.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 11:10

MotoGP 2023, 17ος Αγώνας, Ταϊλάνδη – Νίκη Jorge Martin «ακατάλληλη» για καρδιακούς

Ο σημερινός αγώνας ήταν για «γερά νεύρα», με το εντός εισαγωγικών σχήμα λόγου να πέφτει λίγο για τους τελευταίους γύρους του Tαϊλανδικού grand prix.

Μεγάλος νικητής δια πυρός και σιδήρου ο Jorge Martin, που αν και εκκινούσε από την pole position, δεν είχε την άνεση του χτεσινού -επίσης νικηφόρου- sprint. Λυσσαλέες μάχες για την πρωτιά έδωσε ο Brad Binder, με το νοτιοαφρικανό αναβάτη της ΚΤΜ να περνάει και από την κορυφή, για να τερματίσει τελικά 2ος, με το Francesco Bagnaia τερματίζει 3ος, έχοντας αποπειραθεί να περάσει και τους δυο μπροστινούς του αναβάτες ως και από την εξωτερική, δυο γύρους πριν το τέλος.

ThaiGP23E.jpg

Κάπου εδώ έρχεται και ένα μικρό… «σκάνδαλο», αφού στα χαρτιά -και στους βαθμούς- τη δεύτερη θέση πήρε ο Pecco, με το Binder να χάνει μια θέση εξαιτίας παράβασης των ορίων της πίστας λίγο πριν το φινάλε! Κάπως έτσι, η διαφορά Bagnaia-Martin είναι στους -13 βαθμούς, με τις δάφνες του Pecco να «τρίζουν» με 3 αγώνες να απομένουν και ένα Marinator πιο αποφασισμένο από ποτέ.

ThaiGP23F.jpg

Οι ακόλουθες θέσεις ήταν ένας παράλληλος, εξίσου εκπληκτικός αγώνας που επισκιάστηκε σκηνοθετικά από τη μάχη των πρώτων. Ο Marco Bezzecchi ήταν σαρωτικός στο τελευταίο 1/3 του αγώνα, παίρνοντας την 4η θέση, μπροστά από τον 5ο Aleix Espargaro. Ο αναβάτης της Aprilia στις αρχές του αγώνα φλέρταρε με την πρωτιά, για να χάσει αργότερα το ρυθμό του αλλά και κάμποσες θέσεις. Ένα καλό σχετικά αγώνα έκανε ο ταχύτερος του Warm Up, Fabio Quartararo, με τον αναβάτη της Yamaha να τερματίζει 6ος.

ThaiGP23D.jpg

Ο Marc Marquez μας θύμισε σήμερα λίγο από τον παλιό του εαυτό, ωστόσο δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση, αν και στα πρώτα μισά του αγώνα πλησίασε και το βάθρο. Οι τελευταίοι γύροι ήταν πολύ κακοί για το Luca Marini που ακολούθησε, παρόλο που όλα έδειχναν πως «είχε» μια 3η ίσως θέση. Τη 10αδα συμπλήρωσε ο Fabio Di Giannantonio που δείχνει να «ξυπνά» στη δύση της Gresini εποχής του και ο Johann Zarco, δυο σχεδόν δευτερόλεπτα πίσω του.

Τον αγώνα τους δεν τελείωσαν ποτέ οι Miguel Oliveira, Maverick Viñales και Alex Marquez. Ο τελευταίος, είχε την πιο «επώδυνη» πτώση καθώς έπεσε στα μισά σχεδόν του αγώνα βρισκόμενος στην 3η θέση και έχοντας ρυθμό αξιώσεων.

Το… «φλεγόμενο» φετινό πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 12 Νοεμβρίου, με τον αγώνα της Μαλαισίας.

UPDATE: Λόγω ποινής 3 δευτερολέπτων για την πίεση των ελαστικών του, ο Aleix Espargaro βρέθηκε στην 8η αντί της 5ης θέσης, με τους F.Quartararo, M.Marquez και L.Marini να κερδίζουν από μια θέση.

Αποτελέσματα Αγώνα

Θέση   Αναβάτης Ομάδα
       
1   Jorge Martin Prima Pramac Racing
2   Francesco Bagnaia Ducati Lenovo Team
3   Brad Binder Red Bull KTM Factory Racing
4   Marco Bezzecchi Mooney VR46 Racing Team
5   Fabio Quartararo Monster Energy Yamaha MotoGP™
6   Marc Marquez Repsol Honda Team
7   Luca Marini Mooney VR46 Racing Team
8   Aleix Espargaro Aprilia Racing
9   Fabio Di Giannantonio Gresini Racing MotoGP™
10   Johann Zarco Prima Pramac Racing
11   Franco Morbidelli Monster Energy Yamaha MotoGP™
12   Joan Mir Repsol Honda Team
13   Enea Bastianini Ducati Lenovo Team
14   Takaaki Nakagami LCR Honda
15   Raul Fernandez CryptoDATA RNF MotoGP™ Team
16   Jack Miller Red Bull KTM Factory Racing
17   Augusto Fernandez GASGAS Factory Racing Tech3
18   Pol Espargaro GASGAS Factory Racing Tech3
19      
Εκτός Αγώνα   Maverick Viñales Aprilia Racing
    Alex Marquez Gresini Racing MotoGP™
    Miguel Oliveira CryptoDATA RNF MotoGP™ Team
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 16:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon