.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 15:59

MotoGP 2021 18ος Αγώνας Valencia – Εκδηλώσεις λατρείας για Rossi σε έναν αγώνα που κυριάρχησαν κι έγραψαν ιστορία οι Ducati, με νικητή τον Bagnaia!

Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν ολοκληρώθηκε με μια τεράστια επιτυχία για την Ducati, που για πρώτη φορά στην ιστορία έκανε το 1-2-3 σε αγώνα MotoGP. Την ίδια ώρα τα συναισθήματα ήταν εντονότατα, καθώς ο Valentino Rossi ολοκλήρωσε σήμερα μια επική καριέρα στα GP!

Η Ducati έδειξε για μία ακόμη φορά τη δυναμική της, αναγκάζοντας ήδη από φέτος τους αντιπάλους της να σκέφτονται πως θα τους αντιμετωπίσουν την επόμενη σεζόν.

Οι κόκκινοι κυριάρχησαν στο σημερινό αγώνα, αν και τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα πάνω στον Valentino Rossi.

Τον Ιταλό σούπερ σταρ ο οποίος από το 1996 και μετά, έκανε ένα μαγικό ταξίδι στα Grand Prix, αλλάζοντας για πάντα το πρωτάθλημα αυτό και ανεβάζοντας το συγκεκριμένο άθλημα στη συνείδηση εκατομμυρίων φιλάθλων.

Ο Rossi λατρεύτηκε και θα συνεχίσει να λατρεύεται σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, ενώ ακόμα και σήμερα, στον τελευταίο του αγώνα ήταν συγκεντρωμένος από την πρώτη στιγμή και κατάφερε να κλείσει την καριέρα του με μια θέση στη δεκάδα!

Μπροστά οι Ducati ήταν ανίκητες. Μόνο ο Joan Mir με τη Suzuki του προσπάθησε να μπει σφήνα ανάμεσά τους. Εκεί θα ήταν και ο Alex Rins, ωστόσο για πολλοστή φορά φέτος έκανε λάθος κι έπεσε ενώ ήταν σε θέση βάθρου.

Ο αγώνας κρίθηκε 13 γύρους πριν το τέλος, όταν ο Pecco Bagnaia έκανε την προσπέραση που του χάρισε την πρώτη θέση.

Την κράτησε μέχρι το τέλος και πανηγύρισε την 4η του νίκη στους 6 τελευταίους αγώνες, κλείνοντας τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Bagnaia αφιέρωσε τη νίκη του στον Valentino Rossi, ευχαριστώντας τον και αυτός για την πολύτιμη βοήθεια που έχει λάβει από τον Vale στην ακαδημία.

Πίσω του τερμάτισε ο Jorge Martin. Ο rookie της χρονιάς για το 2021 άντεξε και κράτησε πίσω του τον Jack Miller, ο οποίος έχασε αρκετό χρόνο στα μισά του αγώνα πίσω από τον Joan Mir.

Ο Martin αποκάλυψε ότι έκανε εμετούς από χτες το βράδυ μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, αλλά μπόρεσε τελικά να αγωνιστεί με τη βοήθεια των γιατρών και να κλείσει με καταπληκτικό τρόπο τη χρονιά.

Ο Mir τελικά τερμάτισε τέταρτος, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Fabio Quartararo να κλείνει την πεντάδα.

Πραγματικά ο σημερινός αγώνας επισκιάστηκε από τη λατρεία του paddock και όλου του κόσμου προς το πρόσωπο του 42χρονου Valentino Rossi.

Του Vale που ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας 432 Grand Prix, 115 νίκες, 65 pole positions, 96 ταχύτερους γύρους σε αγώνα και 235 βάθρα συνολικά σε όλες τις κατηγορίες εδώ και 26 χρόνια!

MotoGP-2021-Valencia-Bagnaia-results-rth1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon