.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 17:20

Moto2 2021 17ος Αγώνας Portimao (Πορτογαλία) – Κέρδισε ο Gardner και ο τίτλος θα κριθεί στην Valencia

Ο Remy Gardner εκμεταλλεύτηκε το πιο σκληρό ελαστικό της Dunlop που έβαλε για τον αγώνα και πήρε τη νίκη, μπροστά από τον Raul Fernandez. Οι δυο τους θα λύσουν τις διαφορές τους για τον τίτλο στην Valencia!

Οι αναβάτες της μεσαίας κατηγορίας ήταν εκείνοι που έκλεισαν την αυλαία της σημερινής αγωνιστικής ημέρας στο Portimao.

Με την πίστα «γεμάτη» από τη γόμα που άφησαν τα ελαστικά της Michelin νωρίτερα, οι οδηγοί της κατηγορίας έκαναν διαφορετικές επιλογές ελαστικών.

Δεν ήταν εύκολο να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία και έκρινε τελικά τον αγώνα.

Έναν αγώνα που ξεκίνησε με το γνωστό δίδυμο του Aki Ajo να ξεκινούν δυνατά, έχοντας πάρει χτες τις δύο πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες δοκιμές.

Μπροστά ήταν ο Raul Fernandez και πίσω ο Remy Gardner, ενώ τους ακολουθούσε ο Marco Bezzecchi. Ο Bez και ο Fernadez είχαν την πιο μαλακή γόμα στο πίσω ελαστικό τους.

Οι τρεις τους είχαν καταφέρει να ξεφύγουν στην αρχή του αγώνα, με τον εντυπωσιακό Cameron Beaubier να είναι 4ος. Ο Αμερικανός, όπως και ο Gardner, είχαν βάλει την πιο σκληρή γόμα.

Το πιο σκληρό πίσω ελαστικό διάλεξαν και ο Sam Lowes με τον Aron Canet.

Ο Bezzecchi έχανε σιγά σιγά επαφή με τους δύο ομόσταυλους της Red Bull KTM Ajo, καθώς ο Remy Gardner – έχοντας πια σε ιδανική θερμοκρασία το ελαστικό του – έκανε την επίθεσή του.

Πέρασε μπροστά από τον Fernandez στα μισά περίπου του αγώνα και κράτησε την πρώτη θέση μέχρι το τέλος, τερματίζοντας 3’’ μπροστά από τον ομόσταυλό του.

Ο Raul Fernandez ήταν σίγουρα χαρούμενος που ο αγώνας έληγε, καθώς οι δύο οδηγοί πίσω του (με το σκληρό ελαστικό) τον πλησίαζαν απειλητικά.

Ο Lowes ίσως να έπαιρνε κάτι καλύτερο αν δεν ξεκινούσε από την 3η σειρά της εκκίνησης. Πάλεψε στο τέλος, μείωσε τη διαφορά του από τον Fernandez, αλλά τελικά έμεινε στην 3η θέση.

Ο Aron Canet ήταν τέταρτος και ο Cameron Beaubier (κι αυτός με το σκληρό πίσω ελαστικό) πήρε θέση στην πεντάδα, ισοφαρίζοντας το καλύτερό του αποτέλεσμα σε αγώνα Grand Prix.

Έχασε την ευκαιρία να πάρει την 4η θέση μόλις στο τέλος και με διαφορά μόνο πέντε χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Canet.

Στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Marco Bezzecchi έκανε ένα αρκετά μεγάλο λάθος και έχασε αρκετές θέσεις, τερματίζοντας στην 8η, πίσω από τους Vietti και Jorge Navarro.

MotoGP-Portimao2-Moto2-2021-tyr2.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 17:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon