.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 13:20

MotoGP Portimao2 ΕΔ3 – Ένα χιλιοστό χώρισε τους Bagnaia-Quartararo

Λίγο πριν τις κατατακτήριες, ο Pecco Bagnaia και ο Fabio Quartararo πήραν τις δύο πρώτες θέσεις στις ΕΔ3, με τη μικρότερη δυνατή διαφορά μεταξύ τους!

Ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου ήταν αυτό που χώρισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Fabio Quartararo, με τον Pecco Bagnaia.

Την ίδια ώρα, με το τέλος των τρίτων ελεύθερων δοκιμών, είδαμε όλους τους πιλότους της μεγάλης κατηγορίας να έχουν διαφορά στο 1.1’’!

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τον Bagnaia να δίνει μάχες με τον Quartararo μέσα σε κάποια πίστα για τη νίκη και ενδεχομένως κάτι τέτοιο να γίνει αυτή την Κυριακή!

Άλλωστε από χτες είναι οι δυο τους ουσιαστικά που γράφουν παρόμοιους χρόνους και είναι πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον.

Αυτή τη φορά πάντως, πολύ κοντά τους ήταν και ο Joan Mir. Ο πιλότος της Suzuki πήρε την 3η θέση και ήταν μόλις 25 χιλιοστά μακριά από την 1η θέση.

Ο Ισπανός είχε πάρει βάθρο στο Portimao στην αρχή της χρονιάς και αυτός είναι ο στόχος του και τώρα, με την προϋπόθεση ότι θα καταφέρει να τα πάει καλά και στις κατατακτήριες.

Υποχώρησε μεν, είναι πάντα όμως μέσα στην πρώτη πεντάδα από την αρχή αυτού του Σαββατοκύριακου. Ο λόγος για τον Jack Miller που πήρε την 4η θέση σήμερα το πρωί.

Το Portimao του ταιριάζει και συνεχίζει να το αποδεικνύει ο Alex Marquez. Στα τρίτα ελεύθερα ήταν αυτός που – έστω και στο τέλος – έγραψε τον 5ο ταχύτερο χρόνο.

Καθώς το γόνατό του γίνεται όλο και καλύτερα, ο Franco Morbidelli δυναμώνει και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματά του. Ο Ιταλοβραζιλιάνος πήρε την 6η θέση το πρωί, μπροστά από τον Alex Rins.

Και οι δύο Suzuki στη δεκάδα, όπως και ο Pol Espargaro με την Honda του. Λίγο πιο πίσω ήταν ο εντυπωσιακός Luca Marini!

Ο ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi – που ήταν 19ος στα τρίτα ελεύθερα – πέρασε για μία ακόμη φορά απευθείας στις ΚΑΤ2.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Jorge Martin, αφήνοντας εκτός του Takaaki Nakagami για 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αποτυχία και για τον Johann Zarco που έμεινε στην 13η θέση, όπως και για τον Aleix Espargaro ή για τον εντυπωσιακό τώρα τελευταία (στους αγώνες) Enea Bastianini.

MotoGP-FP3-Portimao2-2021-yut1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 13:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon