.
Κατηγορία MotoGP
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 09:47

MotoGP 2023, Μαλαισία – Ο Pecco την Pole, ο A.Marquez τη νίκη στο Sprint!

Ο αγώνας του Σαββάτου στη Sepang έμοιαζε εύκολη υπόθεση για τον Francesco Bagnaia, ωστόσο τελικός κερδισμένος ήταν ο Jorge Martin.

Οι δυο πρώτες σειρές της μαλαισιανής σχάρας εκκίνησης του 2023 απαρτίζονταιι από 6 Ducati, με τον Πρωταθλητή του 2022 να είναι ο ταχύτερος του Q2. Ωστόσο, ο Alex Marquez οδήγησε… δαιμονισμένα από την 4η θέση, βγαίνοντας μπροστά στον 5ο γύρο, με τον Jorge Marin να ακολουθεί στη 2η θέση. Πολύ δύσκολα και «χατιρικά» από τον Enea Bastianini που εκκινούσε 3ος, τερμάτισε τελικά ο Francesco Bagnaia. Ο Bastianini είχε το γυρολόγιο που θα του επέτρεπε την προσπέραση, αλλά κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα άρεσε στη Ducati και λογικά ο Ιταλός θέλει να διατηρήσει τη σέλα του στην εργοστασιακή Ducati, οπότε έμεινε 4ος.

Όχι εύκολα όμως, αφού την «υπομονή» του εκμεταλλεύτηκε ο Brad Binder έχασε την 4η θέση κυριολεκτικά στο νήμα. Στην 6η θέση ακολούθησε η έτερη εργοστασιακή KTM, εκείνη του Jack Miller. Ο Luca Marini και ο Marco Bezzecchi μπορεί να είχαν επίσης προοπτικές στην αρχή του αγώνα, μιας και ήταν 5ος και 6ος στο Q2, δυστυχώς για τη Mooney VR46 όμως περιορίστηκαν στην 9η και 7η θέση, αντίστοιχα, έχοντας ανάμεσα τους μια ακόμα Ducati, εκείνη του Johann Zarco. Τη 10αδα έκλεισε δίχως να απειλεί κανένα ο Maverick Vinales με την Aprilia RS-GP.

Sep23C.jpg

Οι αναβάτες της Repsol Honda σημείωσαν αμφότεροι πτώσεις, με το Marc Marquez να τερματίζει 21ος και ο Joan Mir 23ος, δηλαδή τελευταίος. Ανάμεσα τους η wild card συμμετοχή του φετινού Πρωταθλητή των WorldSBK, Alvaro Bautista, ο οποίος τερμάτισε 36 και πλέον δεύτερα πίσω από τον 1ο!

Αναλυτικά, μπορεί να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Ο αυριανός αγώνας προβλέπεται… «εύφλεκτος», μιας και ο Martin είναι πλέον στους -11 βαθμούς από τον Francesco Bagnaia, με τον Pecco να έχει αγχωθεί ορατά πλέον. Αύριο στις 9.00 το πρωί θα μας λυθούν όλες οι απορίες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 09:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon