.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 17:09

MotoGP Portimao2 KAT – Το 1-2 η Ducati με πρωταγωνιστή τον Bagnaia

Την 5η συνεχόμενη pole position στους 5 τελευταίους αγώνες πήρε ο Pecco Bagnaia σήμερα, στο Portimao της Πορτογαλίας, με τον Jack Miller να είναι πίσω του.

Η Ducati κυριάρχησε στην πίστα στις σημερινές κατατακτήριες, συνεχίζοντας τη δυνατή της παρουσία στο Portimao, σε αντίθεση με τον Fabio Quartararo που έμεινε πίσω.

Οι καλές συνθήκες στην πίστα, μας έδωσαν πολύ καλούς χρόνους με το ρεκόρ της pole position (και απόλυτο ρεκόρ πίστας) να καταρρίπτεται μέσα σε μόλις έξι λεπτά από τον Miller!

Ο Franscesco Bagnaia ήταν αποφασισμένος να πάρει αυτή την πρώτη θέση όμως κι έτσι έκανε στο τέλος έναν εξαιρετικό γύρο, γράφοντας το 1:38,725!

Έτσι πήρε το ρεκόρ από τον Fabio Quartararo που είχε πάρει την pole position στον πρώτο αγώνα που έγινε εκεί φέτος, στις αρχές της σεζόν.

Ένας Fabio Quartararo που έπεσε «θύμα» κίτρινης σημαίας και στον τελευταίο του γύρο δεν κατάφερε τελικά κάτι καλύτερο από την 7η θέση και την τρίτη σειρά της εκκίνησης.

Ο Jack Miller για μία ακόμη φορά βλέπει την πλάτη του ομόσταυλού του, χάνοντας την ευκαιρία να ξεκινήσει αυτός από την pole position αύριο για ένα δέκατο.

Σημαντική ήταν η σημερινή ημέρα για τον Joan Mir. Ο Ισπανός κατάφερε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία (!) να κερδίσει άξια μια θέση στην πρώτη σειρά!

MotoGP-QP-Portimao2-2021-yut2.jpg

Ήταν κάτι που την τελευταία φορά που το είχε πετύχει, ήταν ακόμα το 2017 όταν αγωνιζόταν στην Moto3!

Να σημειώσουμε ότι πέρυσι, στο δεύτερο αγώνα της Αυστρίας, ο Mir ξεκίνησε τον αγώνα από την πρώτη σειρά ύστερα από τιμωρία τότε του Johann Zarco.

Ο Mir ήταν χαρούμενος μετά το τέλος του session, αν και ακόμα δεν είχε ξεπεράσει τελείως τον εκνευρισμό του για μια μανούβρα του Alex Marquez νωρίτερα.

Πολύ καλή παρουσία είχε ο Jorge Martin, ο οποίος ανέβηκε έως την 4η θέση, ενώ πίσω του – με διαφορά στα 2 χιλιοστά – ήταν ο Johann Zarco.

Ο Γάλλος βελτίωσε την εικόνα του την κατάλληλη στιγμή και βρήκε τα δέκατα που ήθελε για να βρεθεί στην 5η θέση. Έτσι η Ducati είχε 4 μοτοσυκλέτες της στην πρώτη πεντάδα!

Την έκτη θέση πήρε ο Pol Espargaro με την Honda, ενώ ο Alex Marquez ήταν 8ος και ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Fabio Quartararo, ήταν ανάμεσά τους.

Η μοναδική ΚΤΜ στις ΚΑΤ2 ήταν αυτή του Iker Lecuona, ο οποίος συνεχίζει να αποδεικνύει με την παρουσία του ότι ίσως βιάστηκαν να τον διώξουν από το paddock του MotoGP.

Αντίθετα ο Miguel Oliveira ήταν η μεγάλη απογοήτευση στο Grand Prix της πατρίδας του και έμεινε πολύ πίσω, αφού δεν κατάφερε έστω να περάσει στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων.

Ο Oliveira που πέρυσι τέτοιο καιρό πανηγύριζε την pole position (και τη συνέχεια τη νίκη στον αγώνα της Κυριακής) μέσα στην πατρίδα του.

MotoGP-QP-Portimao2-2021-yut1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 17:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon