.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 15:51

MotoGP 2021 17ος Αγώνας Portimao (Πορτογαλία) – Εύκολη νίκη για τον Bagnaia

Δείχνοντας έναν τρομερό ρυθμό στο μεσαίο 1:39, ο Pecco Bagnaia δεν είχε αντίπαλο στο Portimao και πήρε τη νίκη σε έναν αγώνα που έληξε πρόωρα λόγω κόκκινης σημαίας.

Ιδανικές ήταν οι συνθήκες του αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, ο οποίος ακολούθησε εκείνου της Moto3.

Χτες ο Pecco Bagnaia είχε καταφέρει να πάρει την pole position και σήμερα το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ξεκίνησε πάρα πολύ συγκεντρωμένος και έχοντας εμπιστοσύνη στο ρυθμό του. Δεν έχασε τη ψυχραιμία του όταν είχε πίσω του τον Joan Mir και όλα εξελίχθηκαν σε ένα εύκολο απόγευμα για τον Ιταλό.

Περίπου δύο γύρους πριν το τέλος και καθώς ο Bagnaia είχε μια διαφορά πάνω από 2.5’’ από τον Mir, είχαμε την πτώση των Lecuona και Oliveira.

Αυτή οδήγησε τους αγωνοδίκες στην απόφαση της διακοπής και από τη στιγμή που τα ¾ του αγώνα είχαν συμπληρωθεί, δεν υπήρξε επανεκκίνηση.

Έτσι, ο Pecco Bagnaia πήρε την 3η του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, με τον Joan Mir (που ιπποτικά παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του) να τερματίζει δεύτερος και τον Jack Miller να παίρνει την τρίτη θέση.

MotoGP-Portimao2-MotoGP-2021-tyr1.jpg

Ο Αυστραλός κατάφερε να κερδίσει τον εντυπωσιακό Alex Marquez, ο οποίος σε μια δύσκολη χρονιά με την LCR Honda, έκανε τον καλύτερό του αγώνα σήμερα.

Για τον Miller ήταν το πρώτο του βάθρο μετά τον αγώνα στη Βαρκελώνη τον περασμένο Ιούνιο.

Πίσω από τον Ισπανό ήταν ο Johann Zarco της Pramac, με τον ομόσταυλό του – τον Jorge Martin – να κατακτά την 7η θέση.

Οι Ducati κυριάρχησαν στην πορτογαλική πίστα, με τους κόκκινους να έχουν 4 μοτοσυκλέτες τους στις πρώτες εφτά θέσεις!

Ανάμεσα στις δύο Desmosedici της Pramac, βρέθηκε ο Alex Rins, ενώ τη δεκάδα των πρώτων έκλεισε ο Enea Bastianini και η μοναδική KTM που ξεχώρισε, αυτή του Brad Binder.

Στον πρώτο του αγώνα ως παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Fabio Quartararo δεν απέφυγε το λάθος και είχε μια πτώση. Ήταν η πρώτη του (σε αγώνα) σε όλη τη σεζόν!

Με τα σημερινά αποτελέσματα, η Ducati κατάφερε να πάρει τον τίτλο τους Κατασκευαστές για το 2021.

MotoGP-Portimao2-MotoGP-2021-tyr2.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 16:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon