.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 12:18

MotoGP 2018, 9ος αγώνας, Sachsenring (Γερμανία)

Marquezland

Στην καλοκαιρινή Σαξονία, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας MotoGP έπιασε τη μέση της αγωνιστικής σεζόν και τον 9ο αγώνα του, το Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland.

Προερχόμενος από μια μεγάλη νίκη στο οργιαστικό Ολλανδικό GP που προηγήθηκε, ο Marc Marquez ήθελε απλώς να διευρύνει κι άλλο το ρεκόρ που έχτισε τις οκτώ προηγούμενες φορές που ήρθε εδώ. Και το κατάφερε, τόσο μαεστρικά, όσο και πανηγυρικά.

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά (μετρώντας και αυτές στις μικρότερες κατηγορίες), ο Marquez εξασφάλισε την pole position και από αυτή βάλθηκε να πάρει και την ένατη νίκη. Μόνο που ο Jorge Lorenzo είχε άλλη ιδέα. Ο Ισπανός της Ducati έκανε μια σπουδαία εκκίνηση από την τρίτη θέση και έστριψε πρώτος, κράτησε δε αυτή τη θέση για περίπου 15 γύρους.

 ds58687.gallery full top fullscreen

Πίσω του απλώθηκε ένα τρενάκι αναβατών που δεν έδινε μάχες, αλλά ήταν όλοι αρκετά κοντά ώστε ουδείς να μπορεί να χαλαρώσει. Σταδιακά φάνηκε πως ο Lorenzo δε θα μπορούσε να απομακρυνθεί – όπως σαφώς θα ήθελε να κάνει κατά το αγαπημένο modus operandi – αλλά αντιθέτως οι Marquez και Valentino Rossi άρχισαν να τον πλησιάζουν επικίνδυνα. Τόσο επικίνδυνα που τελικά τον πέρασαν και βάλθηκαν να δώσουν νέο ενδιαφέρον στην κορυφή του αγώνα με τη μεταξύ τους μάχη. Μόνο που αυτή δεν ήρθε ποτέ. Ο Marquez απλά απομακρύνθηκε αργά και βασανιστικά από τον Rossi, ο οποίος έκανε έναν μοναχικό αγώνα στη συνέχεια μέχρι και τον τερματισμό.

Το μόνο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου, εκεί όπου ο Lorenzo συνέχισε την υποχώρησή του, χάνοντας σε διάφορα σημεία της πίστας τα φρένα του σε ένα μάλλον σαφές σημάδι πως είχε καταναλώσει ό,τι καλό είχαν να δώσουν τα λάστιχά του στην προσπάθεια να απομακρυνθεί στο πρώτο μισό του αγώνα.

 ds57104.gallery full top fullscreen

Μετά τους δύο πρώτους, τον Ισπανό πέρασαν κατά σειρά και οι Maverick Viñales, Danilo Petrucci και Alvaro Bautista, ενώ από το τρενάκι αυτό έπεσε νωρίς και μόνος του ο Cal Crutchlow.

Εν τέλει, σε μια ενδιαφέρουσα μάχη, ο Viñales – που πάλι έκανε ένα κάκιστο πρώτο μισό του αγώνα – κατάφερε να πάρει στο τέλος την τρίτη θέση, καθώς ο Petrucci είχε επίσης μείνει από λάστιχα και το μόνο που κατάφερε ήταν να κρατήσει τον Bautista πέμπτο πίσω του.

Κάπως έτσι, ο αγώνας έκλεισε με τους περισσότερους από την πρώτη εξάδα του αγώνα να είναι μάλλον ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Ο Marquez πήρε την ένατη συνεχόμενη νίκη με pole position στο Sachsenring, χαρίζοντάς μας τον εγκυκλοπαιδικό ορισμό της “Marquezland”.

 ds59366.gallery full top fullscreen

Ο Rossi δήλωνε πριν τον αγώνα πως δεν έχει τη μοτοσυκλέτα για να χτυπήσει πρωτάθλημα και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παλέψει για τη δεύτερη θέση. Προφανώς λοιπόν και το κατάφερε, πιο εύκολα από ποτέ – αν και στο τέλος του αγώνα στη Γερμανία ο Viñales ήταν ο πιο γρήγορος αναβάτης της πίστας και τον πλησίασε αρκετά, αν και ερχόταν από αρκετά πίσω. Παρόλα αυτά, και ο Viñales θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος αφού κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο και να διατηρήσει την τρίτη του θέση και στη γενική κατάταξη, παρότι πέταξε πάλι μισό αγώνα στα σκουπίδια.

Ο Petrucci είναι ο μόνος αναβάτης της εξάδας που διαγνώνει μιαν αποτυχία. Ήταν σαφώς ταχύτερος όσο είχε λάστιχα, με εύλογες βλέψεις για βάθρο, ωστόσο ο αγώνας δεν του βγήκε και έχασε το βάθρο στον τελευταίο γύρο από τον Viñales. Μετά γκρίνιαξε πως ο Lorenzo του έκανε στις αρχές ένα επικίνδυνο προσπέρασμα που τον έβγαλε εκτός γραμμής και “εκεί χάθηκε ο αγώνας για μένα”.

 ds53172.gallery full top fullscreen

Ο Alvaro Bautista βλέπει το όνειρο των MotoGP να απομακρύνεται και πλέον οι φήμες τον θέλουν να πηγαίνει WorldSBK του χρόνου, ωστόσο στο Sachsenring μας θύμισε γιατί βρίσκεται εδώ, ανάμεσα στους κορυφαίους των κορυφαίων. Οπωσδήποτε θα είναι ικανοποιημένος από τον καλύτερο φετινό του τερματισμό – μετά την όγδοη θέση στο Jerez.

Τέλος, για τον Lorenzo μπορεί να μην ήρθε η νίκη που κυνήγησε τόσο θερμά για μισό αγώνα, αλλά τουλάχιστον δεν κύλησε έξω από τη δεκάδα (όπως συνήθιζε να κάνει στο πρώτο μισό της χρονιάς και πέρυσι) και, πάνω απ’ όλα, τερμάτισε μπροστά από τον ομόσταυλό του, Andrea Dovizioso.

Ο οποίος Dovi, μετά τις μαζεμένες τούμπες και συνεπακόλουθα μηδενικά σε Jerez, Le Mans και Assen, είναι ένας άλλος άνθρωπος, έτη φωτός μακριά από τον διεκδικητή του τίτλου που τέλειωσε την περσινή και άρχισε τη φετινή σεζόν.

Το πρωτάθλημα τώρα θα κάνει μια σύντομη διακοπή δύο εβδομάδων, για να επιστρέψει στις 5 Αυγούστου με το Τσέχικο GP στο Brno, τον πρώτο από μια καυτή τριάδα αγώνων μέσα στον Αύγουστο μαζί με Red Bull Ring και Silverstone.

 ds59418 1.gallery full top fullscreen

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland

Δείτε εδώ τη βαθμολογία των MotoGP μετά και το Γερμανικό GP

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 12:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2018, 8ος αγώνας, Assen MotoGP, 10ος αγώνας, Brno (Τσεχία) »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon