.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 14:34

Moto2 2021 16ος Αγώνας Misano (Ιταλία) – Νίκη 7 μήνες μετά για τον Lowes, με την Marc VDS να κάνει το 1-2 μετά από 4.5 χρόνια!

Μετά τις δύο νίκες του στην αρχή της σεζόν, στο Κατάρ, ο Sam Lowes επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, σε ένα δραματικό αγώνα – όπως εξελίχθηκε – για τους διεκδικητές του τίτλου!

Στο στεγνό για πρώτη φορά όλο το Σ/Κ αγωνίστηκαν οι οδηγοί της Moto2, με τη θερμοκρασία στον αέρα να είναι στους 20 βαθμούς και στους 22 στην άσφαλτο.

Ο Sam Lowes ξεκίνησε δυνατά από την pole position, αλλά έκανε κάποια λάθη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Για 13 γύρους όμως ήταν μπροστά, όταν ήρθε δυνατά από πίσω ο Raul Fernandez για να του πάρει την πρώτη θέση!

Moto2-Race-Misano2-Lowes-kij2.jpg

Ο Ισπανός προερχόταν από τρεις συνεχόμενες νίκες και έδειχνε ικανός να πάρει μία τέταρτη, καθώς ξέφευγε από τον αντίπαλό του.

Την ίδια στιγμή, τα νέα για τον Raul Fernandez γίνονταν ακόμα καλύτερα, αφού οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με ποινή Long Lap τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη για τον τίτλο, τον Remy Gardner!

Ο Αυστραλός είχε ρίξει νωρίτερα με μια επικίνδυνη προσπέραση τον Somkiat Chantra και γι’ αυτό δέχτηκε την ποινή. Πάντως ήταν 3.5’’ μπροστά από τον 8ο Marco Bezzecchi και δεν θα έχανε τη θέση του.

Εν τω μεταξύ, ο Raul Fernandez δεν πρόλαβε να συνειδητοποιήσει ότι ο ομόσταυλός του είχε δεχτεί ποινή, αφού με διαφορά λίγων δευτερολέπτων από την ανακοίνωση της τιμωρίας, ο Ισπανός έπεσε!

Moto2-Race-Misano2-Lowes-kij4.jpg

Ήταν μια πτώση με πάρα πολλά χιλιόμετρα, με τη μοτοσυκλέτα του να καταστρέφεται ολοσχερώς!

Έτσι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει μία ακόμα νίκη. Για τους 25 βαθμούς πάλεψαν στο τέλος ο Sam Lowes και ο Aron Canet.

Ο Canet κράτησε για λίγο τα ηνία του αγώνα, αλλά τελικά – παρά τα λάθη που έκανε ο Lowes – δεν κατάφερε να την κρατήσει, αφού και ο ίδιος υπέπεσε σε λάθη στο τέλος.

Ο Lowes κατάφερε να πάρει τη νίκη εφτά μήνες σχεδόν μετά την προηγούμενή του, στο Κατάρ, ενώ πίσω του έγινε μάχη για τη δεύτερη θέση!

Moto2-Race-Misano2-Lowes-kij3.jpg

Αυτή την κρατούσε ο Aron Canet, αλλά ένα πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του έδωσε την ευκαιρία στον Augusto Fernandez να πάρει τη δεύτερη θέση! Να σημειώσουμε ότι ο Augusto είχε δεχτεί και αυτός ποινή Long Lap!

Ήταν το 1-2 για την Marc VDS, το πρώτο της ομάδας μετά το 2017! Στη μάχη του τίτλου, ο Gardner κατάφερε να ξεφύγει με 18 βαθμούς δύο αγώνες πριν το τέλος.

Moto2-Race-Misano2-Lowes-results-kij1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 14:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon