.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 14:04

Moto3 2021 17ος Αγώνας Portimao (Πορτογαλία) – Έγραψε ο ιστορία και πήρε τον τίτλο με νίκη ο Pedro Acosta!

Ο Pedro Acosta νίκησε στην Πορτογαλία, όπως το έκανε και πριν από εφτά περίπου μήνες και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής της Moto3 στην παρθενική του χρονιά στα GP! Ο αγώνας και ο τίτλος κρίθηκε, δυστυχώς, από ένα λάθος του Darryn Binder που έριξε τον Dennis Foggia και τον Sergio Garcia.

Ο αγώνας της μικρής κατηγορίας ξεκίνησε με πολύ καλές θερμοκρασίες και τους οδηγούς πανέτοιμους για τις μάχες που θα ακολουθούσαν.

Φυσικά όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Rookie Pedro Acosta και στον “Rocket” Dennis Foggia.

Ο τελευταίος πολύ γρήγορα πήρε το προβάδισμα και οδηγούσε τον αγώνα, την ώρα που ο μεγάλος του αντίπαλος θα ανέβαινε σταδιακά σε θέση βάθρου (3ος).

Με 13 γύρους να απομένουν από τους 21, ο Acosta ξεπέρασε το εμπόδιο του Dadrryn Binder και πέρασε στη δεύτερη θέση.

Την ίδια στιγμή, είχε καταφέρει να ξεφύγει από την πίεση του Xavi Artigas, ο οποίος ήταν τέταρτος και έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τον ομόσταυλό του, τον Foggia.

Ο Acosta, 12 γύρους πριν από το τέλος, πήρε το προβάδισμα αλλά το έχασε μετά από ένα λάθος του. Το μπροστινό γκρουπ αποτελούνταν από 13 οδηγούς!

Ξεκινώντας το δεύτερο μισό του αγώνα, ο Foggia εξακολουθούσε να έχει την πρώτη θέση, με τον Acosta όμως να είναι κολλημένος πίσω του.

Εννέα γύρους πριν το τέλος, ο Jaume Masia ήρθε να βοηθήσει τον Acosta και με μια πολύ επιθετική κίνηση πέρασε πρώτος, ενώ αμέσως άφησε τη θέση του στον ομόσταυλό του.

Έτσι ο Pedro Acosta είχε καθαρή πίστα μπροστά του και τον ομόσταυλό του πίσω, για να αποκρούει τις επιθέσεις του τρίτου πια Foggia!

Όμως οι μάχες σώμα με σώμα έριξαν τον Acosta στην 8η θέση, ο οποίος με πολύ κλειστές γραμμές προσπαθούσε να κερδίσει θέσεις, την ώρα που ο Foggia αναλάμβανε και πάλι τα ηνία του αγώνα!

Εν τω μεταξύ, σταθερά ο Acosta κέρδιζε και πάλι έδαφος για να ανέβει – 4 γύρους πριν το τέλος – στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ιταλό.

Στην αρχή του τελευταίου γύρου, ο Foggia – που είχε χάσει για λίγο την πρωτιά – με μια εκπληκτική κίνηση πέρασε πρώτος, όμως κάπου εκεί τα πάντα θα τελείωναν για τον Ιταλό.

Ένας (από τους πολλούς) ακόμα λάθος υπολογισμός από τον Darryn Binder, οδήγησε σε πτώση τον Dennis Foggia και τον Sergio Garcia. Μετά τον αγώνα ο Binder πήγε να ζητήσει συγγνώμη, όμως δεν έγινε δεκτός στο γκαράζ της Leopard.

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να ακυρώσουν τον Binder από τον αγώνα και δεν πήρε βαθμούς έστω κι αν τερμάτισε στην 4η θέση.

Έτσι ο 17χρονος Pedro Acosta πήρε τη νίκη και μαζί τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή κι έγινε ο πρώτος που παίρνει πρωτάθλημα στο ντεμπούτο του στη μικρή κατηγορία, από το 1990 και τον Loris Capirossi!

MotoGP-Portimao2-Moto3-2021-tyr1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 14:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon