.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 14:16

Moto2 2021 18ος Αγώνας Valencia – 34 χρόνια μετά, ένας Gardner στέφεται και πάλι πρωταθλητής!

Υπό το βλέμμα του πατέρα του, ο Remy Gardner έκανε μια «επαγγελματική» εμφάνιση, τερμάτισε στην 10η θέση και πήρε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, την ώρα που μπροστά ο Raul Fernandez ολοκλήρωνε τη σεζόν με την 8η νίκη του και την 4η στους 6 τελευταίους αγώνες.

Ο αγώνας ξεκίνησε με κόκκινη σημαία μετά τις πτώσεις των Bezzecchi, Vierge και Baldassarri στη δεύτερη στροφή της πίστας, όπου και υπήρξε διαρροή λαδιού.

Μετά τη διακοπή, ο αγώνας ξεκίνησε εκ νέου και θα είχε διάρκεια 16 γύρων, με τους οδηγούς να παίρνουν θέση βάσει των χτεσινών κατατακτηρίων.

Δυστυχώς για τον Marc Bezzecchi, οι μηχανικοί της VR46 δεν κατάφεραν να ετοιμάσουν τη μοτοσυκλέτα του στο προβλεπόμενο χρόνο κι έτσι ξεκίνησε τον αγώνα από το τέλος του grid.

Επιπλέον έλειπε από την pole position ο Simone Corsi, ο οποίος ξεκίνησε μεν το γύρο προθέρμανσης, αλλά αμέσως κατάλαβε ότι η μοτοσυκλέτα του είχε πρόβλημα και εγκατέλειψε.

Ο Remy Gardner ήθελε τρεις μόλις βαθμούς για να εξασφαλίσει τον τίτλο, ακόμα κι αν κέρδιζε τον αγώνα ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Raul Fernandez.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Fernandez να είναι στη δεύτερη θέση και μπροστά του είχε τον Augusto Fernandez, τον οποίο πέρασε με ευκολία για να αναλάβει τα ηνία του αγώνα.

Ο Remy Gardner από την άλλη ξεκίνησε προσεχτικά και ήταν ένατος, γνωρίζοντας ότι και αυτή η θέση του θα ήταν αρκετή για το πρωτάθλημα.

Moto2-2021-Valencia-Fernandez-rth2.jpg

Μπροστά ο Raul Fernandez κρατούσε πίσω του τον Augusto, αλλά μετά από λίγο ήρθε ένας πολύ δυνατός Fabio di Giannantonio να τους περάσει και τους δύο.

Την ίδια ώρα, ο Remy Gardner έχανε την 9η θέση από τον Jorge Navarro και δεχόταν την πίεση του Sam Lowes που ήταν πίσω του, στην 11η θέση.

Οχτώ γύροι απέμεναν για το τέλος, με τον Gardner να παλεύει για την 11η θέση απέναντι στον Tetsuta Nagashima που αντικαθιστούσε τον τραυματία Lorenzo Dalla Porta.

Μπροστά ο Fabio di Giannantonio είχε κάνει μια μικρή διαφορά από τους δύο Fernandez που τον ακολουθούσαν.

Στον 13ο γύρο του αγώνα ο Di Giannantonio δεν μπορούσε να κάνει τίποτα απέναντι στην επίθεση του Raul Fernandez, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση ενώ ο Gardner είχε ανακάμψει και ήταν 10ος.

Στους τελευταίους γύρους δεν άλλαξε κάτι και ο Raul Fernandez πήρε τη νίκη, έκανε δηλαδή αυτό που έπρεπε αλλά δεν ήταν αρκετό.

Ο Remy Gardner τερμάτισε στην 10η θέση και 34 χρόνια μετά το πρωτάθλημα του πατέρα του (στη μεγάλη κατηγορία), στέφθηκε και αυτός παγκόσμιος πρωταθλητής!

Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού, μετά τον Kenny Roberts και τον Kenny Roberts Jr, που ένας πατέρας κι ένας γιος παίρνουν τον τίτλο του πρωταθλητή!

Moto2-2021-Valencia-Fernandez-results-rth1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 14:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon