.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 16:31

MotoGP 2020, 5ος αγώνας, Red Bull Ring (Αυστρία)

Δεν πρόλαβε να ανακοινώσει καλά-καλά ο Andrea Dovizioso πως το 2020 θα είναι η τελευταία του χρονιά στη Ducati, και ο Ιταλός πήρε μια εμφατική νίκη στο GP της Αυστρίας! Undaunted (απτόητος) όνομα και πράγμα.

Ο Jack Miller ξεκίνησε δυνατότερα από όλους στην εκκίνηση, κλέβοντας την πρωτιά από τον pole-man Maverick Vinales. Ο Dovizioso ακολουθούσε τρίτος, με τον Quartararo να καταλήγει… τελευταίος, καθώς έχασε τα φρένα στην 4η στροφή.

Ο Pol Espargaro της ΚΤΜ ξεκίνησε να κάνει δυνατό αγώνα, ανεβαίνοντας θέσεις, για να βρεθεί να ηγείται της κατάταξης, έτοιμος να γράψει ιστορία και να χαρίσει τη δεύτερη σερί νίκη στους «πορτοκαλί», μετά την πρώτη του Binder στο Brno.

Στον 6ο γύρο, οι P. Espargaro, Dovizioso, Mir, Miller και Oliveira είχαν δημιουργήσει διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες, πριν ένα τρομακτικό συμβάν οδηγήσει σε διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία.

Επρόκειτο για μια από τις πιο ανατριχιαστικές στιγμές στην ιστορία του MotoGP, και κατά τύχη και μόνο δεν θρηνήσαμε θύματα.

Ήταν στην ευθεία της πίστας, όπου Zarco και Morbidelli βρισκόταν δίπλα-δίπλα με 320 χλμ/ώρα. Ο Zarco πέρασε μεν τον Morbidelli, βρέθηκε όμως μπροστά του φρενάροντας, με τον αναβάτη της Petronas να πέφτει πάνω στον Γάλλο, και με τις 2 μοτοσυκλέτες να μετατρέπονται σε ρουκέτες, σημαδεύοντας τους αναβάτες που έστριβαν μπροστά, στη φουρκέτα (η 3η στροφή της πίστας) μετά την ευθεία!

Οι… ρουκέτες πέρασαν ξυστά (και δεν υπερβάλουμε καθόλου όταν λέμε ΞΥΣΤΑ) πάνω από τον Maverick Vinales (την είδε τη φάση και προσπάθησε να προστατευτεί σηκώνοντας τα χέρια ψηλά) και δίπλα από τον Valentino Rossi.

Ευτυχώς κι οι Zarco και Morbidelli δεν είχαν σοβαρούς τραυματισμούς (σπασμένο σκαφοειδές ο Γάλλος, στούμπηγμα και σοκ ο Ιταλός), όμως δεν συμμετείχαν στη δεύτερη εκκίνηση που δόθηκε λίγο μετά.

Ο Pol Espargaro ξεκίνησε από την pole position, όμως ο Jack Miller κατάφερε να τον περάσει και μετά από μια σύντομη μάχη, ξεκίνησε να χτίζει διαφορά.

Εντωμεταξύ ο Vinales είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα και είχε καταλήξει τελευταίος, ενώ κι ο Quartararo βρισκόταν στη… γαλαρία με τους τελευταίους.

Στον 3ο γύρο του δεύτερου αγώνα, ο Miller ήταν 1 δευτερόλεπτο μπροστά από τους Pol Espargaro, Dovizioso, τα δυο Suzuki και τον Oliveira.

Ο P. Espargaro άλλαζε θέσεις συνεχώς με τους 2 σουζουκάνθρωπους, με τον Rins να περνά τελικά τον αναβάτη της KTM και να παίρνει στο κατόπι τον DesmoDovi.

Η ανυπομονησία του P. Espargaro θα ήταν για μια ακόμη φορά καταστροφική για τον Ισπανό, καθώς στον 9ο γύρο συγκρούστηκε με τον Oliveira, με τους 2 αναβάτες να εγκαταλείπουν. Στις οθόνες μας βλέπαμε τον Oliveira να κοιτάει τον Espargaro ζητώντας του εξηγήσεις, όμως με άσχημη συμπεριφορά για μια ακόμη φορά ο Ισπανός τον έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι, με τον Πορτογάλο να καταλήγει στα pits, όπου ξεκίνησε να κλωτσάει καρέκλες σε κατάσταση αμόκ, για να αποσυρθεί αμέσως μετά στο motorhome του.

Πίσω στην πίστα, όπου ο Dovizioso και ο Rins έπιασαν τον Miller, με τον Dovi να περνά κατόπιν μπροστά. Ο Rins δεν κατάφερε να σώσει ένα γλίστρημα του μπροστινού ελαστικού, με αποτέλεσμα να πέσει και να εγκαταλείψει.

Η μάχη για την πρωτιά τώρα παιζόταν μεταξύ Dovizioso, Miller και Mir, με τον Brad Binder 2 δευτερόλεπτα πίσω, στην πρώτη του επαφή με την αυστριακή πίστα, και πίσω του να ακολουθούν οι Valentino Rossi και Takaaki Nakagami.

Πέντε γύρους πριν το τέλος, ο Dovi ξεκίνησε να απομακρύνεται από τους Miller και Mir, ενώ ο Αυστραλός αναβάτης της περιφερειακής Ducati ξεκίνησε να έχει προβλήματα με τα μαλακά ελαστικά που είχε φορέσει στον δεύτερο αγώνα.

Με τον Dovizioso να παίρνει τελικά τη νίκη, τα βλέμματα όλων στράφηκαν στη μάχη για τη 2η θέση, όπου τελικά ο Joan Mir της Suzuki βγήκε νικητής, αφήνοντας 3ο τον Miller.

O Valentino Rossi τερμάτισε 5ος, παρά το τρομακτικό ατύχημα που λίγο έλειψε να του κοστίσει ακριβά και που τελικά δεν τον επηρέασε ψυχολογικά, στην καλύτερη θέση αναβάτη της Yamaha στον αγώνα.

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα τερματισμού στο GP της Αυστρίας.

1. Andrea Dovizioso (Ducati Team)
2. Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) + 1.377
3. Jack Miller (Pramac Racing) + 1.549
4. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) + 5.526
5. Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 5.837
6. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) + 6.403
7. Danilo Petrucci (Ducati Team) + 12.498
8. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) + 12.534
9. Iker Lecuona (Red Bull KTM Tech3) + 14.117
10. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 15.276

Για τα πλήρη αποτελέσματα, δείτε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 14:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2020, 4ος αγώνας, Brno (Τσεχία) MotoGP 2020, 7ος αγώνας, Misano »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon