.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 23:04

MotoGP 2021 15ος Αγώνας Τέξας (Η.Π.Α.) – Ο Marquez επέστρεψε στο θρόνο του!

Την έβδομη νίκη του σε οχτώ αγώνες πήρε ο Marc Marquez, κερδίζοντας τον αγώνα στην COTA με διαφορά 4,6’’ από τον δεύτερο Fabio Quartararo, που πλέον είναι αγκαλιά με τον τίτλο!

Ο τελευταίος αγώνας της ημέρας στις Η.Π.Α. είχε νικητή τον Marc Marquez, ο οποίος κατάφερε να πάρει μία ακόμα νίκη στην COTA.

Αν και στην αρχή άργησε να ξεχωρίσει, εν τέλει – εκμεταλλευόμενος και κάποιες μάχες πίσω του – έκανε τη διαφορά και ξεκίνησε τις… βόλτες του στην πίστα.

Δεν υπήρχε κάποιος να τον πιέσει και στο τέλος ο Ισπανός πήρε τη νίκη με διαφορά 4.679’’ από τον δεύτερο κι έτσι έχει εφτά νίκες, εφτά pole positions και εφτά βάθρα σε 8 αγώνες στην COTA.

Παράλληλα αυτή ήταν και η δεύτερη φετινή του νίκη, μετά την επικράτησή του στην επίσης αριστερόστροφη πίστα του Sachsenring.

Για το σημερινό αγώνα στην COTA, όλοι οι οδηγοί επέλεξαν το σκληρό ελαστικό μπροστά και το μαλακό πίσω, αν και υπήρχαν κάποιες εξαιρέσεις.

Ο Valentino Rossi, που πήρε ένα βαθμό σήμερα, και ο Brad Binder (8ος) έβαλαν το μεσαίο πίσω ελαστικό, ενώ ο Jack Miller επέλεξε το σκληρό.

MotoGP-Texas-2021-frty5.jpg

Ο Αυστραλός ήταν στους οδηγούς που τερμάτισαν στη δεκάδα, όμως δεν θα πρέπει να είναι και καθόλου ευχαριστημένος με την 8η θέση, αφού όλο το Σ/Κ είχε δείξει ότι μπορούσε πολλά παραπάνω.

Επιστρέφοντας στους οδηγούς του βάθρου, ο Fabio Quartararo μπορεί να μην ήταν απειλητικός για τη νίκη, ωστόσο πρόσθεσε άλλους 20 πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό του σήμερα.

Έτσι έφτασε τους 254 βαθμούς, ενώ ο δεύτερος στη βαθμολογία Pecco Bagnaia πήρε την τρίτη θέση και πλέον είναι 52β πίσω από τον Γάλλο.

Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι ο Quartararo θα έχει την ευκαιρία (υπό προϋποθέσεις) να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στον επόμενο αγώνα, στην πίστα του Misano!

Ο Bagnaia προσπάθησε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του με την Ducati (κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς με την Ducati πλην του Casey Stoner που το πέτυχε δύο φορές) αλλά τελικά έμεινε στην 3η θέση.

MotoGP-Texas-2021-frty3.jpg

Η 3η θέση του βάθρου θα ήταν διαφορετική υπόθεση αν δεν έκανε λάθη ο Jorge Martin προς το τέλος του αγώνα.

Τιμωρήθηκε κιόλας με Long Lap Penalty κι έτσι έμεινε στην 5η θέση, αφού τον πέρασαν πρώτα ο Bagnaia (πριν εκτελέσει το Long Lap) και μετά ο Alex Rins, αφού εξέτισε την ποινή του.

Ο Rins είχε κάνει εξαιρετική εκκίνηση και είχε ανέβει γρήγορα στην 3η θέση, όμως στη συνέχεια δεν κατάφερε να μείνει εκεί υποχωρώντας λίγο.

Στο τέλος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 4η θέση, μπροστά από τον Jorge Martin και τον Enea Bastianini.

Ακόμα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τον rookie, ο οποίος σε δύο εβδομάδες θα επιστρέψει στην πίστα του Misano, όπου και πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Bestia μάλιστα κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Joan Mir, που δεν έκανε καλό αγώνα και έμεινε στην έβδομη θέση. Οι Brad Binder και Pol Espargaro έκλεισαν τη δεκάδα πίσω από τον Miller.

MotoGP-Texas-2021-frty2.jpg

MotoGP-Texas-2021-frty1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 23:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon