.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 18:50

MotoGP 2020, 4ος αγώνας, Brno (Τσεχία)

Ο Brand Binder, και όχι ο Pol Espargaro, ήταν αυτός που χάρισε επιτέλους την πρώτη νίκη στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP στην ΚΤΜ, κλέβοντας την παράσταση με την ταχύτητα και τη σταθερότητα του. Και το Brno βάφτηκε πορτοκαλί!

O rookie από τη Νότια Αφρική τα κατάφερε! Πήρε την 1η του νίκη στο MotoGP στον τρίτο μόλις αγώνα του στη μεγάλη κατηγορία, κι έγινε έτσι ο πρώτος rookie μετά τον Marc Marquez που παίρνει νίκη στην πρώτη κιόλας σεζόν του.

Παράλληλα, χάρισε πλατιά χαμόγελα στους ανθρώπους της ΚΤΜ, που βλέπουν τη μεθοδική και κοπιαστική δουλειά των προηγούμενων χρόνων τους στο MotoGP να αποδίδει επιτέλους καρπούς.

Στην εκκίνηση του αγώνα, ήταν ο Fabio Quartararo που πετάχτηκε μπροστά, όμως ο Franco Morbidelli εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος του Γάλλου για να ηγηθεί εκείνος της κούρσας.

Από κοντά κι ο… Aleix Espargaro, και πίσω τους ο Pol Espargaro, ο Brad Binder και ο Johann Zarco.

Από την αρχή φαινόταν πως ο Brad Binder ήταν ταγμένος για τη νίκη. Πέρασε τον P. Espargaro, πέρασε και τον Aleix και βάλθηκε να κυνηγά τον Quartararo.

Ο Pol έδινε τη δική του μάχη με τον Zarco, ενώ κάποια στιγμή τον πέρασε και προσπάθησε να πιάσει τους πρώτους.

Και ναι μεν τα κατάφερε, και πέρασε τον Binder, όμως από τη λύσσα του έκανε αρκετά λάθη, με το πρώτο να επιτρέπει στον Binder να τον περάσει, και με το δεύτερο, στον 10ο γύρο, έγραψε το τέλος του για τον αγώνα του Brno.

Βλέπετε, ο Ισπανός ανοίχτηκε πολύ, ο Zarco τον πέρασε από την εσωτερική, και ο P. Espargaro έκλεισε τη γραμμή του, έπεσε πάνω στον Γάλλο, για να χάσει τον έλεγχο, να πέσει και να εγκαταλείψει.

Οι κριτές έδωσαν ποινή στον Zarco, για ανεύθυνη οδήγηση, κάτι στο οποίο διαφωνούμε, με τον Γάλλο αναβάτη της Ducati να συμπληρώνει έναν «μακρύ γύρο», περνώντας ανοιχτά μια σηματοδοτημένη στροφή. Εκεί ο Johann έδωσε ρέστα, καθώς μπήκε «με όλα» στην βρώμικη περιοχή της πίστας, και όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά είχε τέτοια ταχύτητα που τελικά διατήρησε και την θέση του!

Μπροστά, ο Binder συνέχιζε το ρεσιτάλ του, καθώς μετά την προσπέραση στον Quartararo έφτασε και πέρασε εύκολα τον Morbidelli με 9 γύρους να απομένουν, ενώ άμεσα ξεκίνησε να χτίζει διαφορά από τον πιλότο της Petronas!

Ο Morbidelli δεν είχε απάντηση για τον τρελό ρυθμό του αναβάτη της ΚΤΜ, και στον τελευταίο γύρο ο Binder είχε δημιουργήσει διαφορά που ξεπερνούσε τα 4 δευτερόλεπτα.

Ο Νοτιοαφρικανός παρέμεινε ψύχραιμος και χάρισε την πρώτη νίκη στους «πορτοκαλί», μετά από 4 χρόνια εξέλιξης, ενώ απέδειξε πως δίκαια έχει για αυτόν τόσες ελπίδες η ΚΤΜ.

Ο Morbidelli τερμάτισε τελικά δεύτερος, ενώ ο Zarco άντεξε στις πιέσεις του τραυματισμένου Rins, για να πάρει την τρίτη θέση στο βάθρο.

Πολύ καλή κι η 5η θέση για τον Valentino Rossi, που είχε ξεκινήσει 10ος.

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα τερματισμού στο GP του Brno.

1. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing)
2. Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) + 5.266
3. Johann Zarco (Esponsorama Racing) + 6.470
4. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 6.609
5. Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 7.517
6. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech3) + 7.969
7. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) + 11.827
8. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) + 12.862
9. Jack Miller (Pramac Racing) + 15.013
10. Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) + 15.087

Για τα πλήρη αποτελέσματα, δείτε ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon