.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 13:02

Moto3 2021 16ος Αγώνας Misano (Ιταλία) – Έλαμψε ο Foggia και πήρε την 5η φετινή του νίκη!

Με έναν τρομερό τελευταίο γύρο, όταν και έκανε το καλύτερό του πέρασμα στην πίστα, ο Dennis Foggia πήρε μία ακόμα νίκη και μείωσε τη διαφορά του στους 21 βαθμούς από τον Pedro Acosta!

Ο αγώνας της μικρής κατηγορίας ξεκίνησε με πολύ καλές συνθήκες πίστας, με τον αέρα να είναι στους 20 βαθμούς και την άσφαλτο στους 17.

Όλοι οι οδηγοί επέλεξαν τα μαλακά ελαστικά της Dunlop, με μοναδική εξαίρεση τον Pedro Acosta, ο οποίος ετοιμαζόταν για τον αγώνα της ζωής του, αφού θα μπορούσε να κλειδώσει τον τίτλο στην Ιταλία.

Στο ξεκίνημα και στους πρώτους γύρους οι οδηγοί ήταν κοντά ο ένας στον άλλο, ενώ στα μισά περίπου του αγώνα ξέφυγαν οι 11 πρώτοι.

Κάπου εκεί πέρασε για λίγα δευτερόλεπτα πρώτος ο Pedro Acosta, μια θέση που όμως δεν κατάφερε να την κρατήσει για πολύ.

Moto3-Race-Misano2-Foggia-jut3.jpg

Έξι γύρους πριν από το τέλος, ένας από τους πιο δυνατούς οδηγούς στην πίστα, ο Izan Guevara, έκανε το λάθος και έπεσε.

Στη συνέχεια δύο οδηγοί ανέβασαν πολύ το ρυθμό και ξέφυγαν από τους υπόλοιπους, κάνοντας μεγάλη διαφορά: ο Dennis Foggia και ο Jaume Masia.

Οι δύο ομόσταυλοι πέρυσι, έμειναν κοντά ο ένας στον άλλον, όμως στον τελευταίο γύρο ο Foggia πάνω στην Honda ήταν απλά εκπληκτικός και δεν άφησε περιθώρια στον Masia να τον απειλήσει!

Moto3-Race-Misano2-Foggia-jut4.jpg

Έκανε τον καλύτερό του χρόνο σ’ αυτόν τον τελευταίο γύρο και τερμάτισε τρία δέκατα μπροστά από τον αντίπαλό του και την ΚΤΜ.

Το έλεγε πριν τον αγώνα ότι θα μπορούσε να είναι στο βάθρο (αν και ξεκίνησε από την 5η σειρά -14ος) και το έκανε, ανεβαίνοντας μάλιστα στο ψηλότερο σκαλί του!

Ο Ιταλός πανηγύρισε μαζί με τους συμπατριώτες του την 5η φετινή του νίκη και το 6ο συνεχόμενο βάθρο του, που τον φέρνει 21 βαθμούς πίσω από τον Pedro Acosta.

Moto3-Race-Misano2-Foggia-jut2.jpg

Ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε στο τέλος το πιο σκληρό πίσω ελαστικό και στην αρχή του τελευταίου γύρου, ενώ ήταν 5ος, έκανε μια ωραία διπλή προσπέραση!
Κράτησε την τρίτη θέση μέχρι το τέλος και πλέον θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να πάρει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στο Portimao.

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία των Acosta και Masia στο βάθρο, καθώς ήταν ανέκφραστοι – ειδικά ο Acosta – και βιάστηκαν να φύγουν αφήνοντας μόνο του τον χαμογελαστό Foggia.

Moto3-Race-Misano2-Foggia-results-jut1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 13:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon