.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 20:12

MotoGP 2023, 19ος Αγώνας, Κατάρ – Απροσδόκητος νικητής ο Fabio Di Giannantonio!

Κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει την έκβαση του αποψινού αγώνα, ο οποίος είχε ως νικητή τον αναβάτη που ψάχνει ομάδα για του χρόνου! Το Πρωτάθλημα; Θα κριθεί στη Valencia!

Για 19 γύρους, νικητής προμηνυόταν ο Francesco Bagnaia, ωστόσο τότε έκανε την επίθεση του ο επί πολλούς αγώνες πιο αργός ίσως εκ των αναβατών, ο Fabio Di Giannantonio του οποίου τη μοτοσυκλέτα θα έχει του χρόνου ο Marc Marquez! Τότε ήταν που ο Pecco θα έχανε και τα φρένα στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού, ασφαλίζοντας την πρώτη νίκη του «Gigi» στη μεγάλη κατηγορία και κρατώντας τους 20 πολύτιμους βαθμούς της 2η θέσης. Το βάθρο συμπλήρωσε δύσκολα ο Luca Marini, που δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την Pole Position.

qat23D.jpg

Πρώτος εκτός βάθρου αναβάτης ο Maverick Vinales, που οδήγησε άκρως μεθοδικά, όπως και ο Brad Binder, του οποίου η ΚΤΜ πήρε την 5η θέση. Παρόλο που «άγγιξε» το βάθρο, τερμάτισε τελικά στην 6η θέση ο Alex Marquez, που είδε το Fabio Quartararo να τον πλησιάζει προς το τέλος. Στην 8η θέση ακολούθησε ο Enea Bastianini, που έκανε ό,τι μπορούσε από τη 13η θέση εκκίνησης.

Τέλος, μια κατηγορία μόνος του ο Jorge Martin, ο οποίος αποτελεί και διεκδικητή του Τίτλου. Η εκκίνηση του αγώνα ήταν καταστροφική για το Martinator, του οποίου η μοτοσυκλέτα γλίστρησε με το σβήσιμο των φώτων και ένα πρόβλημα πιθανά στο πίσω ελαστικό να τον κάνει να παλεύει από την 6η θέση, καταλήγοντας τελικά στη 10η.

qat23E.jpg

Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

Τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ οι Iker Lecuona και Aleix Espargaro, ο πρώτος ένεκα βλάβης και ο δεύτερος λόγω ενοχλήσεων από τον τραυματισμό της χτεσινής πτώσης.

Όλα λοιπόν θα παιχτούν στον τελευταίο γύρο, στην πίστα της Valencia το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τους Pecco και Martinator να τα δίνουν όλα για Πρωτάθλημα. Οι 21 βαθμοί που τους χωρίζουν άλλωστε, ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών του θεάματος ψηλά.

Αποτελέσματα Αγώνα

Θέση Αναβάτης  Ομάδα
     
1 Fabio Di Giannantonio Gresini Racing MotoGP™
2 Francesco Bagnaia Ducati Lenovo Team
3 Luca Marini Mooney VR46 Racing Team
4 Maverick Viñales Aprilia Racing
5 Brad Binder Red Bull KTM Factory Racing
6 Alex Marquez Gresini Racing MotoGP™
7 Fabio Quartararo Monster Energy Yamaha MotoGP™
8 Enea Bastianini Ducati Lenovo Team
9 Jack Miller Red Bull KTM Factory Racing
10 Jorge Martin Prima Pramac Racing
11 Marc Marquez Repsol Honda Team
12 Johann Zarco Prima Pramac Racing
13 Marco Bezzecchi Mooney VR46 Racing Team
14 Joan Mir Repsol Honda Team
15 Augusto Fernandez GASGAS Factory Racing Tech3
16 Franco Morbidelli Monster Energy Yamaha MotoGP™
17 Raul Fernandez CryptoDATA RNF MotoGP™ Team
18 Pol Espargaro GASGAS Factory Racing Tech3
19 Takaaki Nakagami LCR Honda
Εκτός Αγώνα  
  Aleix Espargaro Aprilia Racing
  Iker Lecuona LCR Honda
     
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 20:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon