.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 21:27

Moto2 2021 15ος Αγώνας Τέξας (Η.Π.Α.) – Ο Fernandez νίκησε, ο Gardner εγκατέλειψε και η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε!

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε ο αγώνας της μεσαίας κατηγορίας, με τον Raul Fernandez να κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη φορά και να μειώνει τη διαφορά του από τον Remy Gardner στους εννέα βαθμούς.

Μετά το χαοτικό αγώνα της Moto3 είχαμε ανάγκη για έναν ήρεμο αγώνα και αυτό ακριβώς μας έδωσε ο αγώνας της Moto2.

Η μόνη στιγμή που… οι τόνοι ανέβηκαν, ήταν όταν 13 γύρους πριν το τέλος ο Remy Gardner – κι ενώ ήταν δεύτερος – έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Το πρώτο του σε αγώνα, αφού τον οδήγησε στην πρώτη του φετινή εγκατάλειψη.

Ο Αυστραλός μπήκε στην 15η στροφή με αρκετά παραπάνω χιλιόμετρα, δεν μπόρεσε να κρατήσει τη γραμμή του, ανοίχτηκε και βγαίνοντας στο βρώμικο κομμάτι της πίστας το μπροστινό τον έστειλε.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν από το ξεκίνημα του αγώνα ο μεγάλος του αντίπαλος (και ομόσταυλός του), Raul Fernandez είχε αναλάβει τα ηνία του αγώνα.

Ο Ισπανός, που δεν είναι ακόμα 100% καλά, διατηρούσε μια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του, την οποία κράτησε έως το τέλος.

Έτσι πήρε τους 25 βαθμούς και έφτασε τους 262 στο πρωτάθλημα και με τρία Grand Prix να απομένουν για το τέλος, είναι 9β. πίσω από τον Remy Gardner.

Moto2-Texas-fgrr2.jpg

Μάλιστα έγινε και ο πρώτος οδηγός που ισοφαρίζει το ρεκόρ του Marc Marquez στη μεσαία κατηγορία, φτάνοντας τις 7 νίκες (ως rookie) μέσα σε μια σεζόν!

Ο αγώνας της Moto2 χαρακτηρίστηκε από την έλλειψη μαχών, καθώς και οι άλλοι δύο που ανέβηκαν στο βάθρο είχαν αρκετά μεγάλη διαφορά από τους πίσω.

Και όχι μόνο αυτοί, αφού για να συναντήσει κανείς δύο οδηγούς κοντά ο ένας στον άλλον, έπρεπε να ρίξει το βλέμμα του στη μάχη για την 12η θέση, την οποία κέρδισε ο Navarro για ένα δέκατο από τον Corsi.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Fabio Di Giannantonio, στο πρώτο του βάθρο μετά τις αρχές Μαΐου και τον αγώνα της Jerez, ενώ τρίτος ήταν ο Marco Bezzecchi.

Αξιόλογη ήταν και η παρουσία του Αμερικανού Camero Beaubier, ο οποίος στο εντός έδρας του Grand Prix έκανε και τον καλύτερο αγώνα του στην κατηγορία, τερματίζοντας στην 5η θέση.

Moto3-Texas-fgrr3.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 21:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon