική χωρίς περιττά ρίσκα. Στην 6η θέση, η πρώτη μη Ducati της βραδιάς, η Aprilia του Maverick Vinales, μπροστά από την ΚΤΜ του Brad Binder.

Τη 10αδα της κορυφής έκλεισαν οι Yamaha, GasGas και Ducati των Quartararo, Fernandez και Zarco, αντίστοιχα. Εντωμεταξύ δεν έλειψαν και οι πτώσεις, που επέφεραν τις εγκαταλείψεις των Aleix Espargaro και Miguel Oliveira. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Ένα συμβάν που σημειώθηκε στις 2ες Ελεύθερες Δοκιμές είχε τον αντίκτυπο του και στον αγώνα, με τον Aleix Espargaro να χτυπά στο κεφάλι το Franco Moribelli, με την ποινή του να είναι πτώση κατά 6 θέσεις στο grid και 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Η μεγαλύτερη ένταση ωστόσο αναμένεται μεταξύ Martin και Bagnaia, αφού όπως προείπαμε ο Pecco πλέον προηγείται στο Πρωτάθλημα μόνο κατά 7 βαθμούς, μια διαφορά παραπάνω από εύθραυστη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 20:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon